<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Universitetslektor i pedagogikk

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Dette er NTNU

NTNU er et breddeuniversitet med en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil og et tyngdepunkt innen profesjonsutdanning. Universitetet er lokalisert i tre byer med hovedsete i Trondheim.

På NTNU jobber 9 000 ansatte og 42 000 studenter med å skape kunnskap for en bedre verden.

Du finner mer informasjon om NTNU som arbeidsplass og søkeprosessen


Om stillingen

Institutt for lærerutdanning (ILU) er det største fagmiljøet innen lærerutdanning og utdanningsforskning i Norge. Vi har et fullverdig lærerutdanningstilbud for grunnskole og videregående opplæring, og en bred etter- og videreutdanningsportefølje for lærere og skoleledere. Vi har også et eget tilbud for bachelor i arkiv- og samlingsforvaltning. Flere av utdanningene gis i samarbeid med andre deler av NTNU. Nasjonalt senter for matematikk i opplæringen og Nasjonalt senter for skriveopplæring og skriveforsking er en del av instituttet. Instituttet har omfattende forskningsaktivitet og doktorgradsutdanning rettet mot skole og utdanning.

De som ansettes vil tilhøre fagseksjon for pedagogikk. Pedagogikk inngår i grunnskolelærerutdanning 1-7 og 5-10, lektorutdanningen 8-13, praktisk-pedagogisk utdanning, 2-årig mastergradstilbud i pedagogikk og etter- og videreutdanning.

Din nærmeste leder er fagseksjonsleder for pedagogikk


Arbeidsoppgaver
  • Undervisning etter gjeldende studieplaner, samt arbeid med videreutvikling av fagområdet og undervisningsopplegg
  • Oppfølging av studenter i praksis
  • Ivareta det faglige ansvar sammen med øvrige vitenskapelig tilsatte og delta i fagmiljøets helhetlige utviklingsarbeid
  • Administrative oppgaver
  • Kan være aktuelt å delta i utadrettet forsknings- og utviklingsarbeid i samarbeid med praksisfeltet med vekt på etterutdanning som for eksempel DEKOM, kompetanseløftet og oppfølgingsordningen. 
  • Stillingen er i hovedsak en undervisningsstilling, men med forskning og utviklingsarbeid innenfor sitt fagområde i det omfang som en universitetslektorstilling åpner for. Normalt kan 20 % av tiden i stilling som universitetslektor brukes til forsknings- og utviklingsarbeid, herunder faglig oppdatering. 

De som ansettes vil få støtte og veiledning i oppstarten og gjennom studieåret. De som ansettes må rette seg etter de vedtak om endringer som utviklingen i faget medfører, samt organisatoriske endringer. 

Kvalifikasjonskrav

Du må kvalifisere for stilling som universitetslektor innenfor fagområdet pedagogikk i henhold til krav gjengitt i §1-6 i Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger

  • Til stilling som universitetslektor kreves oppnådd mastergrad i pedagogikk eller spesialpedagogikk
  • Kompetanse som er relevant for undervisning i pedagogikk i lærerutdanningen trinn 1-13
  • Lærerutdanning / praktisk pedagogisk utdanning
  • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne i norsk eller et skandinavisk språk. De som ansettes må kunne bruke norsk eller et skandinavisk språk i undervisning og veiledning 

Du må dokumentere relevant grunnleggende kompetanse for undervisning og veiledning på universitet- og høgskolenivå på lik linje med krav for stilling som førsteamanuensis, § 1-4 (3) i Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger. Dersom du ikke kan dokumentere dette, pålegges du å gjennomføre et godkjent kurs i universitetspedagogikk i løpet av to år etter ansettelse. NTNU tilbyr kvalifiserende kurs. 

Vi viser til Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger for generelle kriterier for stillingen. 


Ønskede kvalifikasjoner
  • Relevante utdanningskvalifikasjoner og forskningskvalifikasjoner utover master/hovedfag
  • Relevant yrkeserfaring fra norsk utdanningssystem, trinn 1-13
  • Gode pedagogiske ferdigheter tillegges vekt
  • Undervisningserfaring fra norsk grunnskole eller videregående skole er ønskelig

 Personlige egenskaper
  • Selvstendig
  • Løsningsorientert
  • Fleksibel
  • Kollegial samarbeidsvilje
  • Studentengasjement
  • Kreativitet
  • Motivasjon til å drive med lærerutdanning 
Vi tilbyr
  • spennende og utviklende oppgaver i et sterkt og internasjonalt fagmiljø
  • åpent og med engasjerte kolleger
  • gunstige vilkår i

Lønn og vilkår

I stillingen som universitetslektor, kode 1009, vil du normalt lønnes fra brutto kr 553 500,- til kr 661 400,- pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse. 
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Det er en forutsetning at du kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.

Om søknaden

Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.

Hvis du har hatt permisjon eller annet avbrekk i din karriere, er det viktig at dette kommer fram i søknaden din slik at utvalgskomiteen kan ta hensyn til dette og at mengden av forskningen din kan være redusert som et resultat.

Søknaden må inneholde:

  • CV, attester og vitnemål
  • Pedagogisk mappe, der din utdanningsfaglige kompetanse fremstilles systematisk og samlet, jf
  • Publikasjoner el annet relevant forskningsarbeid, dersom du har det.  
  • En beskrivelse av de vitenskapelige/kunstneriske arbeider som du anser mest betydningsfulle, og som du spesielt vil ha lagt til grunn for bedømmelsen 
  • En liste over dine arbeider med opplysning om hvor de er offentliggjort 
  • Navn og kontaktinformasjon til tre relevante referanser

Det vil bli tatt hensyn til fellesarbeider. Dersom det i fellesarbeid er vanskelig å identifisere innsatsen din, må du legge ved en kort redegjørelse for din medvirkning.

Ved vurdering av den best kvalifiserte legger vi vekt på personlig egnethet, din motivasjon for stillingen og dine pedagogiske evner og kvalifikasjoner. Vår vurdering vil bygge på dokumentert pedagogisk materiale, fremstillingsformer i de vitenskapelige arbeider, erfaring fra undervisning og veiledning, samt pedagogisk bakgrunn av annen art. Kvalitet og bredde vil bli vurdert.  

NTNU forplikter seg til å følge evalueringskriterier for forskningskvalitet i henhold til . Dette innebærer at vi legger spesielt vekt på kvaliteten og den faglige bredden disse arbeidene dokumenterer. Vi tar også hensyn til forskningsledelse og deltakelse i forskningsprosjekter. 
Søknaden din vil bli vurdert av en sakkyndig komite. Aktuelle kandidater vil bli invitert til prøveundervisning og intervju.


Generell informasjon

NTNU mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker at våre ansatte skal speile befolkningen, og søker til enhver tid de beste hodene. Dette gir NTNU økt produktivitet, innovasjon, bedre beslutningsprosesser, økt medarbeidertilfredshet og det konkurransefortrinnet vi trenger for å gjennomføre vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning. NTNU legger vekt på tilrettelegging og oppfordrer deg som kvalifisert kandidat til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, hull i CV eller kulturell bakgrunn.

Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas. 
Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i henhold til . Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge. 

Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med fagseksjonsleder Kåre Hauge, tlf. Logg inn for å se kontaktinformasjon, e-post Logg inn for å se kontaktinformasjon.  Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen kan du ta kontakt med Brith-Eli Åsland, Logg inn for å se kontaktinformasjon

Søknaden med alle vedlegg sendes elektronisk via Jobbnorge.no. Merk søknaden din med referansenummer: SU-812  

Synes du dette ser interessant ut, og i samsvar med dine kvalifikasjoner, sender du oss din søknad elektronisk via jobbnorge.no med CV, vitnemål og attester vedlagt. Ved forespørsel må du kunne fremskaffe bekreftede kopier av din dokumentasjon.

Søknadsfrist: 21.12.2022 





Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Rekrutteringskalender

  • APR 21
    2024
    1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
  • APR 22
    2024
    5 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
  • APR 23
    2024
    2 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
  • APR 24
    2024
    2 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
  • APR 25
    2024
    2 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
Kandidatmatch
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Flere muligheter

Se flere annonser

Vil du være med på det råeste prosjektgjennomføringslaget innen jernbane i Norge? Nettpartner sin Bane-divisjon og NRC Group slår kreftene
Snarest Flere steder
Are you looking to make a real impact? For over a century, our people have been the driving force in
28.04.2024 Oslo
Are you looking to make a real impact? For over a century, our people have been the driving force in
08.05.2024 Oslo
We are now seeking a Chief Project Officer to join the top leadership team of the company, reporting to the
12.05.2024 Flere steder
Ønsker du å gjøre en reell forskjell? I over hundre år har våre ansatte vært drivkraften bak å løse noen
06.05.2024 Sunndal
Ønsker du å gjøre en reell forskjell? I over hundre år har våre ansatte vært drivkraften bak å løse noen
06.05.2024 Oslo
Ønsker du å gjøre en reell forskjell? I over hundre år har våre ansatte vært drivkraften bak å løse noen
06.05.2024 Oslo
Ønsker du å gjøre en reell forskjell? I over hundre år har våre ansatte vært drivkraften bak å løse noen
05.05.2024 Kvinnherad
Vis alle 34.373 ledige stillinger

Fakta om NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet