<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Statens vegvesen Jurist

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Om stillingen

Juridisk og anskaffelser søker en medarbeider med kompetanse og interesse innen personvern til å jobbe med bl.a. dette rettsområdet.

Statens vegvesen er veimyndighet for riksveiene og har ansvar for å forvalte, utrede, planlegge, bygge, drifte og vedlikeholde riksveier. Vi skal utvikle et moderne, robust og klimasmart, enten det er fysisk eller digitalt, veisystem. Vår satsning på teknologi og digitalisering gjør at du hos oss vil få arbeide med spennende juridiske problemstillinger innen personvern, samtidig som du også vil kunne jobbe med andre rettsområder. Hos oss vil du være en del av et juridisk fagmiljø der du får jobbe sammen med flinke kollegaer.

Arbeidsområdet vårt spenner over et vidt spekter på det offentlig- og privatrettslige området, og hos oss vil du også jobbe med andre rettsområder. I tillegg til personvern jobber avdelingen særlig med:

  • forvaltningsrett
  • offentlige anskaffelser
  • kontrakts- og entrepriserett
  • erstatning i og utenfor kontraktsforhold, herunder naboloven
  • skjønns- og ekspropriasjonsrett
  • tingsrett

Avdelingen håndterer både enkeltsaksbehandling og gir generell juridisk rådgivning til Statens vegvesen sin organisasjon. Vi har ansvaret for å følge opp Statens vegvesen sin rettssaksportefølje, både for forliksråd og domstolene. I saker som er brakt inn for domstolene forbereder vi saken for Regjeringsadvokaten. Juridisk og anskaffelser har også ansvaret for å behandle alle klager der Statens vegvesen er klagd inn for Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA).

Juridisk og anskaffelser består av 11 jurister og er organisert i divisjonen Fellesfunksjoner. Avdelingen har i tillegg en anskaffelsesseksjon som består av 13 medarbeidere.


Arbeidsoppgaver

Dine arbeidsoppgaver vil blant annet være:

  • Juridisk rådgivning og enkeltsaksbehandling innen personvern, bl.a. utredning av behandlingsgrunnlag, utarbeidelse og kvalitetssikring av personvernrelaterte avtaler, gjennomføre interesseavveininger og bistå i å vurdere overføringer ut av EØS-området  
  • Oppfølgning av saker i Statens vegvesen sin rettssaksportefølje, herunder bidra til erfaringsoverføring fra rettssaksporteføljen til Statens vegvesen sin virksomhet
  • Rådgivning innen andre av avdelingens rettsområder
  • Foredrag og undervisning

Kvalifikasjonskrav

Det kreves juridisk embetseksamen (Cand.jur eller master i rettsvitenskap) med gode eksamensresultater. Vi ønsker at du har et godt juridisk skjønn, med evne til å reflektere rundt rettslige problemstillinger og se gode løsninger. Stillingen krever at du har god skriftlig og muntlig formuleringsevne på norsk, og evne til å forstå engelskspråklige rettskilder. Du bør ha erfaring eller interesse for personvern- og forvaltningsrett i sammenheng med digitalisering i en offentlig etat. I tillegg vil erfaring og interesse innenfor andre av avdelingens rettsområder være relevant.

Dersom du har tatt hele eller deler av din utdanning i utlandet, ber vi om en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT (www.nokut.no)

Vi legger vekt på at du:

  • er en positiv lagspiller som tar initiativ og er løsningsorientert
  • samarbeider godt med andre og trives med å jobbe med flere oppgaver samtidig
  • har fokus på gjennomføring og god kvalitet i leveransene selv med høyt tempo og frister
  • jobber selvstendig og strukturert
Stort engasjement og faglig utvikling

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver som gjør at du får utvikle deg både faglig og personlig.

Vi tilbyr deg også disse godene:

  • introduksjonsprogram og fadderordning
  • fleksitid og gode ordninger for avspasering
  • god pensjonsordning og muligheter for lån i Statens pensjonskasse
  • interne studier og gode muligheter for faglig påfyll

Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.

Statens vegvesen mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.  Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV - en eller innvandrerbakgrunn, vil vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker fra disse gruppene, må du oppfylle visse krav. Hvis du tilhører en av disse gruppene, oppfordrer vi deg til å melde fra om dette ved å krysse av for det i jobbsøkerportalen. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk, som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om din søknad kan bli offentliggjort selv om du har bedt om unntak fra offentlig søkerliste. Du vil bli varslet om dette.


Ønsker du mer informasjon om stillingen?

Nærmere opplysninger om stillingen kan du få ved å kontakte avdelingsdirektør

Kjersti Narheim Haugen tlf. Logg inn for å se kontaktinformasjon.





Om arbeidsgiveren

Statens vegvesen leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag. 

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.

Les mer om Statens vegvesen

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Rekrutteringskalender

  • MAR 29
    2024
    1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
  • MAR 30
    2024
    1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
  • MAR 31
    2024
    1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
  • APR 01
    2024
    4 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
  • APR 02
    2024
    14 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
  • APR 03
    2024
    2 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
  • APR 05
    2024
    6 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
Kandidatmatch
Jobbsøker, student
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Flere muligheter
36 ledige stillinger
Traineeprogram
Internship / Praktikanter

Se flere annonser

Aleris Frogner er Norges største, private sykehus og holder til i Frederik Stangs gate på Frogner i Oslo. Sykehuset har
Snarest Oslo
Bli en del av et fremadstormende og energisk team i Tromsø og Bardufoss! Les mer om stillingene her
Fortløpende Flere steder
Vil du spille en viktig rolle i et samfunnskritisk oppdrag? Nettpartner er en av Norges ledende entreprenører innen elektrisk infrastruktur. Fra
30.04.2024 Flere steder
I Aleris har vi som mål å bidra til en bedre helsetjeneste. For den enkelte pasient og for samfunnet. Vi
Snarest Oslo
Om oss Jernbanesektoren satser på vedlikehold – for at flere kan ta mer tog må vi ta vare på det
01.04.2024 Oslo
I forbindelse med økt oppdragsmengde, søker vi etter Prosjektleder VVS/Ventilasjon til vår avdeling. Avdelingen har 80 medarbeidere og en omsetning
15.04.2024 Trondheim
I forbindelse med økende oppdragsmengde søker vi etter en/flere servicefolk til vår avdeling. Avdelingen har 20 medarbeidere og en omsetning
30.04.2024 Lillehammer
Bravida er en ledende aktør innenfor tekniske tjenester i byggebransjen, med fokus på å levere kvalitetsprodukter og -tjenester innen elektro,
Snarest Oslo
Vis alle 39.086 ledige stillinger

Fakta om Statens vegvesen