<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Vi søker erfaren informasjonsarkitekt Vil du løfte digitale tjenester i helsesektoren til nytt nivå?

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

For at vi skal utvikle gode tjenester og forretningsprosesser trenger vi innsikt, samt å bli bedre til å utnytte data som ligger i løsningene vi har i dag. Denne dataen vil også sikre at vi tar gode vurderinger og beslutninger, til det beste for våre kunder. 

Her kommer rollen som informasjonsarkitekt inn. Det er en nyopprettet stilling hvor vi ser etter deg kan styrke vår arkitektur og  på hvilke plattformer og løsninger vi skal benytte til våre data. I denne rolle får du ansvar for informasjonsarkitekturen i Helsenettet og bidrar til å styrke vår arkitektur, plattformer og løsninger som benyttes til data og innsikt. Du vil inngå i et tverrfaglig team, bestående av både virksomhetsarktitekt, forretningsutvikler og utviklere.

Siden dette er en ny stilling hos oss, vil det gi deg stor påvirkningskraft når det kommer til å utvikle og løfte fremtidens løsninger i Helsenettet. Som informasjonsarkitekt blir det ditt ansvar å etablere strategi for masterdata. Og du får legge premisser for modellering av informasjon, og sikre at informasjon anvendes konsistent Helsenettet. I tillegg blir du et viktig bindeledd og faglig rådgiver mot kundene.

Søkere vurderes fortløpende.

Vi ønsker oss mangfold og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater med ulik utdanning, arbeids- og livserfaring til å søke jobb hos oss. 


Hva får du jobbe med?

I denne rollen vil du være et sentralt bindeledd og faglig rådgiver mot forretninger. Du vil samarbeide tett med et selvstyrt og smidig utviklingsteam, samt bli koblet på prosjekter hvor du bidrar med dine vurderinger og anbefalinger.

Oppgaver du har ansvar for:

  • Etablering av strategi for masterdata. Du blir premissgiver for modellering av informasjon slik at den anvendes konsistent i Helsenettet. 
  • Etablere og forvalte informasjonsarkitektur og informasjonsmodell: spesifisere egenskaper knyttet til masterdata og informasjonsforvaltning.
  • Implementere retningslinjer og standarder for informasjonshåndtering.
  • Etablere og forvalte begrepsmodeller og begrepsbeskrivelser.
  • Videreutvikle metode og verktøy for informasjonsmodellering.
  • Etablere målbilder og planlegge veikart for migrering.
  • Analysere nåsituasjon og foreta konsekvensanalyser.

Kvalifikasjoner

  • Relevant høyere utdanning. Arbeidserfaring kan kompensere for dette. 
  • Gjerne erfaring med informasjonsarkitektur og informasjonsmodellering.
  • God forståelse og interesse for forretningsvirksomhet.
  • Gode kommunikasjonsevner på norsk (som er vårt arbeidsspråk). 
  • Kunnskap og erfaring innenfor informasjonsmodellering og dokumentasjon av informasjon, samt teknisk forståelse for hvordan ting skal/bør henge sammen.

Det er ønskelig, men ikke et krav at du har erfaring med:

  • Masterdata, metadata, anvendelse og tilgjengeliggjøring av store datamengder.
  • Prosessmodellering, datamodellering eller informasjonssikkerhet.
  • Informasjonsforvaltning.

Hvem ser vi etter?

Vi ser etter deg som er genuint opptatt av data og informasjonsarkitektur og som ønsker å bidra til vår moderniseringsreise. I rollen er det viktig at du både er analytisk, tar initiativ og har høy arbeidskapasitet samt gjennomføringsevne. Du har fokus på helhet og det store bilde, og ser verdien av god organisasjonsforståelse. Som person er du ærlig og tillitsfull, med fokus på å bygge gode relasjoner og spille de rundt deg god. Det er også viktig at du tar ansvar og er selvstendig når oppgaven krever det.

Siden du kommer til å ha mye dialog med ulike kolleger i organisasjonen, samt eksterne, vil evne til formidling og tydelig kommunikasjon (både muntlig og skriftlig) bli vektlagt.

Hvorfor bli en del av NHN-laget?

I Norsk helsenett lever vi etter våre verdier: Vi er nysgjerrige, vi har driv og vi bryr oss. Vi motiveres av visjonen om å knytte Helse-Norge sammen. 

Som vår kollega vil du oppleve en arbeidsplass med godt arbeidsmiljø og høy fagkompetanse, samt gode muligheter for læring og utvikling. Du vil få mange spennende arbeidsoppgaver og en jobb med mening. Samfunnsoppdraget er noe av det som gjør oss stolte av å jobbe i Norsk helsenett.

Det er også verdt å nevne at vi kan tilby:

  • 7,5 timers arbeidsdag med fleksitid og betalt lunsjpause
  • Individuell avlønning (ikke lønnstrinn), betalt reisetid og overtid
  • Gode pensjonsordning i KLP og forsikringsordninger i DNB
  • Vi dekker mobiltelefon og mobildata, 5000 kr til fysisk aktivitet i året, samt 600 kr i bredbånd per måned
  • Et åpent kontorlandskap i moderne lokaler
  • Stor fleksibilitet når det kommer til fysisk tilstedeværelse på kontoret og arbeid hjemmefra

Norsk helsenett er omfattet av sikkerhetsloven, og for ansatte i selskapet kan det potensielt bli aktuelt med sikkerhetsklarering.

Vi gjør oppmerksom på at i henhold til offentleglova, kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Kontaktinformasjon

Karianne Olsen, Avdelingsdirektør medlemstjenester, Logg inn for å se kontaktinformasjon
Kristine Reitan Lien, HR-rådgiver, Logg inn for å se kontaktinformasjon

Arbeidssted

Abels gt. 9 7030 Trondheim

Nøkkelinformasjon:

Arbeidsgiver:Norsk helsenett SFReferansenr.:Logg inn for å se kontaktinformasjon12Stillingsprosent: 100%FastSøknadsfrist: 12.06.2022



Om arbeidsgiveren
Norsk helsenett knytter Helse-Norge sammen, og har som formål å gjøre helseinformasjon og digitale tjenester tilgjengelig – trygt, enkelt og relevant. Slik hjelper vi innbyggerne med å mestre sin egen helsehverdag, helsesektoren til å yte gode helsetjenester, forskerne til å utvikle ny kunnskap og næringslivet til å levere sine tjenester for bedre helse. Vi jobber for å forenkle arbeidsdagen til helseforvaltningen slik at de kan samle seg om sitt samfunnsoppdrag.

For å kunne realisere formålet er det viktig at vi er nysgjerrige, har driv og bryr oss – noe som også er våre verdier. Vi har ansvar for de nasjonale e-helseløsningene helsenorge.no, kjernejournal, e-resept og grunndata. Blant våre kunder er alle helseforetakene og de private sykehusene, alle kommuner, alle fastleger og en rekke andre helseaktører og ulike tredjepartsleverandører. Vi er et statsforetak med om lag 850 ansatte, og vårt hovedkontor er i Trondheim med avdelingskontor i Tromsø, Bergen, Svalbard og i Oslo. Les mer om oss på vår hjemmeside .
 
Les mer om Vi søker erfaren informasjonsarkitekt

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Se flere annonser

Aleris Frogner er Norges største, private sykehus og holder til i Frederik Stangs gate på Frogner i Oslo. Sykehuset har
Snarest Oslo
Bli en del av et fremadstormende og energisk team i Tromsø og Bardufoss! Les mer om stillingene her
Fortløpende Flere steder
Vil du spille en viktig rolle i et samfunnskritisk oppdrag? Nettpartner er en av Norges ledende entreprenører innen elektrisk infrastruktur. Fra
30.04.2024 Flere steder
I Aleris har vi som mål å bidra til en bedre helsetjeneste. For den enkelte pasient og for samfunnet. Vi
Snarest Oslo
Om oss Jernbanesektoren satser på vedlikehold – for at flere kan ta mer tog må vi ta vare på det
01.04.2024 Oslo
I forbindelse med økt oppdragsmengde, søker vi etter Prosjektleder VVS/Ventilasjon til vår avdeling. Avdelingen har 80 medarbeidere og en omsetning
15.04.2024 Trondheim
I forbindelse med økende oppdragsmengde søker vi etter en/flere servicefolk til vår avdeling. Avdelingen har 20 medarbeidere og en omsetning
30.04.2024 Lillehammer
Bravida er en ledende aktør innenfor tekniske tjenester i byggebransjen, med fokus på å levere kvalitetsprodukter og -tjenester innen elektro,
Snarest Oslo
Vis alle 39.517 ledige stillinger

Fakta om Vi søker erfaren informasjonsarkitekt