<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Statens vegvesen Informasjonsdesigner

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Er du den vi ser etter?

Statens vegvesens oppdrag er å sørge for at alle som beveger seg på Norges veier kommer trygt og effektivt frem dit de skal. Et så viktig ansvar innebærer tilsvarende store utfordringer vi må løse. Vi tror at en viktig nøkkel fremover er å bli veldig gode på å utnytte de over 400 datakildene vi har. 

God visuell historiefortelling avgjør ofte om innsikt sprer seg som ild i tørt gress eller synker som en stein i havet. Vi leter derfor etter en informasjonsdesigner til vårt Business Intelligence-team i avdelingen Innsikt, analyse og virksomhetsdata (IAV). Dette er en ny rolle, i et helt nytt team, i en ny avdeling. Du får dermed stor innflytelse på det vi skal oppnå fremover! Din hovedoppgave er å forvandle komplekse data til klare visuelle historier som driver beslutningstaking og strategisk utvikling. I samarbeid med forretningsanalytikere på teamet, samt data scientists og dataingeniører på andre team vil du jobbe for at nyttig innsikt er tilgjengelig og forståelig for dine kolleger i organisasjonen. Og effekten? Jo - bedre arbeidsprosesser, enklere prioritering mellom ulike tiltak og mer effektiv bruk av midlene etaten har.   

Arbeidssted for stillingen er primært Oslo, men Trondheim er også et aktuelt arbeidssted.

 

Hvorfor velge oss? 

I Oslo har vi flyttet inn i nybygde lokaler på Helsfyr. Her har vi treningsrom, shuffleboard, dart, bordtennis og lav terskel for å gjøre hyggelige ting sammen. Hos oss blir du del av et solid fagmiljø med gode kolleger i hele Norge, og muligheten til å påvirke samfunnsutviklingen og fremtidens løsninger.  Vi gir deg oppgaver, ansvar og rom til å utvikle deg, både faglig og personlig. I tillegg har vi:  

 • fleksibel arbeidstid og gode ordninger for å finne balansen mellom jobb og fritid – vi tror at du fungerer bedre på jobb når du fungerer godt privat 
 • pensjons, låne- og forsikringsordninger i Statens pensjonskasse 
 • lønn etter avtale og i samsvar med vår lønnspolitikk

 

Hvem er du? 

Vi ser etter deg som har erfaring, evne og en brennende interesse for å formidle informasjon visuelt for å oppnå ønsket effekt. Du har kanskje tittelen analytiker, UX-designer, interaksjonsdesigner, informasjonsdesigner, grafisk designer eller lignende i dag. Vi mener at denne rollen kan inneholde elementer fra psykologi, produktutvikling, brukeradferd, teknologi og mange andre fagfelt.  

Vi regner med at du har gått i noen designfeller før, og har lært hva som fungerer for å engasjere og få frem et budskap. Om du vil utforske grensene for informasjonsdesign og påvirke viktige beslutninger til det beste for trafikanter og samferdsel i Norge, vil vi gjerne høre fra deg!

 

Kompetansekrav

Du har minimum bachelorgrad eller tilsvarende innen informasjonsdesign, grafisk design, eller et fagområde beslektet til data-/forretningsanalyse, matematikk, statistikk eller annet beslektet fagområde. Omfattende og relevant erfaring kan kompensere for manglende utdanningsnivå. Du har minst 2 års erfaring med datavisualisering, informasjonsdesign, UX-design, eller grafisk design og kan dokumentere arbeidet ditt. Stillingen krever at du har god formuleringsevne i norsk, både skriftlig og muntlig. 

I tillegg er en fordel, men ikke et krav at du har jobbet i tverrsnittet mellom data, analyse og design, og har noe erfaring med datavisualiseringsverktøy som Tableau, Power BI, SAS eller lignende. Kan du i tillegg bruke SQL for å trekke ut og transformere data eller har erfaring med webutvikling, er dette også et pluss.  

Vi mener at den rette kandidaten liker å snakke med folk og er god til å kommunisere både personlig, skriftlig og visuelt. Rollen er avhengig av god tverrfaglig samhandling med andre team, så det er en fordel med erfaring fra arbeid i tverrfaglige data, design analyseprosjekter – fra start til mål.

Stillingen forutsetter at du har sikkerhetsklarering eller at dette kan gis.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra HKDIR (https:hkdir.no/utdanning-fra-utlandet).

Vi tror hverdagen for en informasjonsdesigner hos oss vil se omtrent slik ut:

 • Snakke med fagmiljøer i etaten og sammen med teamet ditt identifisere nøkkelutfordringer hvor data og analyse kan gi gode svar. Her er intranett, Slack, Teams, møter og prat ved kaffemaskinen dine viktigste verktøy. Typiske områder er trafikksikkerhet, drift og vedlikehold og miljø/bærekraft.  
 • Sammen med fageksperter, siler dere bort hypotesene som kanskje er mer «interessant å vite» til dere sitter igjen med innsiktsbehovene som faktisk kan brukes til å styre etter. Det er som regel mange runder med dette. Du begynner å skissere den visuelle historiefortellingen i ditt foretrukne verktøy. Hva er viktigst å få frem?  
 • Sammen med teamet gå over analyser og funn fra dataene og kna det om til konkret styringsinformasjon. Du brukertester ofte for å konkretisere den visuelle historien og prøver ut ulike måter å fremstille innsikten på, basert på hvem, hvordan og når man typisk tar beslutninger. Gir det mening å se på dette ukentlig eller månedlig? Hva kan gjøres annerledes basert på denne informasjonen? Ingenting? Drukner innsikten i alt for mye informasjon? Tilbake til tegnebrettet.  
 • Samtidig diskutere hvilken flate skal vi bruke for å formidle innsikten. Skal det kun være et Power-BI dashboard? Hva med en interaktiv presentasjon? En video? Et bilde på storskjermene i lokalene våre? 
 • Suksess! Dere har sammen kommet frem til noe som både er relevant, viktig og fungerer som styringsinformasjon! I tillegg er det visuelt intuitivt å se om noe går bra eller dårlig og enkelt å forstå hva som bør ageres på nå og hva som kan vente. Dere setter innsiktsløsningen i produksjon. 
 • Du bruker erfaringene til å videreutvikle avdelingens designguide og beste praksis for datavisualisering. Når skal man benytte et scatter plot? Hvilke farger gjør seg best for ulike formål? Hvordan forteller man best en kompleks historie visuelt? 
 • Ta helg, vel vitende at du gjennom ditt arbeid har styrket strategisk, taktisk og operasjonell planlegging, prioritering og beslutningstaking.

 

Krav til søknaden

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

 

Positiv særbehandling

Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.

 

Søkerlista er offentlig

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

 

Har du spørsmål om stillingen?

Ta kontakt med Line Victoria Nilsen, Avdelingsdirektør Innsikt, analyse og virksomhetsdata, tlf. 410 40 571, eller Kenneth Johan Angeltun, Senior Data Scientist i Innsikt, analyse og virksomhetsdata, tlf. 472 77 437.

Om arbeidsgiveren

Statens vegvesen leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag. 

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.

Les mer om Statens vegvesen

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Rekrutteringskalender

 • APR 14
  2024
  3 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • APR 15
  2024
  4 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • APR 17
  2024
  3 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • APR 18
  2024
  2 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • APR 19
  2024
  1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
Kandidatmatch
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 100%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 85%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 80%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 80%
Flere muligheter
19 ledige stillinger
Traineeprogram
Internship / Praktikanter

Se flere annonser

Helt siden festningenes tid har operative og funksjonsdyktige bygg og anlegg vært avgjørende for Norges forsvarsevne. Det er Forsvarsbyggs ansvar
02.05.2024 Oslo
Helt siden festningenes tid har operative og funksjonsdyktige bygg og anlegg vært avgjørende for Norges forsvarsevne. Det er Forsvarsbyggs ansvar
24.04.2024
Helt siden festningenes tid har operative og funksjonsdyktige bygg og anlegg vært avgjørende for Norges forsvarsevne. Det er Forsvarsbyggs ansvar
02.05.2024 Oslo
Helt siden festningenes tid har operative og funksjonsdyktige bygg og anlegg vært avgjørende for Norges forsvarsevne. Det er Forsvarsbyggs ansvar
24.04.2024 Bodø
As Quality &CI Manager OU AC Service you will establish and maintain all necessary systems and tools required to deliver
10.05.2024 Oslo
Gjensidige er et ledende nordisk forsikringsselskap som er et av de største selskapene på Oslo Børs med om lag 3800
21.04.2024 Fredrikstad
Gjensidige er et ledende nordisk forsikringsselskap som er et av de største selskapene på Oslo Børs med om lag 3800
28.04.2024 Skien
Gjensidige er et ledende nordisk forsikringsselskap som er et av de største selskapene på Oslo Børs med om lag 3800
28.04.2024 Trondheim
Vis alle 36.145 ledige stillinger

Fakta om Statens vegvesen