<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Domstoladministrasjonen - Dommerstillinger Embete som førstelagmann ved Frostating lagmannsrett

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Om stillingen

Det er ledig et embete som førstelagmann ved Frostating lagmannsrett. Tiltredelse er etter nærmere avtale.

Domstolen ledes av en førstelagmann, og har i tillegg to lagmenn, 16 lagdommere, én jordskiftelagdommer, én jordskifteutreder, administrasjonssjef og åtte saksbehandlere.

Embetskretsen omfatter Trøndelag og Møre og Romsdal lagsokn, med hovedsete i Trondheim tinghus. Domstolen har også rettslokaler i Ålesund, Molde og Kristiansund. En del reisevirksomhet må derfor påregnes.


Sentrale arbeidsoppgaver
  • Overordnet styrings- og administrativt ansvar
  • Overordnet ansvar for den dømmende virksomhet og saksbehandling tilknyttet virksomheten
  • Mål- og resultatansvar
  • Lede og videreutvikle domstolen iht. strategisk plan
  • Lede og bidra til felles kultur for domstolen og for Norges domstoler

Vi søker en leder med engasjement for ledelse. Du må ha grunnleggende forståelse for domstolens oppgaver, fremme rettssikkerhet og verne om rettssamfunnet, og ivareta domstolens brukerperspektiv. Effektivisering, digitalisering, ressursutnyttelse og resultatoppnåelse, er sentrale områder for domstolens videre utviklingsarbeid.


Kvalifikasjonskrav

For stillingen kreves det juridisk embetseksamen/universitetsgraden cand.jur eller master i rettsvitenskap. Søkere må være norske statsborgere. Generell informasjon til søkerne finnes på . Det vises spesielt til , kap. 5,”Lederkriterier i norske domstoler”.For kandidater som innstilles vil det bli krevd uttømmende politiattest. For stillingen kreves at kandidaten kan sikkerhetsklareres for høyeste nivå.

Du må ha ledererfaring og god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk. Du har god innsikt i egne styrker og utfordringer som leder. Du skaper tillit, er tydelig, og har evnen til å etablere et godt samarbeid med dine medarbeidere. Du forstår betydningen av å involvere og motivere medarbeidere i utvikling av domstolen. Du kjenner lov- og avtaleverket i arbeidslivet, herunder om arbeidsmiljø, arbeidsgivers styringsrett og ansattes medbestemmelse. Du er interessert i de muligheter som digitale systemer og verktøy gir for effektivisering av arbeidsprosesser, samt at du har kunnskap om økonomistyring.

Stillingen avlønnes med kr 1 705 000, lønnen reguleres årlig. Fra brutto lønn trekkes 2 % som innskudd til Statens Pensjonskasse.


Ytterligere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Mer informasjon om domstolene finner du på .

Dersom det fremkommer av din søknad at du ønsker konfidensiell behandling, gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søker kan gjøres offentlig, selv om søker har bedt om konfidensiell behandling, jf. offentleglova § 25.

Ved å søke på stillinger i www.jobbnorge.no samtykker du til at vi kan behandle personvernopplysninger om deg. Opplysningene vil kun bli brukt i rekrutteringssammenheng. Dine personopplysninger vil ikke bli lagret lenger enn nødvendig.

Søknad med CV, vitnemål og attester sendes elektronisk via link på denne siden ”Søk denne stilling”. Alle attester og vitnemål legges ved samlet i ett vedlegg. Vennligst opplys i søknaden hvor du først så stillingsannonsen.

Søknadsfrist 24. september 2023

Om arbeidsgiveren

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Rekrutteringskalender

  • DES 14
    2023
    2 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
Flere muligheter
2 ledige stillinger

Se flere annonser

Vil du også bli en del av Team GK? Vi i GK drives av å utvikle, bygge og drifte smarte
28.11.2023 Bergen
Gjensidige er et ledende nordisk forsikringsselskap som er et av de største selskapene på Oslo Børs med om lag 3800
07.12.2023 Oslo
Om stillingenVi ser etter deg som ser ledelse som et spennende fag, og som har et ønske om å skape
07.12.2023
Bli vår nye utekontrollør for tunge kjøretøy!Utekontrollavdelingen i Statens vegvesen har ansvar for etatens kontroll av kjøretøy og trafikanter langs
07.12.2023 Ullensaker
Veidekke Asfalt, distrikt Vestland søker Asfaltører/Asfaltarbeidere Vår avdeling i Sunnfjord og Sogn er strategisk viktige avdelinger innen vår asfaltvirksomhet. Har du
07.12.2023 Sunnfjord
Vi søker flere signalmontører til vår banevirksomhet. Som signalmontør i Veidekke Bane har du en selvstendig rolle på prosjektene våre. Vi
07.12.2023 Hele Norge
Til våre Asfaltfabrikker i Larvik og Skien:  Prosess- / Fabrikkoperatør Liker du lukten av nyprodusert Asfalt?                                                                 Veidekke Industri AS
07.12.2023 Flere steder
Asfaltarbeidere til Vestfold/Telemark og Kjela dammer i 2024 Veidekke Asfalt distrikt Sør-Øst, søker asfaltarbeidere til vår avdeling i Vestfold/Telemark og
07.12.2023 Flere steder
Vis alle 26.035 ledige stillinger

Fakta om Domstoladministrasjonen - Dommerstillinger