<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Statens Vegvesen IT-partner Transport og samfunn

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Er du den vi ser etter?

Statens vegvesen står overfor store endringer innen mobilitet og transport, og har store ambisjoner om å bli en innsiktsdrevet virksomhet for bedre kundetjenester. Sentralt står innovasjon og digitalisering gjennom bruk av ny teknologi, og tilgjengeliggjøring av data og IT-tjenester. Vi jobber hver dag for å bli mer datadrevet og smidig virksomhet gjennom etablering av produktorientering.

Våre IT-partnere har du en sentral rolle i å gjøre Statens vegvesen enda bedre i stand til å levere på satsingsområdene fremkommelighet, bærekraft og trafikksikkerhet. Vi søker nå etter ny IT-partner for divisjon Transport og samfunn. Transport og samfunn har hovedkontor i Trondheim, med sentrale utviklingsmiljøer innen nasjonal veidatabank, FoU/ITS og trafikkdata. Divisjonen har det utførende ansvaret for oppgavene Statens vegvesen utfører for hele transportsystemet. Som IT-partner inn mot Transport og samfunn får du en strategisk rolle for ITs leveranser.

For å lykkes i rollen, bør du ha erfaring fra en større organisasjon – kanskje fra en ledende stilling, gjerne med kundeansvar (KAM). Du har forståelse for smidig virksomhet, med nye måter å jobbe og lede på. Du trives med å jobbe i en kompleks organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag. Du har en solid forståelse for helheten, samtidig som du har evne til å sette deg inn i detaljer. Fremfor alt er du en relasjonsbygger med stor gjennomføringskraft.

Som IT-partner vil du, sammen med virksomhetsarkitekter og sentrale IT-ressurser, være med på å forme fremtiden i Statens vegvesen gjennom en omfattende digitalisering av et spennende fagfelt! IT-partnerne inngår i ledergruppen til avdelingsdirektøren på Utvikling IT. Kontorsted for stillingene er Tromdheim. Det kan bli noe reising. Vi oppfordrer kvinner til å søke hos oss i Statens vegvesen IT.


Arbeidsoppgavene inkluderer:
 • Strategisk rådgiver for etatens digitalisering.
 • Rådgivning hos divisjon Transport og Samfunn for helhetlig og strategisk styrt utviklingsportefølje.
 • Rådgivning hos enheten Data, innsikt og analyse (DIA) i Vegdirektoratet.
 • Endringsagent for innføring av smidig arbeidsmetodikk og produktorganisering.
 • Ledelsesforankring og forståelse på tvers av IT og fagdivisjonene.
 • Bidra til at IT-divisjonen er en attraktiv partner og pådriver for etatens digitalisering.
 • Være tett på fagdivisjonens planer og tiltak, og følge opp nye behov i tidligfase.

Kvalifikasjoner:
 • Relevant høyere utdanning, min. 3 år. For kandidater med sterk og relevant arbeidserfaring for de aktuelle fagområdene, og gode personlige forutsetninger for stillingen, kan kravet til utdanning fravikes. Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av papirene dine og godkjenning fra NOKUT (www.nokut.no).
 • Du må kunne demonstrere både sterk IT-forståelse og god organisasjonsforståelse.
 • Arbeidsoppgavene krever god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk.
 • Det er en fordel om du har erfaring fra IT-faglige utviklingsprosjekter.
Personlige egenskaper

Vi ser etter deg som, i likhet med oss, er opptatt av å sette kunden i sentrum. For å lykkes i rollen som IT-partner må du være en dyktig kommunikator som liker å lytte. Det er viktig at du er tillitsskapende og glad i å samarbeide, motivere og skape gode relasjoner. Du er selvstendig og fleksibel. Vi tror du også beskrives som initiativrik og som en med sterk gjennomføringsevne - du må like å skape resultater!


Videreutvikling av kompetansen din

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger innen ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med våre nye utfordringer. Hos oss vil du ha store muligheter til å kunne forme din egen arbeidshverdag.

Vi tilbyr

 • Spennende arbeidsoppgaver i et svært kompetent HR-miljø med gode utviklingsmuligheter i en kultur som oppfordrer til faglig påfyll.
 • God opplæring, introduksjonsprogram og fadderordning.
 • Mulighet for videre studier internt.
 • Fleksitid og gode ordninger for avspasering.
 • Mulighet for 1 time trening i arbeidstiden hver uke, eller treningsstøtte til andre aktiviteter.
 • God pensjonsordning og muligheter for boliglån i Statens pensjonskasse.
 • Godt arbeidsmiljø i nye kontorbygg som er universelt utformet. Gode muligheter for individuell tilrettelegging ved behov for hjelpemidler i arbeidshverdagen.

Lønn avtales basert på kompetanse og erfaring i samsvar med lønnspolitikken vår.


Om søknadsprosessen

Positiv særbehandling

Statens vegvesen mener at inkludering og mangfold gjør at vi løser oppgavene våre bedre. Vi ønsker flere medarbeidere med nedsatt funksjonsevne, innvandrerbakgrunn og hull i CV’en. Hvis dette gjelder deg, oppfordrer vi deg til å krysse av i jobbsøkerportalen. Vi vil naturligvis tilrettelegge for deg om du får jobben. Vi bruker avkrysningen(e) til å velge ut de rette kandidatene, samt anonymisert statistikk.

Offentlig søkerliste

Åpenhet og gjennomsiktighet i forvaltningen er viktig. Alle som søker hos oss står på offentlig søkerliste, om de ikke oppgir en god grunn for unntak. Ber du om unntak, tar vi kontakt med deg hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge.

Kontaktperson

Synes du rollen som IT-partner høres interessant ut? Kontakt avdelingsdirektør Ørjan Mathis Tvedt, tlf. Logg inn for å se kontaktinformasjon, for en hyggelig prat og mer informasjon.

Om arbeidsgiveren

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7 500 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

Visjon

På veg for et bedre samfunn.

Antall ansatte

7.500

Les mer om Statens Vegvesen

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Rekrutteringskalender

 • SEP 25
  2023
  7 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • SEP 26
  2023
  1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
 • SEP 27
  2023
  2 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • OKT 01
  2023
  3 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
Flere muligheter
15 ledige stillinger
Traineeprogram

Se flere annonser

Höegh LNG is in the process of seeking two Maritime Trainees for our Technical Department, and the IT Team. Both
28.08.2023 Oslo
I Norge har det aldri vært satset så mye på jernbane som nå. I Bane NORs Utbyggingsdivisjon kan du bli
18.08.2023 Moss
Veidekke er Norges største entreprenørselskap med prosjekter, anlegg og driftskontrakter over store deler av landet. Nå søker Veidekke Anlegg 5 kandidater
19.09.2023 Hele Norge
Veidekke er Norges største entreprenørselskap med prosjekter, anlegg og driftskontrakter over store deler av landet. Nå søker vi kandidater til
20.09.2023 Hele Agder
Veidekke er Norges største entreprenørselskap med prosjekter, anlegg og driftskontrakter over store deler av landet. Nå søker Veidekke Bygg Oslo
20.09.2023 Oslo
Veidekke er Norges største entreprenørselskap med prosjekter, anlegg og driftskontrakter over store deler av landet. Nå søker vi kandidater til
20.09.2023 Flere steder
Veidekke er Norges største entreprenørselskap med prosjekter, anlegg og driftskontrakter over store deler av landet. Nå søker Veidekke Bygg Bergen kandidater til
20.09.2023 Bergen
Veidekke er Norges største entreprenørselskap med prosjekter, anlegg og driftskontrakter over store deler av landet. Nå søker Veidekke Bygg Møre og
20.09.2023 Flere steder
Vis alle 18.695 ledige stillinger

Bli kjent med Statens Vegvesen

Fakta om Statens Vegvesen