<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Statkraft Driftsingeniør

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Hvorfor Statkraft? 

Statkraft har gjort ren energi mulig i over et århundre. 125 års ekspertise for å forsyne verden med det den trenger mest. Fordi i kampen mot klimaendringer ser vi ikke fornybar energi som en del av løsningen - vi tror det er løsningen.

Men det er mer arbeid som må gjøres - derfor trenger vi deg.

Vil du ha en sentral rolle i produksjonen av 10 % av Norges energi. Synes du det høres spennende å jobbe i grensesnittet mellom teknikk, miljø og vassdrag, kraftmarked. Statkraft region Nord-Norge søker etter driftsingeniør.

Du skal styre og overvåke produksjonsanleggene, utøve funksjonen som leder for kobling og planlegge kraftproduksjonen i nært samarbeid med markedsmiljøet i Oslo og kraftverksgruppene. Arbeidet vil bestå av helkontinuerlig skift. Du vil inngå i et trivelig og sterkt fagmiljø i møtepunktet mellom teknikk, vassdrag og kraftmarked.

Hvorfor Statkraft Region Nord-Norge? 

Med våre produksjon- og reguleringsanlegg har vi fått tildelt et stort ansvar for å forvalte disse til det beste for samfunnet gjennom produksjon av fornybar energi til det grønne skifte. Vi skal sikre tilgjengelig anlegg slik at det er strøm og lys i de mange hjem og med et stadig mer varierende vær er vann- og flomhåndtering i våre regulerte vassdrag en viktig oppgave.

Stillingen ligger i produksjonsavdelingen som er plassert i Vesterli – Korgen. Korgen er sentralt plassert på Helgeland med flotte nybygde veier mellom byene. Helgeland er en spennende region i sentrum av det grønne skifte og har mange spennende aktiviteter knyttet til ny industri. Med fantastisk kyst, spektakulære fjell og nasjonale laksevassdrag gjør det mulig å dyrke interesser som kajakk, båt, fiske, toppturer og jakt eller kaffebesøk i sjarmerende småurbane bysentrum.

Arbeidsdagen i Region Nord-Norge

I produksjonsavdelingen vil du være en del av et kompetent team med totalt 16 ansatte. Produksjonsavdelingen har ansvaret for manøvreringen av magasin og vassdrag samt styring og overvåking av produksjonsanleggene. Som driftsingeniør vil du være en del av et team av 8 kollegaer som sammen med resten av avdelingen skal sørge for optimal ressursutnyttelse og tilgjengelighet for våre produksjonsanlegg.

Din arbeidshverdag vil være en kombinasjon av å styre og overvåke produksjonsanleggene, utøve funksjonen som leder for kobling. Du skal også planlegge kraftproduksjonen på kort sikt i nært samarbeid med markedsmiljøet i Oslo og kraftverksgruppene.

Kvalifikasjoner

Hvem er du?
Vi ser etter en initiativrik og fremoverlente person som ønsker å bidra til gode leveranser for Statkraft. Våre leveranser er resultatet av et godt samarbeid så vi trenger en person som ønsker å bidra til at vi gjør hverandre gode.

 • Høyere teknisk utdanning tilsvarende bachelornivå, fortrinnsvis innenfor energi.
 • Det kreves god skriftlige og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk.
 • Erfaring og personlig egnethet vektlegges.
 • Du kan være nyutdannet da grundig opplæring vil bli gitt.

Vi vektlegger personlige egenskaper som samsvarer med våre verdier;
kompetent, ansvarlig og nyskapende.

Ytterligere informasjon

Hva vi tilbyr 

En karriere i Statkraft er meningsfylt – hver eneste medarbeider bidrar til en reell forskjell for samfunnet og vår felles framtid. Sammen med faglig sterke kolleger i et godt arbeidsmiljø vil du være tett på produksjonen av den fornybare energien som skal være med å løse klimautfordringen vi står overfor. Samtidig som du kan være stolt av at ditt arbeid, kan vi også tilby mange andre fordeler:

 • Godt arbeidsmiljø med mange dyktige kollegaer.
 • En operativ arbeidshverdag hverdag med stort ansvar.
 • Spennende og variert arbeidsoppgaver.
 • Gode muligheter for faglig- og personligutvikling

Statkraft tilbyr konkurransedyktige ansettelsesvilkår og ytelsesordninger, og vi er en pålitelig arbeidsgiver som alltid setter helse- miljø og sikkerhet først. Vi tror at et trygt og sunt arbeidsmiljø er et spørsmål om valg, ikke tilfeldigheter. 

Statkraft forvalter kritisk infrastruktur og tjenester i flere land. Søkeren må være kvalifisert for sikkerhetsklarering og autorisasjon. 

Søknadsfrist: 01.10.23
Oppmøtested: Korgen
Kontaktperson: Ved spørsmål vedrørende stillingen kan du kontakte Leder for Regionsentralen Region Nord, Torkel Otto Segrem, tlf Logg inn for å se kontaktinformasjon, eller Head of Production, Tore Bjørnå-Hårvik tlf Logg inn for å se kontaktinformasjonSøk på stillingen ved å klikke på “Søk på stilling” knappen på denne siden.
Adresse: 8646 KORGEN
Logg inn for å se kontaktinformasjon
Om arbeidsgiveren

Statkraft er et ledende internasjonalt selskap innen vannkraft og Europas største leverandør av fornybar energi. Konsernet produserer vannkraft, vindkraft, solkraft og gasskraft og leverer fjernvarme. Statkraft er en global markedsaktør innen energihandel og har 3400 ansatte i 16 land.

 

Vi er opptatt av deg som student, som nyutdannet og som erfaren, rekrutterer årlig til våre sommerjobber, tverrfaglige sommerprosjekt og traineestillinger i Statkrafts internasjonale traineeprogram. Vi ønsker å komme i kontakt med deg som har ambisjoner om å skape muligheter for Statkraft og som ønsker en spennende karriereutvikling i et innovativt og internasjonalt konsern med høy etisk standard. 

Visjon

I en verden med store klimautfordringer er Statkrafts kjerneprodukt mer etterspurt og verdifullt enn noen gang. Behovet for ren energi skaper betydelige vekstmuligheter. Statkraft har en unik posisjon for å ta del i denne veksten, og vil utvikle fornybar energi på en måte som støtter en positiv samfunnsutvikling.

Ambisjonen for Statkraft er å styrke posisjonen som en ledende internasjonal leverandør av ren energi. Dette skal gjøres ved å utnytte konsernets konkurransefortrinn og kjernekompetanse.

Les mer om Statkraft

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Rekrutteringskalender

 • DES 03
  2023
  4 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • DES 04
  2023
  3 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • DES 05
  2023
  1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
 • DES 08
  2023
  1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
Kandidatmatch
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Flere muligheter
21 ledige stillinger
Traineeprogram
Internship / Praktikanter
Lærlinger

 

Se flere annonser

Om stillingenVi har en ambisjon om å være Norges beste lønnsenhet, og nå er vi på jakt etter forsterkninger til
30.11.2023
Om stillingenVi har en ambisjon om å være Norges beste lønnsenhet og nå søker vi etter deg som vil være
30.11.2023
Vi søker flere gode rådgivere til bedriftsmarkedetVi ser etter deg, som på samme måte som oss, er opptatt av gode
30.11.2023 Oslo
Vi utvider teamet og søker flere gode pensjonsrådgivereVi ser etter deg som vil være med å vokse sammen med oss,
30.11.2023 Oslo
Om stillingenRegnskapsseksjonen har ansvar for å føre fullverdig regnskap for hele Statens vegvesen. Det innebærer utvidet ansvar med å bistå
30.11.2023
Om stillingaØnskjer du å kunne bidra med elektrokompetansen din for at alle trafikantar skal få ei så god oppleving som
30.11.2023
Bli med på oppgradering av Riksvegtunnelene i Nord-Norge Om stillingen Er du på jakt etter nye og varierte oppgaver, og
30.11.2023 Flere steder
Bli med på utviklingen av Nord-Norges største by   Om stillingen Er du er på jakt etter nye og varierte
30.11.2023 Flere steder
Vis alle 25.474 ledige stillinger

Fakta om Statkraft