<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Statens vegvesen Fagdirektør konsernanalyse innen økonomi og virksomhetsstyring

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Er du den vi ser etter?

Statens vegvesen står ovenfor store endringer og er i sterk utvikling. Målet er å gi kundene våre gode opplevelser og tjenester som skaper faktisk verdi - langs vegen, men også i andre møter med Statens vegvesen.

Vi er i ferd med å øke etatens endringstakt og omstillingsevne. Økonomi og virksomhetsstyring (ØKV) utøver den overordnede styringen av virksomheten på vegne av vegdirektøren, og ivaretar helhetlige leveranser til vegdirektøren og Samferdselsdepartementet.

Som fagdirektør for konsernanalyse i ØKV, vil du være en pådriver for gode analyser, innsikt og beslutningsstøtte slik at etaten leverer best mulig på samfunnsoppdraget. Du vil jobbe tett mot ØKV-ledelsen, ha en sentral rolle i å få opp kunnskapsgrunnlaget om økonomisk utvikling og styring, og bidra til å sikre god kvalitet på styringsinformasjon og bedre analyser av måloppnåelse.

 

Ansvar og arbeidsoppgaver

 • Du vil få et bredt spekter av interessante og utfordrende oppgaver: Utvikle analyser og god beslutningstøtte til etatsledelsen
 • Bidra til at Statens vegvesen optimaliserer ressursbruken for å levere effektivt på samfunnsoppdraget
 • Bidra til at etaten utvikler skalerbare automatiserte prosesser, analyser og beslutningsstøtte innen økonomi- og virksomhetsstyring
 • Være en pådriver for høy grad av innsikt og analyse av måloppnåelse for Virksomhetsstrategien på etatsnivå
 • Bidra til visuelle og forståelige presentasjoner av analyser og resultater

 

Kompetansekrav

Vi søker deg som har en mastergrad eller tilsvarende innen økonomi. Tung erfaring fra store og komplekse organisasjoner og god forståelse for analyse, økonomisk styring og virksomhetsstyring er også et krav. Erfaring med å utvikle og implementere automatiserte prosesser for analyse og beslutningsstøtte kreves også. Vi vektlegger at du har kjennskap til offentlig virksomhetsstyring. Du må ha god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk. 

Vi vektlegger også at du har god digital kompetanse og kan benytte digitale verktøy. Videre er du endringsorientert og bidrar til at økonomi og virksomhetsstyring (ØKV) tester ut og benytter seg av ny teknologi.

Hvis du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, må du legge ved en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (https://hkdir.no/).

 

Hvem er du?

Som person er du strategisk og har god forretningsforståelse. Du har evne til å tenke helhetlig og se sammenhenger på tvers av organisasjonen. Gode kommunikasjonsevne og evne til å formidle komplekse problemstillinger på en enkel måte, er viktige egenskaper å ha for å lykkes i denne rollen. Du er handlekraftig og samarbeider godt med andre, er strukturert og analytisk sterk i tillegg til at du har god organisasjons- og kundeforståelse. Personlig egnethet vil vektlegges.

 

Hvorfor skal du velge oss?

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du vil kunne påvirke samfunnsutviklingen og bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Du får spennende oppgaver med stort ansvar. Her vil du kunne utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer. Du vil ha store muligheter til å forme din egen arbeidshverdag og få jobbe med ny teknologi på området. Du vil bidra i utvikling og omstilling i Statens vegvesen.

 

Hos oss får du:

 • kontinuerlig videreutvikling av kompetansen din som en naturlig del av hverdagen
 • et godt arbeidsmiljø i nytt kontorbygg som er universelt utformet
 • fleksitid og gode ordninger for avspasering
 • god pensjonsordning og muligheter for lån i Statens pensjonskasse
 • mulighet for trening i arbeidstiden eller støtte til treningsaktivitet

Din lønn avtales i samsvar med etatens lønnspolitikk. Vi ønsker å ansette en fagdirektør, og koden er tenkt benyttet for komplekse faglige stillinger på høyeste nivå, og forutsetter faglig bredde-/spisskompetanse av betydelig omfang. Fagdirektøren skal fungere som senior fagleder og sikre kvalitet, og ha en ledende/styrende rolle mht. policyarbeid og utredningsarbeid. 

 

Krav til søknaden

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

 

Positiv særbehandling

Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.

 

Søkerlista er offentlig

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

 

Har du spørsmål om stillingen?

Er dette av interesse, eller ønsker du å vite mer om stillingen? Ta kontakt med vår samarbeidspartner på rekruttering seniorrådgiver Torill Eidsheim i Jefferson Wells på tlf 993 25 710 eller avdelingsdirektør Sigrid Tollefsen på tlf. 976 88 798.

Om arbeidsgiveren

Statens vegvesen leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag. 

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.

Les mer om Statens vegvesen

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Rekrutteringskalender

 • APR 18
  2024
  2 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • APR 19
  2024
  1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
 • APR 21
  2024
  2 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
 • APR 22
  2024
  3 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • APR 23
  2024
  2 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • APR 24
  2024
  1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
 • APR 25
  2024
  2 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
Kandidatmatch
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 85%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 80%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 80%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 80%
Flere muligheter
21 ledige stillinger
Traineeprogram
Internship / Praktikanter

Se flere annonser

Vi opplever stor pågang etter våre rådgivingstjenester – og skal styrke vårt lag med en: Seniorrådgiver/Fagspesialist kvalitetssikring legemiddelindustrien Vi er landets
21.05.2024 Flere steder
Har du bakgrunn med teknisk fagskole eller er utdannet ingeniør med et par års arbeidserfaring? Vi er på utkikk etter deg
28.04.2024 Skien
Vi er på utkikk etter ny driftsleder til vår nye kontrakt 1501 Søre Sunnmøre. Kan det være deg? Driftskontrakt 1501
21.04.2024 Flere steder
Er du opptatt av vei og veivedlikehold, og vil være med å holde god standard på veiene på Sunnmøre?  Til
21.04.2024 Flere steder
Er du opptatt av vei og veivedlikehold? Vi søker deg som vil være med på å holde god standard på
01.05.2024 Lindesnes
Er du opptatt av vei og veivedlikehold, og vil være med å holde god standard på veiene på Sunnmøre?  Til
21.04.2024 Flere steder
Vil du jobbe med å skape energieffektive og bærekraftige bygg? Vi i GK drives av å utvikle, bygge, og drifte
12.05.2024 Tromsø
Vil du være med på reisen mot en mer bærekraftig byggenæring? Vi i GK drives av å utvikle, bygge, og
05.05.2024 Haugesund
Vis alle 34.933 ledige stillinger

Fakta om Statens vegvesen