<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Vil du bidra til å øke IKT sikkerheten vår ytterligere? Skatteetaten

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

NSM og PST sine årlige trusselvurderinger viser et skjerpet digitalt risikobilde. Pandemien har gitt økt risiko og sammensatte trusler gjør offentlige etater sårbare. Fra ulike trusselaktører er det mange eksempler på vellykkede og avanserte angrepsteknikker som utnytter sårbarheter i virksomhetenes IT-systemer og infrastrukturer. Media rapporterer om vellykkede angrep i offentlig sektor og riksrevisjonen rapporterte om mange funn.

Vår egen årlige trusselvurdering tydeliggjør et tilsvarende bilde for Skatteetaten. Vår rolle i samfunnet innebærer at vi lagrer store mengder informasjon og forventede omfattende mengder sammenstilte opplysninger i analysesystemer. Dette, sammen med rollen som finansieringskilde for Staten, gjør Skatteetaten til et svært attraktivt mål for eksterne aktører. IKT-Sikkerhet er dermed viktigere enn noensinne for Skatteetaten og vi ser derfor etter en dyktig sikkerhetskoordinator som sammen med kollegaer vil ha en nøkkelrolle i å bidra til at IKT-Sikkerheten ivaretas.

Hva vil det si å være sikkerhetskoordinator hos oss?

Stillingen har en svært bred kontaktflate som omfatter arkitekturstyring, operative tekniske miljøer, prosjekter og sikkerhetsstab. Du vil arbeide med små og store oppgaver knyttet til IKT-Sikkerhet. Dette kan omfatte alt fra å koordinere sikkerhetstiltak, bidra med rådgivning og til å gjennomføre sikkerhetsrelaterte analyser og vurderinger på teknologier og problemstillinger relatert til fagområdet. Det vil innebære å delta i eller bistå prosjekter, bistå i anskaffelsesprosesser og å bistå og/eller følge opp ulike deler av linjen i IT og Skatteetaten generelt.

Gruppen Sikkerhetsledelse innehar 7 medarbeidere med bred kompetanse innen IKT-sikkerhet og vi skal bli flere. Medarbeiderne har sitt daglige arbeid ved Skatteetatens lokasjoner i Mo i Rana, Helsfyr og Grimstad, hvor hverdagen er preget av høyt tempo og hyggelige kollegaer. Arbeidssted for denne stillingen er Oslo, Helsfyr, men det vil være regelmessige fysiske samlinger med kollegaer på andre lokasjoner så noe reising må påregnes. Gruppen inngår i den nyopprettede seksjonen IKT Sikkerhet som består av 3 grupper; IKT Sikkerhetsledelse, Operativ Sikkerhet og Tilgangsstyring med totalt 35 ansatte. Du vil dermed jobbe i et svært bredt faglig IKT-Sikkerhetsmiljø.

Hva skal du arbeide med?
 • utøve rollen som sikkerhetskoordinator for IKT-Sikkerhet
 • iverksette og følge opp saker
 • bistå og gjennomføre rotårsakanalyser
 • rådgi linje og prosjekt i IKT-Sikkerhetssaker
 • inngå i tverrfaglige arbeidsprosesser både internt i seksjonen og med øvrige deler av IT på området IKT-Sikkerhet
Hvilken kompetanse er nødvendig for stillingen?
 • høyere utdannelse innenfor IT teknologi (minimum Bachelorgrad). Spesielt relevant erfaring kan kompensere for utdannelsesnivå 
 • erfaring og kunnskap fra store organisasjoner innen proaktiv IKT sikkerhet
 • god teknisk kompetanse
 • god IKT-sikkerhetsrelatert kompetanse
 • interesse for fagområdet IKT-Sikkerhet
 • evne til å levere og følge opp at IKT-Sikkerheten blir ivaretatt i henhold til forutsetninger i beslutninger
 • god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk 
 • søker må kunne sikkerhetsklares for HEMMELIG
Hva slags kollega ønsker vi oss?Vi ser for oss at du: 
 • gode samarbeids- og kommunikasjonsevner 
 • evne til å ta initiativ, får ting til å skje og ta ansvar
 • evne til å se systemer og tjenester på et overordnet nivå, men også dykke ned i teknologier når det er nødvendig
 • evne til å sette seg inn i ny teknologi, sikkerhetsmessige problemstillinger og sammen med andre relevante tekniske eksperter legge frem hvordan teknologien kan tas i bruk på en sikker måte 
Hvorfor skal du velge oss?Vi kan friste med:
 • et dyktig, ambisiøst og utviklende fagmiljø. Vi lover at du utvikler deg faglig og personlig med oss
 • muligheten til å arbeide med moderne teknologi og samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit hos befolkningen
 • fleksitid og betalt overtid, samt mulighet for å trene i arbeidstiden
 • medlemskap i Statens pensjonskasse som blant annet har en av Norges beste pensjonsordninger

Hos oss vektlegger vi en god balanse mellom arbeid og fritid. Det gjør at våre medarbeidere får en balansert hverdag som gjør dem enda bedre rustet for å gjøre jobben sin på en god måte. Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss kan man inngå avtale om hjemmearbeid når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.

Stillingen lønnes som senioringeniør (kode 1181) fra kr 720 000 – kr 850 000 avhengig av kvalifikasjoner. For særlig godt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Stillingen har seks måneders prøvetid.

Hvordan er det å jobbe hos oss - sånn egentlig?
Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss. Dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du får ringe noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for å finne bedre ut om vi er en god match. 

Vi ber om at vitnemål/karakterutskrifter og attester lastes opp som vedlegg til den elektroniske søknaden..

 Kontaktinformasjon
Arne Tjemsland
underdirektør
 992 82 916
Om arbeidsgiveren

Vil du jobbe i en alltid aktuell etat, der du får ta del i sterke, utviklende fagmiljø og arbeide med samfunnsrelevante oppgaver? Velkommen til Skatteetaten!

Hos oss jobber om lag 6500 ansatte fordelt på hele landet, med ett felles samfunnsoppdrag: Bidra til å sikre finansieringen av velferdssamfunnet. I tillegg sørger vi for et oppdatert folkeregister. Våre kunder er alle landets innbyggere, bedrifter og foretak. 

I Skatteetaten møtes mennesker med ulik kompetanse- og utdanningsbakgrunn. Vi ansetter blant andre jurister, revisorer, økonomer, informatikere, sivilingeniører, statsvitere og informasjons- og kommunikasjonsutdannede. Vi er stolte av å huse et av landets ledende IT-miljøer, og er en stor leverandør av nettbaserte tjenester.

Visjon
Vi jobber ut fra visjonen om et samfunn der alle vil gjøre opp for seg. Målet er at det skal være enkelt å gjør det riktig.

Les mer om Skatteetaten

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Matching candidates Vis alle 
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 100%
Student
Match 80%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 80%
Ingeniør, Senior Consultant
Denne teksten er anonymisert
Match 80%
Flere muligheter
Traineeprogram
Internship / Praktikanter
 
 
 

Se flere annonser

Vi i Teleperformance ønsker nye kundebehandlere for vårt Telia team! Vi ser etter nye kandidater som er positivt innstilt, glad
05.07.2022 Oslo
Stendi startet sin utrykningstjeneste i februar 2018, og har allerede ansvar for nærmere 3000 brukere av trygghetsalarm. Nå skal vi
01.07.2022 Flere steder
Verdikjeden til Osland går i kretsløp frå rogn til regnbogeaure ut til marknaden. Vår aktivitet skapes av våre tilsette, men
28.06.2022
Har du interesse for bærekraftig mat og havbruk, og ønsker en spennende og variert start på karrieren?
27.06.2022 Høyanger
TL;DR: Kom og jobb som utvikler i et verdensledende skyselskap!Ønsker du å jobbe for et verdensledende IT-selskap med et konsept du
23.11.2021 Oslo
Hvem ser vi etter? Vi søker konsulenter som trigges av å skape varige verdier for kunden. Realisering av gevinster er
24.11.2021 Bergen
Vi trenger deg som er nysgjerrig og som liker å jobbe i team. AF Gruppen er et ledende entreprenør- og
21.01.2022 Hele Norge
Vi er en av Norges ledende utleiere av byggekraner og har over 70-års erfaring som importør av Liebherr tårnkraner. Vi
28.02.2022 Lillestrøm
Vis alle 27.035 ledige stillinger

Bli kjent med oss

Ansattgoder
Fleksibel arbeidstid
Gode pensjonsordninger
Personalrabatt på produkter og tjenester
Hos oss får du
Kompetansedeling
Samarbeid på tvers
Kurs og videreutdanning
Tilbud om deltids masterstudium i skatte- og avgiftsrett

Fakta om Skatteetaten