<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Vil du designe løsninger for hele Norges befolkning og næringsliv? Skatteetaten

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Vi søker deg som er opptatt av brukerens opplevelse og ønsker å skape gode tjenester som folk og næringsliv kan finne, forstå og få til.  

Hos oss blir du en del av et fagmiljø som jobber målrettet for å gjøre våre tjenester enklere og mer brukervennlige. Du vil jobbe med oppgaver både knyttet til nyutvikling og videreutvikling av eksisterende løsninger.

Du har god kjennskap til designmetode og evner å være en pådriver for en brukersentrert arbeidsmåte. Du er vant til å lede designprosessen i smidige utviklingsarbeid. Du mestrer verktøy, metode, programvare og/eller andre virkemidler som er nødvendig for å levere.

Selv om Skatteetaten tidligere har vunnet flere priser for godt arbeid med UX og universell utforming vet vi at dette er kontinuerlig arbeid. Ved å sette brukeren enda tydeligere i sentrum for utvikling av tjenester, ønsker vi i større grad å løse de reelle problemene for både privatpersoner og næringsliv. For å klare dette trenger vi flere designere i vårt fagmiljø innenfor UX.

Hos oss vil du jobbe med digitale tjenester som når ut til hele befolkningen og næringsdrivende både i og utenfor Norge. Dette gjelder enten du designer løsninger knyttet til skatt, folkeregister eller innkreving for å nevne noen av Skatteetatens ansvarsområder.

Vi ber om at vitnemål/karakterutskrifter og relevante attester lastes opp som vedlegg til den elektroniske søknaden.        

Hva går jobben ut på? Du vil
 • jobbe som interaksjonsdesigner i en utviklingsverden som stadig søker å bli enda smidigere
 • gjennomføre innsiktsarbeid og fremme resultatet fra dette aktivt
 • utarbeide konsepter og ideer sammen med andre gjennom involverende workshops
 • lage skisser og prototyper og teste disse ved å gjennomføre brukertester
 • fremme brukerbehov og diskutere løsninger med andre fagmiljø som jurister, saksbehandlere, arkitekter og utviklere
 • fremme forståelse for designprosess og UX hos de du jobber sammen med
 • delta aktivt inn i vårt fagmiljø ved blant annet å videreutvikle metoder, prosesser, rutiner, vårt designsystem og vår testlabb
Hvilken kompetanse er viktig i denne rollen?
 • høyere relevant utdanning innen IT, psykologi eller design (fordel med mastergrad). Lang og relevant arbeidserfaring kan erstatte utdanningskravet

I tillegg kan du vise til følgende:

 • relevant arbeidserfaring som interaksjonsdesigner
 • kompetanse og erfaring innenfor flere av områdene: innsiktsarbeid, interaksjonsdesign, skjemadesign, grafisk design, prototyping, brukertest, klarspråk, universell utforming, tjenestedesign og design thinking
 • god visuell formidlingsevne
 • gode skriftlige og muntlige formidlingsevner på norsk

Det er en fordel om du har:

 • erfaring med å jobbe sammen med eller i tverrfaglige team
 • erfaring fra komplekse og store organisasjoner
 • erfaring innen strategi, planlegging og estimering av UX arbeid
 • kjennskap til front-end utvikling
Hva ser vi etter hos deg? Du har
 • godt samarbeids- og kommunikasjonsevne på tvers av fagområder
 • evne til å raskt sette deg inn i kompliserte fagområder, nye problemstillinger og se behov på tvers
 • evne til å ta initiativ
 • evne til å prioritere og er beslutningsdyktig
Hvorfor skal du velge oss? Hos oss får du
 • muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle systemer og løsninger
 • utfordrende oppgaver og store fagmiljø
 • kompetanseutvikling, både egenutvikling og gjennom etatens egne fagforumer
 • fleksitid og betalt overtid
 • trening i arbeidstiden
 • en raus personalpolitikk
 • medlemskap i Statens pensjonskasse, som er en av Norges beste pensjonsordninger

Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss kan man inngå avtale om hjemmearbeid (hjemmekontor) når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.

Stillingen lønnes som rådgiver (1434) eller seniorrådgiver (1364), fra kr 550 000 – 850 000 avhengig av kvalifikasjoner. For spesielt godt kvalifiserte søkere kan høyere avlønning vurderes.

Stillingen har seks måneders prøvetid, og når vi jobber på tvers av flere lokasjoner kan det noen ganger være nødvendig å reise litt.

Hvordan er det å jobbe hos oss - sånn egentlig?
Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss. Dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du får ringe noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for å finne bedre ut om vi er en god match.

 

Velg en jobb der du får utfordret deg selv, ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Du får selvsagt beskjed om utfallet.

Kontaktinformasjon
Anne-Lise Hauge-Nilsen
underdirektør
 907 29 276
Om arbeidsgiveren

Vil du jobbe i en alltid aktuell etat, der du får ta del i sterke, utviklende fagmiljø og arbeide med samfunnsrelevante oppgaver? Velkommen til Skatteetaten!

Hos oss jobber om lag 6500 ansatte fordelt på hele landet, med ett felles samfunnsoppdrag: Bidra til å sikre finansieringen av velferdssamfunnet. I tillegg sørger vi for et oppdatert folkeregister. Våre kunder er alle landets innbyggere, bedrifter og foretak. 

I Skatteetaten møtes mennesker med ulik kompetanse- og utdanningsbakgrunn. Vi ansetter blant andre jurister, revisorer, økonomer, informatikere, sivilingeniører, statsvitere og informasjons- og kommunikasjonsutdannede. Vi er stolte av å huse et av landets ledende IT-miljøer, og er en stor leverandør av nettbaserte tjenester.

Visjon
Vi jobber ut fra visjonen om et samfunn der alle vil gjøre opp for seg. Målet er at det skal være enkelt å gjør det riktig.

Les mer om Skatteetaten

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Matching candidates Vis alle 
Jobbsøker
Match 100%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 95%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 80%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 72%
Flere muligheter
Traineeprogram
Internship / Praktikanter
 
 
 

Se flere annonser

Vi i Teleperformance ønsker nye kundebehandlere for vårt Telia team! Vi ser etter nye kandidater som er positivt innstilt, glad
05.07.2022 Oslo
Stendi startet sin utrykningstjeneste i februar 2018, og har allerede ansvar for nærmere 3000 brukere av trygghetsalarm. Nå skal vi
01.07.2022 Flere steder
Verdikjeden til Osland går i kretsløp frå rogn til regnbogeaure ut til marknaden. Vår aktivitet skapes av våre tilsette, men
28.06.2022
Har du interesse for bærekraftig mat og havbruk, og ønsker en spennende og variert start på karrieren?
27.06.2022 Høyanger
TL;DR: Kom og jobb som utvikler i et verdensledende skyselskap!Ønsker du å jobbe for et verdensledende IT-selskap med et konsept du
23.11.2021 Oslo
Hvem ser vi etter? Vi søker konsulenter som trigges av å skape varige verdier for kunden. Realisering av gevinster er
24.11.2021 Bergen
Vi trenger deg som er nysgjerrig og som liker å jobbe i team. AF Gruppen er et ledende entreprenør- og
21.01.2022 Hele Norge
Vi er en av Norges ledende utleiere av byggekraner og har over 70-års erfaring som importør av Liebherr tårnkraner. Vi
28.02.2022 Lillestrøm
Vis alle 27.035 ledige stillinger

Bli kjent med oss

Ansattgoder
Fleksibel arbeidstid
Gode pensjonsordninger
Personalrabatt på produkter og tjenester
Hos oss får du
Kompetansedeling
Samarbeid på tvers
Kurs og videreutdanning
Tilbud om deltids masterstudium i skatte- og avgiftsrett

Fakta om Skatteetaten