<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

BUFDIR Fagdirektør for hjelpetiltak i barnevernet

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Hva får du jobbe med hos oss?

Hjelpetiltak er det mest brukte tiltaket i kommunal barneverntjeneste, og tilbys av kommunen selv og av statlig barnevern. Direktoratet skal styrke arbeidet med å utvikle og iverksette kunnskapsbaserte hjelpetiltak både i kommunal og statlig regi, og har derfor opprettet en ny stilling som fagdirektør for hjelpetiltak i barnevernet. 

Som fagdirektør vil du være sentral i å utvikle fagområdet og sette retning i tråd med strategien og langtidsplanen vår. En viktig oppgave vil være å utvikle nye tiltak, faglige råd, samt veiledning og anbefalinger til tjenestene. Du vil ha kontakt med mange både internt og eksternt, som departementet, kommuner, Bufetats regioner og spisskompetansemiljøer og andre kompetansesentre. Stillingen er organisatorisk plassert i avdeling for Oppvekst i Kunnskapsdivisjonen og du vil rapportere til avdelingsdirektør for Oppvekst. 

Hjelpetiltak er det mest brukte tiltaket i barnevernet. Målet er å bidra til positiv endring hos barnet eller i familien og bidra til at barn kan bli boende hjemme. Hjelpetiltakene skal bidra til å øke foreldrekompetansen og bidra til at omsorgen for barnet blir god nok gjennom avlastning for foreldrene og mobilisering av nettverket rundt barnet.  


Hva slags bakgrunn har du?

Stillingen favner både kommunale og statlige hjelpetiltak. Det er avgjørende med god forvaltningskompetanse og forståelse for fagdirektoratrollen. Bufdir skal bidra til at tjenestene vi har ansvar for, jobber kunnskapsbasert, og at tilbud, tiltak og råd på områdene våre bygger på relevant forskning av høy kvalitet. Et godt kunnskapsgrunnlag er en forutsetning for god utvikling av nye tiltak og kunnskapsbasert kommunikasjon ut til kommunene, tjenestene og befolkningen. Skal du lykkes i stillingen, må du derfor raskt kunne sette deg inn i nye temaer og sammenstille, systematisere og strukturere store mengder kunnskap og informasjon.  

Vi ser etter deg som har: 

  • minimum mastergrad eller høyere
  • god kunnskap om offentlig forvaltning, herunder solid faglig oversikt og vurderingsevne innenfor arbeid med hjelpetiltak i kommunalt og/eller statlig barnevern. 
  • en stor del av arbeidet  er å legge til rette for implementering av hjelpetiltak i statlig og kommunal tjeneste og du må ha erfaring med og forståelse av dette 
  • god oversikt over nyere kunnskap på området 
  • god forståelse for direktoratets og etatens rolle og ansvarsforhold 
  • erfaring med å lede større prosjekter og prosesser 
  • solid erfaring med arbeid med fagutvikling og kunnskap om faglig standardisering 
  • høy vurderings- og utredningskompetanse 
  • god skriftlig og muntlig formidlingsevne

Hvem er du?

Som fagdirektør vil du arbeide med komplekse problemstillinger som må greies ut i samarbeid med mange ulike aktører. Du er en faglig sterk og dedikert person som ønsker å bidra til den videre utviklingen vår på området. Du har god rolleforståelse, er en utpreget lagspiller, samarbeider godt og drives av å spille kollegaer og samarbeidspartnere gode. Det følger ikke personalansvar med stillingen, men arbeidet fordrer at du kan lede medarbeidere frem til et resultat.

Du er tillitsvekkende og trygg i møte med forskjellige mennesker og har evne til å formidle kunnskapsbaserte løsninger og råd både muntlig og skriftlig. Du er løsningsorientert i vurderingene og er flink til å se muligheter blant hindringer. Du er god til å sette sammen ulik forskning og teoretiske innfallsvinkler i en skriftlig og muntlig form som er tydelig og godt dokumentert. Du vil få mulighet til å påvirke hvordan fagdirektørrollen for hjelpetiltak skal utformes. Vi ser også etter deg som vet å lede deg selv, være effektiv, og evne til å prioritere riktig for å fylle rollen på en god måte.

Du:

  • har god strategisk forståelse
  • har sterke analytiske evner
  • har en sterk gjennomføringsevne og er løsningsorientert
  • er en lagspiller og har gode kommunikasjonsferdigheter
  • er en sterk nettverksbygger
Hva får du hos oss?

I denne stillingen får du det økonomiske, administrative og faglige ansvaret for området ditt. Det betyr at du får mulighet til å være med på å løfte kunnskapsgrunnlaget for Bufdirs arbeid og dermed bidra til at vi kan gi barn, unge og familier et enda bedre tilbud. Stillingen er plassert i kunnskapsdivisjonen, og du rapporterer til avdelingsdirektør for oppvekst. Årslønnen avhenger av kvalifikasjonene dine, men den vil ligge mellom kr 825 000 – 1 069 000. Er du spesielt godt kvalifisert til stillingen, kan vi vurdere å gi deg noe høyere lønn. Du vil få stillingskoden fagdirektør. 

I tillegg får du alle godene ved å være ansatt i staten, det vil blant annet si fleksitid, sommertid og medlemskap i Statens pensjonskasse, noe som innebærer en god tjenestepensjonsordning samt yrkesskade- og gruppelivsforsikring. Du får også mulighet til å trene i arbeidstiden. 


Les dette før du søker!

Når vi skal vurdere søkerne i første omgang, er vi mer opptatt av hvor godt du fyller de formelle kvalifikasjonskravene enn hvor flink du er til å skrive en jobbsøknad. Derfor er det ekstra viktig at du beskriver hva du har gjort, hva du har oppnådd og andre ting du synes er relevante i fritekstfeltet når du fyller ut CV-en slik at vi får et så godt bilde av deg og kvalifikasjonene dine som mulig. Det betyr også at du ikke skal skrive eller legge ved et søknadsbrev. 

Inkludering og mangfold er en styrke og gjør at vi kan løse oppgavene våre enda bedre. Derfor ønsker vi oss medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaringer og perspektiver. Har du funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, oppfordrer vi deg som søker til å krysse av i jobbsøkerportalen. Er det kvalifiserte søkere, kaller vi inn minst én i hver gruppe til intervju, og får du jobben, legger vi til rette for deg om du trenger det. Utenom å velge ut riktige kandidater bruker vi ikke avkrysningene til noe annet enn anonymisert statistikk. 

Du kan be om å ikke bli oppført på den offentlige søkerlisten. Dette må i så fall begrunnes. Vi kontakter deg dersom ønsket ditt ikke tas til følge. 

Har du spørsmål om stillingen kan du kontakte avdelingsdirektør Guro Birkeland på telefon Logg inn for å se kontaktinformasjon eller divisjonsdirektør Wenche Mobråten på telefon Logg inn for å se kontaktinformasjon





Om arbeidsgiveren
Les mer om BUFDIR

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Se flere annonser

Vil du være med på det råeste prosjektgjennomføringslaget innen jernbane i Norge? Nettpartner sin Bane-divisjon og NRC Group slår kreftene
Snarest Flere steder
Are you looking to make a real impact? For over a century, our people have been the driving force in
28.04.2024 Oslo
Are you looking to make a real impact? For over a century, our people have been the driving force in
08.05.2024 Oslo
We are now seeking a Chief Project Officer to join the top leadership team of the company, reporting to the
12.05.2024 Flere steder
Ønsker du å gjøre en reell forskjell? I over hundre år har våre ansatte vært drivkraften bak å løse noen
06.05.2024 Sunndal
Ønsker du å gjøre en reell forskjell? I over hundre år har våre ansatte vært drivkraften bak å løse noen
06.05.2024 Oslo
Ønsker du å gjøre en reell forskjell? I over hundre år har våre ansatte vært drivkraften bak å løse noen
06.05.2024 Oslo
Ønsker du å gjøre en reell forskjell? I over hundre år har våre ansatte vært drivkraften bak å løse noen
05.05.2024 Kvinnherad
Vis alle 34.373 ledige stillinger

Fakta om BUFDIR