<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Miljødirektoratet Vil du jobbe med klimakvoter og grønn omstilling?

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Om stillingene

Flere faste stillinger og vikariater ledige hos oss

Klimakvotesystemet er et viktig virkemiddel for å redusere utslippene av klimagasser og samtidig bidra til bærekraftig omstilling av økonomien. Vi søker deg som har interesse for klima, maritim sektor, transport, bygg eller industri. Som en del av klimaavdelingen i Miljødirektoratet vil du jobbe med å iverksette og videreutvikle klimakvotesystem for ulike sektorer i Norge, i tråd med EUs grønne giv. Du vil få varierte og spennende arbeidsoppgaver, og jobbe i et tverrfaglig og engasjert miljø. Vil du være med å løse vår tids største utfordring, er dette stillingen for deg!

Klimakvotesystemet er en sentral del i både EUs og Norges klimapolitikk. I dag er industri, luftfart og skipsfart er en del av EUs kvotesystem (ETS1) og nå skal et nytt kvotesystem for transport, bygg og andre sektorer (ETS2) etableres. Vi styrker arbeidet med både faste medarbeidere og vikarer. Stillingene har arbeidsplass på vårt kontor sentralt på Helsfyr i Oslo. Det er tre samarbeidende seksjoner i klimaavdelingen som søker medarbeidere til arbeidet med kvotesystemene; seksjon for klimakvoter og industri, seksjon for klimakvoteregister og skipsfart og transportseksjonen (les mer om arbeidet i seksjonene her ).


Dette skal du jobbe med  

Forvalte EUs klimakvotesystem for skipsfart, industri og luftfart (ETS1) og etablere et nytt kvotesystem for transport, bygg og andre sektorer i Norge (ETS2), som blant annet handler om å: 

 • følge opp regelverk og iverksette nytt regelverk på klimaområdet 
 • utvikle og etablere forvaltningssystem og praksis, herunder tett arbeid opp mot EU-kommisjonen
 • veilede, følge opp og samarbeide med relevante aktører 
 • følge opp og behandle søknader og rapportering fra aktørene

For å gjøre denne jobben 
 • har du fullført, eller er i ferd med å fullføre, relevant utdanning på mastergradsnivå, gjerne innenfor naturvitenskaplige, teknologiske eller økonomiske fag. Du må ha bestått eksamen før ansettelse.
 • har du gjerne teknologisk kompetanse og kunnskap knyttet til sektorene i kvotesystemet
 • har du erfaring med å håndtere og analysere tall 
 • har du gjerne erfaring fra myndighetsutøvelse eller arbeid der du forholder deg til regelverk, erfaring fra arbeid med EU-reguleringer vil særlig vektlegges 
 • skriver og kommuniserer du godt på norsk og engelsk 
 • som seniorrådgiver vil det være krav om noen års relevant erfaring, og du har gjerne erfaring fra å lede prosesser eller prosjekter

er du en person som 

 • sikrer framdrift, er løsningsorientert og leverer resultater til rett tid 
 • trives både med å jobbe selvstendig og sammen med andre 
 • er analytisk og god på å vurdere helhet og sammenhenger 
 • er nøyaktig og jobber strukturert og målrettet 
 • har stor arbeidskapasitet og trives med høyt arbeidstempo 
 • trives med variasjon i ansvar og oppgaver
 • trives med å jobbe med myndighetsutøvelse 


Vi tilbyr
 • fast stilling med lønn som rådgiver eller seniorrådgiver fra kr. 548 600 (lønnstrinn 56) til kr. 821 100 (lønnstrinn 78) etter erfaring og kvalifikasjoner. Særskilt kvalifisert søker kan vurderes noe høyere.

 • spennende arbeidsoppgaver med gode muligheter for faglig og personlig utvikling 

 • moderne kontorfasiliteter og mulighet for avtale om hjemmekontor 

 • et bredt tilbud av sosiale, kulturelle og sportslige aktiviteter, inkludert trening i arbeidstida 

 • fleksible arbeidstidsordninger og pensjons- og boliglånsordninger i Statens pensjonskasse 


Spørsmål om stillingen 

Kontaktperson for stillingene er seksjonsleder Anna von Streng Velken (telefon Logg inn for å se kontaktinformasjon). Spørsmål om søknadsprosessen kan også stilles til HR seniorrådgiver Yvonne R. Thoresen (telefon Logg inn for å se kontaktinformasjon fra og med 11. mars). Send gjerne SMS og oppgi referanse 04-2024 KAL, så ringer vi deg opp igjen.


Hvordan du søker

Du søker på stillingen via Jobbnorge.no. Du skriver søknaden på norsk, og legger ved relevante attester og vitnemål for utdanning tatt i utlandet. Vitnemål for utdanning tatt i Norge må du laste opp fra Vitnemålsportalen.

Søkerlistene blir offentlige når søknadsfristen har gått ut. Ønsker du å bli unntatt fra den offentlige søkerlisten, så må du begrunne hvorfor. Vi tar kontakt med deg dersom vi ikke tar ønsket ditt til følge, og du får mulighet til å trekke søknaden din.

Vi oppfordrer deg til å krysse av i jobbportalen dersom du har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Vi innkaller minst én kvalifisert søker fra hver av disse gruppene til intervju. Du kan lese mer om dette på . Avkrysningen brukes også til anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i årsrapportene sine.

Mer informasjon om hvordan vi behandler opplysninger om deg som søker, kan du finne i vår.
Logg inn for å se kontaktinformasjon
Om arbeidsgiveren

Miljødirektoratet jobber for et rent og rikt miljø. Våre hovedoppgaver er å redusere klimagassutslipp, forvalte norsk natur og hindre forurensning. 

Det er stor variasjon i arbeidsoppgavene i Miljødirektoratet. Vi utvikler og følger opp regelverk, gir råd til Klima- og miljødepartementet, gjennomfører samfunnsøkonomiske analyser, overvåker og kartlegger arter, fører oppsyn og tilsyn, regulerer nasjonalparker og naturreservat. Noen oppgaver krever at ansatte med ulik fagkompetanse jobber sammen på tvers. På den måten sikrer vi størst mulig faglig tyngde i leveransene våre. Vi lærer av hverandre og utvikler oss internt. Andre arbeidsoppgaver krever selvstendig jobbing.

For å løse samfunnsoppdraget vårt på best mulig måte har vi behov for medarbeidere i alle aldere, med ulike fagkombinasjoner, kompetanse, livserfaringer og perspektiver. Er du kvalifisert til en ledig stilling, så oppfordrer vi deg til å søke! 

Vi er et statlig forvaltningsorgan underlagt Klima- og miljødepartementet, og har om lag 730 faste ansatte ved kontorene våre i Trondheim og Oslo, og i Statens naturoppsyn (SNO) som er lokalisert 56 steder i landet.

Les mer om Miljødirektoratet

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Rekrutteringskalender

 • APR 18
  2024
  3 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
Flere muligheter
Internship / Praktikanter

Se flere annonser

Vi opplever stor pågang etter våre rådgivingstjenester – og skal styrke vårt lag med en: Seniorrådgiver/Fagspesialist kvalitetssikring legemiddelindustrien Vi er landets
21.05.2024 Flere steder
Har du bakgrunn med teknisk fagskole eller er utdannet ingeniør med et par års arbeidserfaring? Vi er på utkikk etter deg
28.04.2024 Skien
Vi er på utkikk etter ny driftsleder til vår nye kontrakt 1501 Søre Sunnmøre. Kan det være deg? Driftskontrakt 1501
21.04.2024 Flere steder
Er du opptatt av vei og veivedlikehold, og vil være med å holde god standard på veiene på Sunnmøre?  Til
21.04.2024 Flere steder
Er du opptatt av vei og veivedlikehold? Vi søker deg som vil være med på å holde god standard på
01.05.2024 Lindesnes
Er du opptatt av vei og veivedlikehold, og vil være med å holde god standard på veiene på Sunnmøre?  Til
21.04.2024 Flere steder
Vil du jobbe med å skape energieffektive og bærekraftige bygg? Vi i GK drives av å utvikle, bygge, og drifte
12.05.2024 Tromsø
Vil du være med på reisen mot en mer bærekraftig byggenæring? Vi i GK drives av å utvikle, bygge, og
05.05.2024 Haugesund
Vis alle 34.933 ledige stillinger