<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Bane NOR Konserndirektør Utbygging

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Bane NOR er med på å bygge Norge. Utviklingen av infrastruktur og knutepunkter former og forandrer samfunnet vårt, og tar oss inn i en mer bærekraftig fremtid. Bane NOR skal være selve drivkraften for jernbanevekst, og bidra til at flere kan ta mer tog. 

Konserndirektør for utbygging har det overordnede ansvaret for utbyggingsdivisjonen i Bane NOR,  og har ansvar for å lede Norges største samferdselsprosjekter. Som en del av konsernledelsen skal utbyggingsdirektør bidra til å ivareta Bane NORs helhetlige ansvar for å profesjonalisere og effektivisere jernbanen i Norge. I de kommende årene skal det gjennomføres store utbyggingsprosjekter og modernisering av infrastruktur for fremtidsrettet jernbane. Utbyggingsdirektøren har en sentral rolle for å sikre mer jernbane for pengene ved at kostnader reduseres, og samfunnsnytten økes. 

Konserndirektør for utbygging leder en divisjon med en ressursbase på omkring 850 personer. 
Stillingen rapporterer til konsernsjef og inngår i Bane NORs konsernledelse. 

Søknadsfrist: 22.09.23

SEND INN SØKNAD HER

 

Sentrale ansvarsområder og oppgaver

 • Ta aktivt del i arbeidet med selskapets overordnede strategi for å sikre at Bane NOR leverer på det mandat selskapet er gitt
 • Forberede og kommunisere saker til konsernledelsen, styret, Jernbanedirektoratet og Samferdselsdepartementet
 • Medvirke aktivt i vurderinger av selskapets overordnede porteføljeprioriteringer 
 • Systematisere og strukturere oppfølging av leveranse og prioriteringer av den totale prosjektporteføljen
 • Sikre implementering og anvendelse av selskapets gjennomføringsmodell for prosjekter 
 • Sikre kostnadsfokus, samt identifisere og håndtere risiko knyttet til utbyggingsprosjektene. Dette innebærer å analysere og vurdere mulige risikofaktorer, og implementere tiltak for risikoredusering
 • Oppfølging av målstyringsprosess, rapportering og innspill til Jernbanedirektoratet og Samferdselsdepartementet 
 • Bidra aktivt til samhandling på tvers og videreutvikling av matriseorganisasjonen
 • Ansvarlig for prosjektportefølje med stor samfunnsbetydning og kontinuerlig oppmerksomhet i media og politiske miljøer

Vi søker en strategisk, trygg og resultatorientert utbyggingsdirektør med bred ledererfaring fra komplekse organisasjoner, gjerne med erfaring fra matrisestrukturer. Ny utbyggingsdirektør har solid erfaring fra styring av store, komplekse prosjektporteføljer innenfor infrastrukturutbygging, gjerne fra samferdsel, kraft & energi, industri eller andre relevante sektorer. Aktuelle kandidater har god forståelse for byggherrerollen og totalentrepriser, og kunnskap om prosjekt-gjennomføringsmodeller og eierstyringsmodeller. Forståelse for hvordan man leder i et stort selskap med statlig eierskap og samfunnskritiske tjenester er en viktig kompetanse.

Vi ser etter en leder som har evne til å samle divisjonen rundt langsiktige utviklingsmål, og som har gjennomføringsevne i forhold til vedtatte mål og strategier.  Aktuelle kandidater har et høyt ambisjonsnivå, og oppnår tillit både i egen organisasjon og eksternt. Vi ser etter en utbyggingsdirektør som er trygg i lederrollen og har god evne til relasjonsbygging og samhandling internt og eksternt. 

Utbyggingsdirektør må evne å framstå med stor troverdighet i kommunikasjon rundt temaer som berører Bane NORs virksomhet, herunder utbygging, samferdselspolitikk, kollektivtransport, mobilitet, bærekraft, klima og miljø. Kandidater må være vant til å representere selskaper eksternt, både i forbindelse med kundeorienterte aktiviteter, i bransjeorganisasjoner, mot eiere og politiske myndigheter og ovenfor media. God forståelse for politiske beslutningsprosesser, samt interesse for Bane NORs samfunnsoppdrag og sektoransvar er viktig for å lykkes i rollen.

Bane NOR ønsker å representere et tverrsnitt av befolkningen, og alle kvalifiserte personer oppfordres til å søke, uavhengig av kulturell bakgrunn, alder og funksjonsevne.

Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. Søkere kan bli oppført på offentlig søkerliste selv om vedkommende har anmodet om konfidensiell behandling. Søkerne vil i tilfellet bli forhåndsvarslet om offentliggjøring. 
Bane NOR samarbeider med Semac som er en ekstern leverandør om bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater. Bakgrunnssjekken utføres etter samtykke fra deg som søker og innebærer at vi verifiserer CV og annen søknadsdokumentasjon i forbindelse med ansettelsen.

I løpet av 2023 vil selskapet og ansatte i Spordrift AS bli overført til egen divisjon i Bane NOR SF. Spordrift AS er nå et datterselskap.

Sikkerhetsklarering kan bli aktuelt i forbindelse med ansettelse.

 

Vi tilbyr

 • Du vil bli en del av et arbeidsmiljø som består av et høyt faglig kompetansenivå, og vil få arbeide i en organisasjon i vekst som utfører spennende og samfunnsnyttige arbeidsoppgaver
 • Faglig utvikling er viktig for oss og vi har flere gode interne kompetanseoppbyggende muligheter for våre ansatte
 • Svært gode pensjons- og forsikringsordninger og fleksibel arbeidstid (sommer- og vintertid)
 • Moderne og sentralt beliggende arbeidssted med treningsrom, garderobe og innendørs sykkelparkering i bygget
 • Mulighet til å jobbe noe hjemmefra
 • Personalbillett med Go Ahead, SJ Nord og VY sine tog

 

Kontaktinformasjon

Ta gjerne konfidensiell og uforpliktende kontakt med våre rådgivere i BackerSkeie, Ann-Kristin Nyrønning, tel. 920 85 397 eller Knut Ole Tande, tel. 916 56 104. 

Vi behandler søknader fortløpende.

SEND INN SØKNAD HER

Om arbeidsgiveren

Hos oss møter du ambisiøse kolleger som jobber med komplekse utfordringer. Kulturen er preget av tverrfaglig samarbeid og et stort engasjement for jernbanen.

Vår største ressurs er menneskene som jobber her. Vi vet at mangfold bidrar til å skape resultater, og at vårt oppdrag er viktig – og stadig blir viktigere.

Kulturen er skapt gjennom tett tverrfaglig samarbeid og høyt engasjement, fra folk med mange med forskjellige bakgrunner. Samtidig er det viktig at livet har plass til både arbeid og fritid. Jobben vi gjør er viktig for samfunnet, og arbeidet skal utvikle og glede - ikke slite oss ut.

 

Alle er velkommen!

Vi føler oss trygge på at du vil møte likesinnede hos oss, og vi ønsker å styrke vårt mangfold og inkluderingsarbeid.

Hos oss er alle velkommen uansett legning, kjønn, religion og alder. Hos oss skal du kunne være like mye deg selv som hjemme. Det vi har til felles er engasjementet for jernbanens fremtid.

 

Mangfolds- og inkluderingsarbeid

Våre ledere deltar på kurs med stort fokus på mangfoldsledelse. De skal følge våres lederprinsipper, og ta aktivt del i arbeidet med inkludering og mangfold. Det er en jobb vi ønsker at hele samfunnet skal engasjere seg i. 

 

Inkluderende arbeidsliv

IA-avtalen (Inkluderende arbeidsliv) er en intensjonsavtale mellom regjeringen, arbeidstakernes og arbeidsgivernes foreninger. Målet er å forebygge sykefravær og hindre at folk faller ut av yrkeslivet. 

Dette gjøres gjennom å kartlegge ansattes behov og organisere arbeidsplassen, slik at vi kan planlegge og gjennomføre tiltak. Slik tilrettelegger vi for større mangfold og gode arbeidsplasser.

Les IA-avtalen om inkluderende arbeidsliv på regjeringen.no. (åpnes i ny fane)

 

Dilemmatrening, etikk og nulltoleranse 

Våre medarbeidere tar stadig obligatoriske kurs i dilemmatrening. Det skal bidra til å ivareta våre verdier. Vi handler etter retningslinjer for nulltoleranse mot mobbing, trusler, og trakassering.

Vi ønsker å stadig bedre måten vi jobber på. Vi skal være flinke til å utfordre hverandre, så vi sikrer fokus på inkludering og støtter opp om mangfoldet vi ønsker på jobb.

 

Ansattgoder 

Vi kan tilby en rekke ansattgoder, som blant annet: 

 • Fleksibilitet rundt arbeidstid og hjemmekontor
 • Sommertid 15. mai til 14. september
 • Gode pensjonsordninger med høye sparesatser
 • Konkurransedyktige bank- og forsikringsordninger
 • Moderne lokaler med sentral beliggenhet
 • Personalbillett med GoAhead, SJ NORD og VY's tog

 

Les mer om Bane NOR

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Rekrutteringskalender

 • NOV 29
  2023
  1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
 • NOV 30
  2023
  4 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • DES 01
  2023
  19 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • DES 03
  2023
  4 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
Kandidatmatch
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 85%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 80%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 80%
jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 80%
Flere muligheter
34 ledige stillinger
Traineeprogram

Se flere annonser

Vi bemanner opp til Norges største byggautomasjonsprosjekt! Vi i GK drives av å utvikle, bygge og drifte smarte tekniske løsninger
14.11.2023 Oslo
Asfaltarbeidere til Vestfold/Telemark og Kjela dammer i 2024 Veidekke Asfalt distrikt Sør-Øst, søker asfaltarbeidere til vår avdeling i Vestfold/Telemark og
28.11.2023 Flere steder
Veidekke Asfalt, distrikt Møre, søker asfaltarbeidere Våre avdelinger i Møre og Romsdal søker motiverte og erfarne asfaltarbeidere I Veidekke er
28.11.2023 Hele Møre og Romsdal
Nyutdannet, lagspiller og idérik? Veidekke er Norges største entreprenørselskap med prosjekter, anlegg og driftskontrakter over store deler av landet. Nå søker
28.11.2023 Verdal
Veidekke Asfalt, avdeling Helgeland, søker asfaltarbeidere/Asfaltører, frist; 31. januar 2024 Våre avdelinger i Helgeland søker motiverte og erfarne asfaltarbeidere I
28.11.2023 Flere steder
Våre avdelinger i Innlandet søker asfaltører/asfaltarbeidere I Veidekke er vi opptatt av involvering og samarbeid. Er du engasjert, tar ansvar,
28.11.2023 Hele Innlandet
Vil du styrke GK i Hålogaland? Vi i GK drives av å utvikle, bygge og drifte smarte og tekniske løsninger
28.11.2023 Flere steder
Vil du også bli en del av Team GK? Vi i GK drives av å utvikle, bygge og drifte smarte
28.11.2023 Skien
Vis alle 25.502 ledige stillinger

Fakta om Bane NOR