<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Statens Vegvesen Vi søker en engasjert leder til vår nye seksjon!

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Seksjonssjef IT Administrative systemer

På Produkter og tjenester IT har vi nå blitt så mange at vi har opprettet en ny seksjon, som trenger en fantastisk leder! IT Administrative systemer har ansvar for videreutvikling og forvaltning av Statens vegvesens administrative systemportefølje for økonomi, HR, arkiv og andre fagområder. Seksjonens medarbeidere, produkteiere og samarbeidspartnere er distribuert over flere kontorsteder, og digital samhandling og fjernledelse er en del av hverdagen.

Vi er på utkikk etter deg som ønsker å lede den nye seksjonen vår inn i framtida! Som leder hos oss jobber du i et sterkt kompetansemiljø, der du viderefører aktiv kunnskapsdeling i en seksjon i vekst, og på tvers av andre seksjoner. Vi ønsker at du bidrar til en uformell tone, stor takhøyde, og gode muligheter for medarbeiderne dine til å utvikle seg både faglig og personlig. Produktteam og -områder er for tiden under etablering. Her vil du og medarbeiderne dine fylle nøkkelroller.

Stillingen inngår i ledergruppen til avdelingsdirektøren for Produkter og tjenester IT. Kontorsted for stillingen er primært ved Statens vegvesen ITs hovedkontor i Drammen, men kontorsted Moss kan også vurderes. Vi oppfordrer spesielt kvinner til å søke lederstillinger hos oss i Statens vegvesen IT.


Som leder for seksjonen må du
 • evne å bevare det som fungerer bra i dag, samtidig som du bidrar og motiverer til at vi stadig forbedrer oss
 • ha oversikt over hva som skjer her og nå, og sikre innovasjon og nytenkning
 • legge til rette for samarbeid og forankring i avdelingens ledergruppe, som du blir en del av
 • trives med å lede andre i et sterkt fagmiljø, og trives med å utøve ledelse gjennom samarbeid

Ansvar og arbeidsoppgaver:

 • Personal- og budsjettansvar
 • Lede seksjonen i henhold til definerte mål
 • Oppfølging og rapportering på seksjonens arbeid
 • Bidra til helhetlige leveranser for fagsiden
 • Ansvar for utviklingsaktiviteter innenfor eget område
 • Sikre at seksjonen har rett kompetanse, gode verktøy og arbeidsmetoder
 • Samhandling med øvrige enheter i IT-divisjonen, fagsiden og eksterne konsulentmiljø og utviklere

Kvalifikasjoner

Vi ser etter deg som har relevant erfaring innen produktutvikling og systemforvaltning, samt god forståelse og gjerne erfaring med å utvikle og lede produktområder og tverrfunksjonelle produktteam.

Du har

 • relevant høyere utdanning, min. 3 år. For kandidater med sterk og allsidig forståelse for de aktuelle fagområdene, og gode personlige forutsetninger for stillingen, kan kravet til utdanning fravikes.
 • erfaring fra personalledelse er en fordel
 • erfaring fra fjernledelse og digital samhandling er en fordel.

Arbeidsoppgavene krever at du har god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT (www.nokut.no).

Personlige egenskaper

Vi tror kolleger beskriver deg som en leder som er opptatt av å spille dem rundt deg gode. Du er samarbeidsorientert og samarbeider godt på tvers av fagområder, samtidig som du jobber godt selvstendig og på eget initiativ. Å være strukturert og analytisk er en selvfølge for deg, og du har gode planleggings- og gjennomføringsevner. Du arbeider strategisk og er opptatt av å forstå og bidra inn i virksomhetens behov og mål. Personlig har du et smittende engasjement for å skape gode brukeropplevelser og motiveres av samfunnsoppdraget vårt.


Stort engasjement og faglig utvikling

Som medarbeider i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du får utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med våre nye utfordringer.

Vi tilbyr

 • spennende arbeidsoppgaver i et svært kompetent IT-miljø med gode utviklingsmuligheter i en kultur som oppfordrer til faglig påfyll
 • godt arbeidsmiljø i nye, fine kontorbygg med sentral beliggenhet i Drammen/Moss. Kontorbyggene våre er universelt utformet og vi har gode muligheter for individuell tilrettelegging ved behov for hjelpemidler i arbeidshverdagen.
 • god opplæring, onboardingsprogram og fadderordning
 • fleksibel arbeidstid og gode ordninger for avspasering
 • mulighet for trening i arbeidstiden, eller støtte til andre treningsaktiviteter
 • god pensjonsordning og muligheter for boliglån i Statens pensjonskasse

Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.


Om søknadsprosessen

Positiv særbehandling

Statens vegvesen mener at inkludering og mangfold gjør at vi løser oppgavene våre bedre. Vi ønsker flere medarbeidere med nedsatt funksjonsevne, innvandrerbakgrunn og hull i CV’en. Hvis dette gjelder deg, oppfordrer vi deg til å krysse av i jobbsøkerportalen. Vi vil naturligvis tilrettelegge for deg om du får jobben. Vi bruker avkrysningen(e) til å velge ut de rette kandidatene, samt anonymisert statistikk.

Offentlig søkerliste

Åpenhet og gjennomsiktighet i forvaltningen er viktig. Alle som søker hos oss står på offentlig søkerliste, om de ikke oppgir en god grunn for unntak. Ber du om unntak, tar vi kontakt med deg hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge.

Kontaktperson

Nærmere opplysninger om stillingen får du ved henvendelse til avdelingsdirektør Benny Martin Andreassen, tlf. 908 40 755. Ta kontakt for en hyggelig prat!

Om arbeidsgiveren

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7 500 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

Visjon

På veg for et bedre samfunn.

Antall ansatte

7.500

Les mer om Statens Vegvesen

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Rekrutteringskalender

 • SEP 25
  2023
  7 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • SEP 26
  2023
  1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
 • SEP 27
  2023
  2 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • OKT 01
  2023
  3 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
Flere muligheter
15 ledige stillinger
Traineeprogram

Se flere annonser

Höegh LNG is in the process of seeking two Maritime Trainees for our Technical Department, and the IT Team. Both
28.08.2023 Oslo
I Norge har det aldri vært satset så mye på jernbane som nå. I Bane NORs Utbyggingsdivisjon kan du bli
18.08.2023 Moss
Veidekke er Norges største entreprenørselskap med prosjekter, anlegg og driftskontrakter over store deler av landet. Nå søker Veidekke Anlegg 5 kandidater
19.09.2023 Hele Norge
Veidekke er Norges største entreprenørselskap med prosjekter, anlegg og driftskontrakter over store deler av landet. Nå søker vi kandidater til
20.09.2023 Hele Agder
Veidekke er Norges største entreprenørselskap med prosjekter, anlegg og driftskontrakter over store deler av landet. Nå søker Veidekke Bygg Oslo
20.09.2023 Oslo
Veidekke er Norges største entreprenørselskap med prosjekter, anlegg og driftskontrakter over store deler av landet. Nå søker vi kandidater til
20.09.2023 Flere steder
Veidekke er Norges største entreprenørselskap med prosjekter, anlegg og driftskontrakter over store deler av landet. Nå søker Veidekke Bygg Bergen kandidater til
20.09.2023 Bergen
Veidekke er Norges største entreprenørselskap med prosjekter, anlegg og driftskontrakter over store deler av landet. Nå søker Veidekke Bygg Møre og
20.09.2023 Flere steder
Vis alle 18.695 ledige stillinger

Bli kjent med Statens Vegvesen

Fakta om Statens Vegvesen