<  
>  
Stillingsannonse

Bane NOR Konserndirektør etterlevelse og sikkerhet

Søknadsfrist : 02.06.2024

Stillingsbeskrivelse

Bane NOR er med på å bygge Norge. Utviklingen av infrastruktur og knutepunkter former og forandrer samfunnet vårt, og tar oss inn i en mer bærekraftig fremtid. Bane NOR skal være selve drivkraften for jernbanevekst, og bidra til at flere kan ta mer tog.

Konserndirektør etterlevelse og sikkerhet eier, forbedrer og implementerer sikkerhets- og beredskapsstandarder, forankret i risikobasert vurdering og krav i gjeldende lover og forskrifter, herunder også samfunnssikkerhet i sektoren. Rollen utgjør også et kontrollerende organ som sikrer utvikling og etterlevelse av standarder på tvers av konsernet.

Konserndirektør etterlevelse og sikkerhet leder en konsernfunksjon med 40 ansatte fordelt på områdene «Juridisk», «Compliance», «Konsernrevisjon» og «Sikkerhet og kvalitet». Sistnevnte område inkluderer fagområdeansvar for Sikkerhet og kvalitetsfunksjoner fordelt i divisjonene.

Stillingen rapporterer til konsernsjef og inngår i Bane NORs konsernledelse.

 

Sentrale ansvarsområder og oppgaver

 • Håndtering av regulatorisk rammeverk og konsernets eksterne kontrollorganer, inkludert rapportering, sammenstilling av krav, representasjon og implementering av krav internt 
 • Overordnet ansvar for konsernets sikkerhetsfunksjon, inkludert løpende risikovurdering, beredskap, håndheving av sikkerhetskrav internt og risikoreduserende initiativer 
 • Nødvendig fornyelse av sikkerhets- og revisjonsfunksjoner
 • Eksterne sikkerhetsgodkjennelser 
 • Overordnet ansvar for revisjon og compliance, inkludert personvern og habilitetsregister 
 • Konsernets juridiske fagmiljø
 • Eier og forvalter konsernets styringssystem

Vi søker en samlende og gjennomføringssterk direktør med solid erfaring innen styring, sikkerhet, revisjon og/eller juridisk fra større komplekse konsern eller virksomheter. Relevant bransjeerfaring kan være fra industri, olje/gass, infrastruktur eller annen prosesstung virksomhet. Det er også interessant mer erfaring fra kommunal sektor eller forsvar/justis. Det er en fordel, men ikke krav med juridisk kompetanse i denne stillingen.

Den nye konserndirektøren er robust og gjennomføringssterk med stor arbeidskapasitet, og trives med å samarbeide og finne gode løsninger. Den rette kandidaten har en tydelig tilnærming, samtidig som vedkommende er åpen og nysgjerrig, og setter høy verdi på faglig integritet og trygghet. Gjennom etablering av gode relasjoner i hele organisasjonen og med eksterne samarbeidspartnere, oppnår vedkommende målsettinger effektivt. Den rette personen er strukturert med sterk strategisk og analytisk forståelse. Den nye direktøren evner å engasjere og motivere ledere med høy faglig kompetanse, og vedkommende sine gode kommunikasjons-evner styrker samarbeidet og resultatene i organisasjonen.

Aktuelle kandidater har høyere relevant utdanning på masternivå. For særskilt kvalifiserte kandidater, kan realkompetanse kompensere for manglende utdanning.

 

Vi tilbyr

Vi er en organisasjon i endring. Viktigheten av oppgavene våre vil prege arbeidsmiljøet rundt deg, med flinke folk som brenner for det de jobber med. Vi setter faglig utvikling høyt, med interne kompetansebyggende muligheter for våre ansatte. Du får arbeidsforhold for tiden vi lever i - med fleksibel arbeidstid og du vil bli inkludert i et sosialt miljø med bl.a bedriftsidrettslag, sosiale og faglige arrangementer. Blant ansattgodene finner du svært gode pensjons- og forsikringsordninger, og selvsagt personalbillett med Go Ahead, SJ Nord og VY sine tog.

Vi har også:

 • Moderne og sentrale lokaler i Oslo, treningsfasiliteter og innendørs sykkelparkering i bygget.
 • Flott personalrestaurant og du får selvfølgelig betalt lunsjpause
 • Mulighet til å jobbe noe hjemmefra
 • Permisjonsordninger som møter ditt behov
 • God seniorpolitikk

Vi er også opptatt av jobb-fritid-balanse - for vi tror at du fungerer bedre på jobb om du fungerer godt privat.

Bane NOR ønsker å representere et tverrsnitt av befolkningen, og alle kvalifiserte personer oppfordres til å søke, uavhengig av kulturell bakgrunn, alder og funksjonsevne.

Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. Søkere kan bli oppført på offentlig søkerliste selv om vedkommende har anmodet om konfidensiell behandling. Søkerne vil i tilfellet bli forhåndsvarslet om offentliggjøring.

 

Kontaktinformasjon

Ta gjerne konfidensiell og uforpliktende kontakt med våre rådgivere i BackerSkeie, Knut Ole Tande tel. 916 56 104/Ann-Kristin Nyrønning, tel. 920 85 397. Vi behandler søknader fortløpende.

Om arbeidsgiveren

Hos oss møter du ambisiøse kolleger som jobber med komplekse utfordringer. Kulturen er preget av tverrfaglig samarbeid og et stort engasjement for jernbanen.

Vår største ressurs er menneskene som jobber her. Vi vet at mangfold bidrar til å skape resultater, og at vårt oppdrag er viktig – og stadig blir viktigere.

Kulturen er skapt gjennom tett tverrfaglig samarbeid og høyt engasjement, fra folk med mange med forskjellige bakgrunner. Samtidig er det viktig at livet har plass til både arbeid og fritid. Jobben vi gjør er viktig for samfunnet, og arbeidet skal utvikle og glede - ikke slite oss ut.

 

Alle er velkommen!

Vi føler oss trygge på at du vil møte likesinnede hos oss, og vi ønsker å styrke vårt mangfold og inkluderingsarbeid.

Hos oss er alle velkommen uansett legning, kjønn, religion og alder. Hos oss skal du kunne være like mye deg selv som hjemme. Det vi har til felles er engasjementet for jernbanens fremtid.

 

Mangfolds- og inkluderingsarbeid

Våre ledere deltar på kurs med stort fokus på mangfoldsledelse. De skal følge våres lederprinsipper, og ta aktivt del i arbeidet med inkludering og mangfold. Det er en jobb vi ønsker at hele samfunnet skal engasjere seg i. 

 

Inkluderende arbeidsliv

IA-avtalen (Inkluderende arbeidsliv) er en intensjonsavtale mellom regjeringen, arbeidstakernes og arbeidsgivernes foreninger. Målet er å forebygge sykefravær og hindre at folk faller ut av yrkeslivet. 

Dette gjøres gjennom å kartlegge ansattes behov og organisere arbeidsplassen, slik at vi kan planlegge og gjennomføre tiltak. Slik tilrettelegger vi for større mangfold og gode arbeidsplasser.

Les IA-avtalen om inkluderende arbeidsliv på regjeringen.no. (åpnes i ny fane)

 

Dilemmatrening, etikk og nulltoleranse 

Våre medarbeidere tar stadig obligatoriske kurs i dilemmatrening. Det skal bidra til å ivareta våre verdier. Vi handler etter retningslinjer for nulltoleranse mot mobbing, trusler, og trakassering.

Vi ønsker å stadig bedre måten vi jobber på. Vi skal være flinke til å utfordre hverandre, så vi sikrer fokus på inkludering og støtter opp om mangfoldet vi ønsker på jobb.

 

Ansattgoder 

Vi kan tilby en rekke ansattgoder, som blant annet: 

 • Fleksibilitet rundt arbeidstid og hjemmekontor
 • Sommertid 15. mai til 14. september
 • Gode pensjonsordninger med høye sparesatser
 • Konkurransedyktige bank- og forsikringsordninger
 • Moderne lokaler med sentral beliggenhet
 • Personalbillett med GoAhead, SJ NORD og VY's tog

 

Les mer om Bane NOR

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Søknadsfrist : 02.06.2024

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Rekrutteringskalender

 • MAI 27
  2024
  7 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • MAI 28
  2024
  2 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
 • MAI 29
  2024
  4 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • MAI 31
  2024
  1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
 • JUN 02
  2024
  8 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • JUN 03
  2024
  14 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
Kandidatmatch
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 80%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 80%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Student
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Flere muligheter
32 ledige stillinger
Traineeprogram
Lærlinger

Fakta om Bane NOR