<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Vi leter etter ingeniører som kan hjelpe oss med å bygge fremtiden innenfor marin teknologi! ABB

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Ta ditt neste karrieresteg i ABB ved å bli en del av det globale teamet som bidrar til samfunnsmessige og industrielle endringer mot en mer produktiv og bærekraftig fremtid

I ABB har vi en klar målsetning om å være ledende innen alle aspekter av begrepene mangfold og inkludering som blant annet omfatter kjønn, legning, etnisitet og alder. Sammen har vi kommet godt i gang på en reise hvor vi ønsker at hver og en av oss tar imot og bidrar til mangfold og ulikhet.

ABB er ledende innen kraft- og automasjonsteknologier som gjør det mulig for energi- og industrikunder å forbedre ytelsen og samtidig redusere miljøpåvirkningen. ABB opererer i rundt 100 land og sysselsetter rundt 110 000 personer. Til den marine industrien tilbyr ABB en omfattende portefølje av integrerte marine systemer og løsninger som forbedrer fleksibiliteten, påliteligheten og energieffektiviteten til fartøyer. Ved å koble sammen kraft, automatisering, utprøvde drivstoffeffektive teknologier og tjenester som sikrer maksimal oppetid på fartøyet, er ABB i en unik posisjon for å forbedre kapabiliteten og lønnsomheten til kundenes virksomhet gjennom hele livssyklusen til en flåte.

Marine & Ports driver utvikling mot en bærekraftig fremtid. For å lykkes med å være den partneren våre kunder velger å jobbe med, må vi sikre bærekraft både i våre løsninger og i vår organisasjon fra et forretningsperspektiv. Våre kunder søker i økende grad løsninger som gir større effektivitet, sikkerhet og pålitelighet, og forbereder fartøyer for dagens og morgendagens oppdrag. Dette gjør overgangen enda mer spennende, da det driver oss til å stadig utfordre vår teknologi, våre løsninger og måten vi opererer på.

Vi leter etter ingeniører som kan hjelpe oss med å bygge fremtiden innenfor marin teknologi!

ABB ser etter en prosjektingeniør innen systemledelse med spesialisert kompetanse innen kraftproduksjon og distribusjon, eller frekvensomformere, til vårt forretningsområde Coast Guard and Navy. Som prosjekt lead ingeniør vil du bli en del av et kunnskapsrikt tverrfaglig team dedikert til å jobbe med noen av de mest utfordrende prosjektene i den marine industrien. I Coast Guard and Navy segmentet utvikles elektriske fremdrifts-, kraft- og automasjonssystemer som skal være grunnlaget for sikker, effektiv og miljømessig operasjon av ulike fartøy for kystvakt og forsvar. Vi jobber med både tradisjonelle AC høyspentsystemer og DC-grid systemer.

Ditt ansvar

 • Avhengig av din ekspertise og preferanse, vil en project lead ingeniørstilling innebære prosjektering av det elektriske systemet på marine nybyggfartøy eller retrofit med hybrid eller helelektrisk design av utstyr og/eller systemer relatert til fremdrift og integrering og design av kraftproduksjons- og distribusjonsutstyr.
 • Project lead ingeniører i ABB Marine har ansvar for teknisk ledelse og prosjektering av systemaspektene ved leveransen samt utstyr innenfor egen disiplin for hvert prosjekt. Det betyr at det vil være krav til kandidatenes evne til å opprettholde og håndtere eierskap til tekniske utfordringer, herunder evnen til å rådføre seg med kolleger og kommunikasjon med kunder.
 • Har du lyst, finnes det også mulighet for teknisk ledelse innen forskjellige produktområder og mentoring av nyansatte.
 • Som project lead ingeniør vil du også i større grad få overordnet teknisk ansvar i prosjektgjennomføringen og bidra med teknisk gjennomgang av prosjektdokumentasjon og salgsgrunnlag.

Din bakgrunn

 • Du har en bachelor- eller mastergrad i elkraftteknikk, og erfaring med design av elektriske systemer. Stillingen krever at du kan sikkerhetsklareres ettersom arbeidet involverer håndtering av gradert informasjon.
 • Som ingeniør innen systemledelse ser vi etter evnen til å tilnærme seg andre disipliner utenfor din kjernekompetanse, samt det å kunne ta avgjørelser og lede fra et systemperspektiv.
 • Du har evner til å kombinere praktisk og teoretisk kunnskap.
 • Flytende engelsk er et krav, så vel som kulturell bevissthet og gjensidig respekt - vi har en internasjonal arbeidsplass og virksomhet der vi har kolleger og kunder med ulik bakgrunn og nasjonalitet.
 • Vi tror at du er interessert i å lære om marin industri og kraftsystemer, samt at du har interesse for ny teknologi innen lav- og nullutslippsteknologi som brenselceller og energilagringssystemer.

Mer om oss

Hva kan du forvente av oss:

Vi tilbyr tekniske og personlige utfordringer i et internasjonalt og innovativt miljø. Profesjonell vekst er like viktig for oss som det er for deg, og vi legger til rette for læring og utvikling gjennom blant annet mentorordninger, regelmessige utviklingssamtaler, interne kurs og spennende karrieremuligheter. Du kan forvente et uformelt arbeidsmiljø med mange positive og engasjerte medarbeidere som vil ønske deg velkommen til vårt team. Ansattgoder inkluderer fleksible arbeidsordninger, gode pensjons- og forsikringsordninger, hytteutleie og andre gunstige avtaler.

Vær oppmerksom på at vi i samarbeid med Meditor Search gjennomfører en bakgrunnssjekk på alle kandidater som får tilbud om ansettelse i ABB Norge. Dette for å sikre best kvalitet i vår rekrutteringsprosess, i henhold til ABBs selskapspolicy.

Vi ser frem til å motta din søknad (vedleggene ønskes fortrinnsvis på engelsk). Om du ønsker å vite mer om ABB kan du ta en titt på vår hjemmeside www.abb.no
Adresse: 6065 Ulsteinvik

Om arbeidsgiveren

ABB er et ledende selskap innen kraft- og automasjonsteknologi. Våre løsninger gjør det mulig for kundene å øke effektiviteten, produktiviteten og kvaliteten i sine virksomheter samtidig som man reduserer miljøpåvirkningen. ABB forsøker alltid å ligge i forkant når det gjelder innovasjon, og mange av de teknologiene som er drivkraften i et moderne samfunn, ble utviklet av ABB.

 

ABB i Norge er en del av den verdensomspennende ABB-gruppen som har hovedkontor i Sveits. ABB har virksomhet over hele landet med ca. 2300 ansatte og en årlig omsetning på rundt 10,8 milliarder kroner.

 

ABB har en over 100 år lang tradisjon innen kraft- og automasjonsteknologi og satser hvert år store ressurser på forskning og utvikling. Teknologi, produkter og systemer fra ABB er i bruk over hele verden.

 

Våre produkter og systemer gir en mer stabil strømforsyning og bedre utnyttelse av eksisterende energi. Høyere energieffektivitet er siktemålet for alt vi gjør. Våre løsninger bidrar til økt produktivitet og dermed økt lønnsomhet for våre kunder.

ABB er i dag verdens største leverandør av industrielle motorer og frekvensomformere, generatorer til vindkraftindustrien og av produkter og systemer til strømnett.

Les mer her

Les mer om ABB

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Kandidatmatch
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Flere muligheter
Traineeprogram
Internship / Praktikanter

Se flere annonser

Aleris har vi som mål å bidra til en bedre helsetjeneste. For den enkelte pasient og for samfunnet. Vi er
27.02.2023 Oslo
Vil du være med å bygge Norges største private helseforetak?
02.03.2023 Drammen
Complér Accounting er et frittstående regnskaps-, økonomi- og rådgivningsselskap med base i Bergen. Selskapet ble etablert i 2008.Vi har en
17.03.2023 Bergen
I AF Gruppen har rollen som HMS-leder spilt en svært viktig rolle i utviklingen av HMS-området siden tidlig 90-tallet. Våre
15.03.2023 Oslo
Vitenparken søker flere nye ansatte som kan forsterke vår stab av Vitenverter (deltidsansatte/tilkalling). Vitenparkens Vitenverter bidrar i å gjøre Vitenparken til en sprudlende og leken
14.03.2023 Ås
Bergen kommune er Vestlandets største arbeidsgiver, og våre ansatte skal bidra til å realisere Byrådets visjon om at Bergen skal
14.03.2023 Bergen
Bergen kommune er Vestlandets største arbeidsgiver, og våre ansatte skal bidra til å realisere Byrådets visjon om at Bergen skal
14.03.2023 Bergen
NAV søker ansatte med hjerte for mennesker og våre fagområder. Vår visjon er å gi mennesker muligheter, og dette gjør
14.03.2023 Bergen
Vis alle 38.190 ledige stillinger

Bli kjent med oss

De ansatte
 • "In my first year on the e-mobility team in Sweden, we delivered more than 150 EV chargers."
  Frida Jalkenäs Project Manager e-mobility
 • ​​​​​​“At ABB I did not only meet colleagues, I made friends in a very short period of time.”
  Jorge Perez Buitrago Solutions Product Manage
 • ​​​​​​“I learned programming from my friends. Now I am a DevOps Engineer and Product Owner at ABB.”
  Iga Kaczmarek DevOps Engineer
Hos oss får du
Påvirke utviklingen
Skape en bedre verden
Mangfold og samarbeid på tvers
Utfordre deg selv
Utvide dine horisonter
Ta ledelsen og arbeide sammen
Du har potensialet. Vi har mulighetene.

Med pågangsmot og samarbeid er det ingen grenser for hva vi kan oppnå sammen!

 

Når du jobber i ABB, får du muligheten til å påvirke utviklingen, og sammen kan vi skape en bedre verden. Vi søker etter medarbeidere med integritet, et globalt tankesett og et ønske om å utgjøre en forskjell.

Arbeid målbevisst

Uansett hva din rolle i ABB er, kan du være sikker på at du er med på å skape en bedre verden. Fra å bygge bærekraftige kraftverk i avsidesliggende hjørner av verden eller øke sikkerheten til arbeidere i bilfabrikker, til å utvikle nye teknologier for å bekjempe forurensning - det arbeidet vi gjør, berører livene til millioner av mennesker.

Vær global

I ABB er vi 132 000 medarbeidere som samarbeider på tvers av mer enn 100 land over hele verden. Vi verdsetter mangfold og er overbevist om at evnen til å se på utfordringene fra mange ulike synsvinkler er grunnleggende for vår fremgang.

Utfordre deg selv

Vil vi lykkes med å redusere CO2-utslippene? Vil likestrøm endelig vinne over vekselstrøm? Vil smarte strømnett føre til at kraftgenerering blir mer bærekraftig og pålitelig? 

 

ABB takler noen av de mest utfordrende prosjekter verden står overfor i dag. Hos oss vil du ha muligheten til å utfordre deg selv, utvide dine horisonter og få en fremgangsrik karriere.

Vær en teknologipioner

Oljeutvinning 3000 meter under vann, banemotorer til tunge lokomotiver, elbilladere som leverer 100 kW på noen minutter - dette er bare noen av de områdene hvor vi er verdensledende. 

 

For at vi skal opprettholde vårt teknologiforsprang, trenger vi folk som er i fremste rekke innenfor sitt felt og som har en lidenskap for teknologi.

Ta ledelsen, samarbeid

Vi oppmuntrer til lederskap på alle nivåer og oppfordrer våre ansatte til å ta initiativ, komme med ideer og ta ansvar for sine egne karrierer. Vi forventer ikke bare at våre ansatte proaktivt påtar seg ansvar, men også at de forener sine talenter for å skape noe som er større enn det de kan oppnå alene. 

 

Til syvende og sist oppnår vi mer ved å ta ledelsen og arbeide sammen.

Vis mer
Lederne
Hvem ser vi etter? Kvalifikasjoner og "cultural fit"
 • "In ABB, we do not discriminate on any grounds: gender, ethnic, sexual orientation, cultural, social, religious or other. We are all human and we see diversity as a core strength. Therefore, we seek to create an inclusive environment.."
  Björn Rosengren CEO
Ansattgoder
Fleksibel arbeidstid
Firmahytte / firmaleilighet
Bedriftshelsetjeneste
Hjemmekontor / Fleksibelt arbeidssted
Bedriftsidrettslag
Gode pensjonsordninger
Sponset medlemskap i treningssenter
Firmaturer og sosiale arrangementer

Fakta om ABB