<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Er du en engasjert og utviklingsorientert jurist? Skatteetaten

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Hvis ja, da kan dette være noe for deg!

Som jurist hos oss i Skatteetaten, vil du ha en viktig rolle i samfunnsoppdraget, der du aktivt vil være med på å ivareta det fantastiske velferdssamfunnet, som vi i Norge er så heldige å ha i dag. Vi i Skatteetaten er delt oppi seks ulike divisjoner, og denne stillingen tilhører divisjon Innkreving.

For å opprettholde det velferdssamfunnet vi kjenner i dag, er det divisjon Innkreving sitt ansvar, på vegne av staten å sikre at skatter, avgifter og andre krav betales til rett tid. 

Vi har som ambisjon å være Norges beste fagmiljø på innkreving, og er nå i gang med å utvikle en helt ny innkrevingsløsning som tar mål av seg å forbedre innkrevingen og sikre god flyt av innkrevingsinformasjon til hele den offentlige sektor.

Vi skal forenkle og forbedre prosesser - som skal gjøre det enklere for brukeren å gjøre opp for seg. - Dette er en spennende endringsreise, som vi håper at du har lyst til å være med på.

For å lykkes trenger vi de beste hodene!

Arbeidsoppgaver

Stilingen tilhører avdeling avgift, i divisjon Innkreving. Avdeling avgift har ansvaret for å kreve inn merverdiavgift som Skatteetaten har til innkreving. Hos oss vil du ha en variert arbeidshverdag i et høyt kompetent miljø. Som jurist hos oss vil din hverdag blant annet bestå av:

 • saksbehandling på innkrevingsområdet, blant annet søknader om lempning, konkursvurderinger, vurdere krav om omstøtelse
 • utforme prosesskriv
 • prosessfullmektig i saker i tingretten, spesielt i konkurssaker
 • juridisk rådgivning, juridisk utredningsarbeid og prosjektarbeid
 • behandle klagesaker
 • oppgaver i forbindelse med forebygging av arbeidslivskriminalitet
 • planlegging og gjennomføring av kompetansehevende tiltak
Kvalifikasjoner

For å jobbe som jurist hos oss må du ha:

 • master i rettsvitenskap/juridisk embetseksamen, internasjonale grader må være godkjent av NOKUT.
 • arbeidsoppgavene krever også gode kommunikasjons egenskaper, at du evner å formulere deg godt både på norsk og engelsk.

Det er ønskelig at du har 3-4 år med erfaring fra juridisk rådgiving/ saksbehandling, Om du har erfaring fra prosjektarbeid og digital samhandling - er dette positivt.

Personlige egenskaper

Arbeidshverdagen hos oss kan til tider være hektisk.  Du må derfor ha høy arbeidskapasitet, være strukturert og ha god leveranseevne.

Hva ser vi etter hos deg: 

 • Du er god til å tilpasse kommunikasjonen til mottaker, og samarbeider godt med kollegaer
 • Du vil håndtere mye informasjon. Det er derfor viktig å evne å sette denne i sammenheng og se helhet 
 • Du evner å finne gode løsninger på ulike problemstillinger
 • Leverer god faglig kvalitet innenfor tidsfrister og bidrar med kunnskapsdeling

Vi skal igjennom mange endringer. For at du skal trives og vi skal lykkes trenger vi en kollega som er opptatt av nye løsninger, er endringsvillig og utviklingsorientert, og som ser på endring som noe positivt og spennende.

Det arbeides med en ny innkrevingslov og et nytt saksbehandlingssystem  som vil forenkle og forbedre prosessene våre. Dette vil gi oss en spennende arbeidshverdag med komplekse og interessante arbeidsoppgaver.

Er dette deg?  Da oppfordrer vi deg til å søke!

Vi tilbyr

Våre ansatte er viktig for oss, vi har derfor fokus på god balanse mellom arbeid og fritid, og en fleksibel hverdag - Våre ansatte tilbys derfor goder som:

 • Fleksitid og trening i arbeidstiden.
 • Du vil som ansatt hos oss, få medlemskap i Statens pensjonskasse (SPK).

Vi vet også at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for: Hos oss kan man inngå avtale om delvis hjemmearbeid når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.

Vi kan i tillegg tilby en variert arbeidshverdag, i ett positivt arbeids- og samhandlingsmiljø. Der du får jobbe med samfunnsaktuelle saker og utfordrende oppgaver i ett stort fagmiljø. Kompetanseutvikling er noe vi setter høy hos oss. 

Du vil som nyansatt jurist hos oss komme inn i en gruppe med både nye og erfarne jurister. Vi er i dag 13 ansatte i gruppen som utfører spennende arbeidsoppgaver innenfor innkrevingsområdet. Du få en variert arbeidshverdag, og god innsikt i Norsk næringsliv.

Vi er en åpen, lyttende og inkluderende arbeidsplass, der vi bruker hverandre for sparring og utveksling av erfaringer.

Vi er mer opptatt av hva du kan, dine erfaringer og kompetanse enn hvor flink du er til å skrive en jobbsøknad. I stedet for å skrive søknad ber vi deg om å levere en god og beskrivende CV hvor du får frem hva du har gjort og oppnådd som gjør deg kvalifisert for stillingen. 

Du blir ansatt som skattejurist (kode 1413) fra 540 000 - 650 000, særlig kvalifiserte søkere kan ansettes som seniorskattejurist (kode 1501), fra kr. 600 000 - 750 000, avhengig av kvalifikasjonene dine. De første seks månedene regnes som prøvetid.

Dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du får ringe noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for å finne bedre ut om vi er en god match. Dette for at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss.

Ser frem til å høre  fra deg!

Kontaktinformasjon
Nell Elin Fagerbekk
underdirektør
 48181054
Om arbeidsgiveren

Vil du jobbe i en alltid aktuell etat, der du får ta del i sterke, utviklende fagmiljø og arbeide med samfunnsrelevante oppgaver? Velkommen til Skatteetaten!

Hos oss jobber om lag 6500 ansatte fordelt på hele landet, med ett felles samfunnsoppdrag: Bidra til å sikre finansieringen av velferdssamfunnet. I tillegg sørger vi for et oppdatert folkeregister. Våre kunder er alle landets innbyggere, bedrifter og foretak. 

I Skatteetaten møtes mennesker med ulik kompetanse- og utdanningsbakgrunn. Vi ansetter blant andre jurister, revisorer, økonomer, informatikere, sivilingeniører, statsvitere og informasjons- og kommunikasjonsutdannede. Vi er stolte av å huse et av landets ledende IT-miljøer, og er en stor leverandør av nettbaserte tjenester.

Visjon
Vi jobber ut fra visjonen om et samfunn der alle vil gjøre opp for seg. Målet er at det skal være enkelt å gjør det riktig.

Les mer om Skatteetaten

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Jus

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Matching candidates Vis alle 
Jobbsøker
Match 87%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 85%
Jobbsøker
Match 80%
Jurist
Match 72%
Flere muligheter
Traineeprogram
Internship / Praktikanter
 
 
 

Se flere annonser

Vi i Teleperformance ønsker nye kundebehandlere for vårt Telia team! Vi ser etter nye kandidater som er positivt innstilt, glad
05.07.2022 Oslo
Stendi startet sin utrykningstjeneste i februar 2018, og har allerede ansvar for nærmere 3000 brukere av trygghetsalarm. Nå skal vi
01.07.2022 Flere steder
Verdikjeden til Osland går i kretsløp frå rogn til regnbogeaure ut til marknaden. Vår aktivitet skapes av våre tilsette, men
28.06.2022
Har du interesse for bærekraftig mat og havbruk, og ønsker en spennende og variert start på karrieren?
27.06.2022 Høyanger
TL;DR: Kom og jobb som utvikler i et verdensledende skyselskap!Ønsker du å jobbe for et verdensledende IT-selskap med et konsept du
23.11.2021 Oslo
Hvem ser vi etter? Vi søker konsulenter som trigges av å skape varige verdier for kunden. Realisering av gevinster er
24.11.2021 Bergen
Vi trenger deg som er nysgjerrig og som liker å jobbe i team. AF Gruppen er et ledende entreprenør- og
21.01.2022 Hele Norge
Vi er en av Norges ledende utleiere av byggekraner og har over 70-års erfaring som importør av Liebherr tårnkraner. Vi
28.02.2022 Lillestrøm
Vis alle 27.035 ledige stillinger

Bli kjent med oss

Ansattgoder
Fleksibel arbeidstid
Gode pensjonsordninger
Personalrabatt på produkter og tjenester
Hos oss får du
Kompetansedeling
Samarbeid på tvers
Kurs og videreutdanning
Tilbud om deltids masterstudium i skatte- og avgiftsrett

Fakta om Skatteetaten