<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Norsk Polarinstitutt Postdoktor i sjøismodellering (to år)

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Har du lyst å forske på sjøismodellering?

Vi har ledig en postdoktorstilling i sjøismodellering. Stillingen er knyttet til våre veletablerte forskningsaktiviteter på fysiske og biogeokjemiske prosesser i arktiske og antarktiske havområder. Stillingen er finansiert av Norges Forskningsråd og prosjektet “Bottom-sea ice Respiration and nutrient Exchanges Assessed for THE Arctic (BREATHE)“. For mer informasjon se: .

Stillingen er et åremål i to år. Du vil være ansatt i seksjon for marin økologi i vår forskningsavdeling. Du vil ha fast kontorsted i Tromsø, men det kan bli noen reiser i forbindelse med besøk hos våre nasjonale og internasjonale prosjektpartnere.


Arbeidsoppgaver

Du vil jobbe med fysisk og biogeokjemisk modellering av sjøis, med fokus på utvekslingsprosessene mellom sjø og sjøis og på sjøisens biogeokjemiske prosesser. Helt konkret vil du:

  • bidra til å forbedre beskrivelsene av utvekslingsprosessene mellom sjø og sjøis, ved å bruke allerede eksisterende data og teori, sammen med innsamlet data i prosjektet.
  • bidra til å forbedre beskrivelsene av sjøisens biogeokjemiske prosesser, som for eksempelnæringsopptak, isalgers fotosyntese,respirasjon og bakteriell respirasjon
  • teste og evaluere modellene opp mot observasjoner
  • skrive og publisere fagfellevurdertvitenskapelige artikler

Kvalifikasjoner

Du må ha doktorgrad i marine fag eller annen relevant fagretning, for eksempel fysisk oseanografi eller marine biologi/økologi. Det kreves i utgangspunktet norsk doktorgrad eller likestilt doktorgrad fra utenlandske universitet. Hvis du ikke har disputert enda er du likevel velkommen til å søke, men da må du dokumentere at doktorgradsarbeidet ditt er levert til vurdering før søknadsfristens utløp. Disputasen din må være godkjent før vi kan ansette deg som postdoktor.

I tillegg til doktorgrad ønsker vi at du har:

  • erfaring fra arbeid med sjøis eller havnumeriske modeller – ideelt sett med Los Alamos Sea Ice Model (CICE)
  • ferdigheter i Fortran-programmering
  • erfaring med «super-computers» og Linux
  • gode ferdigheter i MATLAB
  • gode kunnskap om marine biogeokjemiske sykluser

Husk å legge ved en oppdatert publikasjonsliste, da vi vil vektlegge din artikkelproduksjon og hvilke vitenskapelige tidsskrift de er publisert i. Hvis du allerede har opparbeidet deg et nettverk innen forskningen vil dette være en klar fordel.

Du vil samarbeide med kollegaer i Norsk Polarinstitutt og andre samarbeidspartnere i BREATHE prosjektet, så gode samarbeidsevner er viktig. Du vil selvsagt også jobbe selvstendig, og med det mener vi blant annet at du på eget initiativ ser hvilke arbeidsoppgaver som trenges å løses, og sørger for at de blir løst på en god måte.

Siden du i tillegg til å kommunisere med andre skal levere rapporter, publikasjoner o.l. må du kommunisere godt skriftlig og muntlig på engelsk. Arbeidsspråket vårt er norsk, så kunnskap i norsk vil vektlegges. Hvis du ikke behersker norsk forventes det at du gjennomfører norskkurs i løpet av ansettelsesforholdet ditt, da det å kunne kommunisere godt på norsk er en viktig forutsetning både for deg og instituttet. Vi tilrettelegger og betaler for fullførte kurs.

Dette kan vi tilby
  • Interessante og spennende arbeidsoppgaver i et internasjonalt miljø.
  • Lønn etter statens regulativ i kode 1352 postdoktor. Det trekkes 2% til Statens Pensjonskasse.
  • Medlemskap i Statens Pensjonskasse, som inkluderer mange goder som livsvarig alderspensjon, rett til økonomisk støtte om du blir syk eller ufør, økonomisk støtte til familien din hvis noe hender deg i vår tjeneste, forsikring mot yrkesskade/-sykdom, samt gode betingelser på boliglån.
  • Medlemskap i vår personalforening, som blant annet har egen hytteordning og tilrettelegger for ulike sosiale sammenkomster.

Mangfold er viktig for oss. Dersom du er kvalifisert for stillingen er du velkommen til å søke uansett kjønn, alder, kulturell bakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en. Vi rapporterer på de to siste, så opplysningene dine vil kunne bli brukt i rapporteringen til regjeringens inkluderingsdugnad.

I Tromsø og området rundt har du utmerkede forhold for å oppleve midnattssol, mørketid, nordlys, ulike utendørsaktiviteter, for ikke å snakke om kulturelle opplevelser. Tromsø ligger på nesten 70°N med sine ca. 75 000 innbyggere. Byen er et voksende senter for forskning med flere statlige og private aktører, samt et stort og veletablert universitet.


Søknad

Spørsmål om stillingen kan rettes til seniorforsker Pedro Duarte, , tlf. 481 98 329, forsker Sebastien Moreau, , tlf. 412 42 265, eller seksjonsleder Ingeborg Hallanger, , tlf. Logg inn for å se kontaktinformasjon.

Søknadsfrist er 31. januar 2023.

Søknad og vedlegg må registreres i Jobbnorge. Søknaden skal inneholde relevante kvalifikasjoner og erfaringer, CV, publikasjonsliste, kopi av attester og vitnemål, samt navn på minst tre referanser. Vi ber om at publikasjoner eller større arbeid ikke legges ved søknaden, men opplyser om at dette kan bli etterspurt på et senere tidspunkt.

For å sikre en god rekrutteringsprosess vil vi gjennomføre bakgrunnssjekk på aktuelle kandidater for stillingen. Det er med å sikre at vi rekrutterer rett kompetanse og bidrar til en rettferdig evaluering av søkerne. Bakgrunnssjekken består ofte av verifisering av oppgitte opplysninger i søknad, CV, vitnemål, mv. gjennom intervju, referanseintervju, søk i åpne kilder e.l.

Alle henvendelser behandles konfidensielt frem til søknadsfristens utløp. Deretter vil det utarbeides en offentlig søkerliste. Søkere som ønsker søknaden sin unntatt offentlighet må grunngi dette særskilt i søknaden. Opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten, jf. Offentlighetsloven § 25, annet ledd.

Vi ønsker ikke kontakt med annonseselgere.





Om arbeidsgiveren
. Les mer om Norsk Polarinstitutt

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Se flere annonser

Vil du være med på det råeste prosjektgjennomføringslaget innen jernbane i Norge? Nettpartner sin Bane-divisjon og NRC Group slår kreftene
Snarest Flere steder
Are you looking to make a real impact? For over a century, our people have been the driving force in
28.04.2024 Oslo
Are you looking to make a real impact? For over a century, our people have been the driving force in
08.05.2024 Oslo
We are now seeking a Chief Project Officer to join the top leadership team of the company, reporting to the
12.05.2024 Flere steder
Ønsker du å gjøre en reell forskjell? I over hundre år har våre ansatte vært drivkraften bak å løse noen
06.05.2024 Sunndal
Ønsker du å gjøre en reell forskjell? I over hundre år har våre ansatte vært drivkraften bak å løse noen
06.05.2024 Oslo
Ønsker du å gjøre en reell forskjell? I over hundre år har våre ansatte vært drivkraften bak å løse noen
06.05.2024 Oslo
Ønsker du å gjøre en reell forskjell? I over hundre år har våre ansatte vært drivkraften bak å løse noen
05.05.2024 Kvinnherad
Vis alle 34.373 ledige stillinger