<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Bane NOR Der ingen skulle tru at nokon kunne object detection

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Storsatsning på Data Science og Data Engineering miljø internt i Bane NOR!

I Bane NOR har vi ett felles mål – å sette spor vi er stolte av, som kan drive samfunnet fremover. Derfor jobber vi målrettet med bærekraft, modernisering og knutepunkt. Hos oss får du engasjerte og nytenkende kolleger med en sterk tro på at vårt oppdrag er viktig – og stadig blir viktigere. Sammen sikrer vi et best mulig togtilbud som folk kan stole på!

Vi ser etter flere engasjerte, grublende, og trivelige Data Scientists og Data Engineers som vil være med å påvirke hvordan folk reiser hver dag. Du vil jobbe med store mengder data som danner grunnlaget for smartere beslutninger som igjen vil føre til bedre kundeopplevelser for de reisende. Ditt bidrag vil med andre ord være synlig og ha en reell effekt. 

 

"Der ingen skulle tru at nokon kunne...."

Det er få som faktisk vet at det finnes et miljø innenfor data science og data engineering i Bane NOR. Enda færre vet at vi består av hele 50 fagfolk på dataavdelingen fordelt på 3 team (and growing!) som utforsker og implementerer moderne teknologier som Python, Databricks, PyTorch, Terraform, OpenAI, Kafka, og Docker i Azure. Vi har også 5000 sensorer på objekter og utstyr ved sporet og innhenter rundt 1 milliard datapunkter, hvert år! Målet vårt er enkelt: å effektivisere datahåndtering og utvikle nyskapende løsninger. 

Det er alltid noen som blir overrasket over hvordan det er å jobbe her, og vi oppfordrer til å ta kontakt med våre fine kolleger for å få et bedre bilde av en typisk arbeidshverdag hos oss. I mellomtiden kan du lese litt kort og godt om hvem vi er og litt om hva som venter deg. 

 

Hvilken gjeng kommer du til?

Teamene våre består av folk med alt fra bachelor til doktorgrad fra ulike studiesteder som UiO, NTNU og Oxford. Vi har kolleger som er ganske ferske i arbeidslivet samt kolleger som har lang erfaring og sterk kompetanse på spesifikke fagområder. De fleste av oss har bakgrunn fra matematikk, statistikk, fysikk og andre naturvitenskapelige fag. Og på fritiden driver vi med alt fra familie og barn, skigåing, sykling, kor, squash, frisbeegolf, til strikking og sying. 

 

Hvor internasjonale er vi?

Vi har noen ulike nasjonaliteter på teamene (Skandinavia, Nederland, Tyskland, India, Storbritannia og Tyrkia) og det går i både engelsk og norsk ved kaffemaskinen. Vi ser at det er en fordel å forstå norsk, men alle kan engelsk så her er det fullt mulig å starte før norsken er helt på plass. 

 

Hvor er vi om 5 år?

Dette er kanskje noe av det mest spennende med å jobbe på data science og engineering teamene i Bane NOR.  Vårt mål er å bruke data og innsikt på en måte som sikrer at togene faktisk går på skinner og for at folk kommer frem! Ett eksempel er å bruke sensordata til å predikere vedlikeholdsbehov for jernbaneinfrastruktur for å redusere forsinkelser og kostnader. Et annet er å tilby beslutningsgrunnlag for togledere, anbefalinger til alternativ transport, og riktig kundetrafikkinformasjon til reisende når det oppstår uplanlagte hendelser. Vår ambisjon er å bygge de mest fremoverlente løsningene og vokse til en enda større, dyktig, mangfoldig, og intern dataorganisasjon!

 

Hvilke utviklingsmuligheter får du?

Vi setter faglig utvikling høyt, og forstår hvor viktig det er å dyrke kompetansen vår for å henge med i svingene. Det er derfor lagt av både tid og ressurser til faglig og personlig utvikling slik at du som ansatt får muligheten til å være med på seminarer, eventer, kurs og andre tilstelninger som vil gagne din kompetanse og deg som data scientist eller data engineer. Våre ukentlig Lunch & Learn er populære og sikrer overføring av spennende og interessant kunnskap på tvers!

I tillegg setter vi pris på fleksibel arbeidstid og tillit under ansvar. Du vil bli inkludert i et sosialt miljø med bl.a bedriftsidrettslag, sosiale og faglige arrangementer, lønningstreff, skidager og mer! Vi har gode pensjons- og forsikringsordninger, og permisjonsordninger som møter ditt behov og livsfaser. Du får selvsagt personalbillett med Go Ahead, SJ Nord og VY sine tog.

Vi er også opptatt av work-life-balance - for vi tror at du fungerer bedre på jobb om du fungerer godt privat. 

 

Hvem er du?

Vi jobber med mye forskjellig innen Data Engineering og Data Science og er åpne for kandidater med ulike profiler og erfaring. Men vi ser gjerne at du har erfaring i CI/CD, testdrevet utvikling, Infrastructure as Code (IaC), samt smidig produktutvikling. 

Ta kontakt med en av oss dersom du ønsker mer informasjon om hva vi ser etter!

 

Kjekt å vite

Å søke jobb i Bane NOR skal være enkelt. Du trenger derfor ikke å skrive et søknadsbrev - en godt utfylt CV og dine svar på noen få spørsmål i søknadsprosessen, er det vi ønsker fra deg.

Ser du noe du ikke kan? Ta det helt med ro – vi skal sikre at du får en god opplæring! Vi oppfordrer deg til å søke stillingen om den er interessant, og om du har lyst til å lære noe nytt.

Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker oss kollegaer med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Det er viktig for oss at våre medarbeidere identifiserer seg med våre verdier som er åpen, respektfull, engasjert og nytenkende. Hva betyr disse verdiene for deg?

Bane NOR samarbeider med Semac som er en ekstern leverandør om bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater. Bakgrunnssjekken utføres etter samtykke fra deg som søker og innebærer at vi verifiserer CV og annen søknadsdokumentasjon i forbindelse med ansettelsen.

 

Vil du sette spor, håper vi du tar kontakt med oss

Sophia Cui
Leder Data og innsikt - Trafikk og kunde
Mobil: +4740052588
Epost: sophia.yingyu.cui@banenor.no

Niels Goet 
Leder Data og innsikt - Jernbaneinfrastruktur 
Mobil: +4791905980
Epost: niels.dirk.goet@banenor.no

Jonas Rambæk
Partner i Capus
Mobil: 932 42 133
E-post: Jonas.Rambaek@capus.no

Om arbeidsgiveren

Hos oss møter du ambisiøse kolleger som jobber med komplekse utfordringer. Kulturen er preget av tverrfaglig samarbeid og et stort engasjement for jernbanen.

Vår største ressurs er menneskene som jobber her. Vi vet at mangfold bidrar til å skape resultater, og at vårt oppdrag er viktig – og stadig blir viktigere.

Kulturen er skapt gjennom tett tverrfaglig samarbeid og høyt engasjement, fra folk med mange med forskjellige bakgrunner. Samtidig er det viktig at livet har plass til både arbeid og fritid. Jobben vi gjør er viktig for samfunnet, og arbeidet skal utvikle og glede - ikke slite oss ut.

 

Alle er velkommen!

Vi føler oss trygge på at du vil møte likesinnede hos oss, og vi ønsker å styrke vårt mangfold og inkluderingsarbeid.

Hos oss er alle velkommen uansett legning, kjønn, religion og alder. Hos oss skal du kunne være like mye deg selv som hjemme. Det vi har til felles er engasjementet for jernbanens fremtid.

 

Mangfolds- og inkluderingsarbeid

Våre ledere deltar på kurs med stort fokus på mangfoldsledelse. De skal følge våres lederprinsipper, og ta aktivt del i arbeidet med inkludering og mangfold. Det er en jobb vi ønsker at hele samfunnet skal engasjere seg i. 

 

Inkluderende arbeidsliv

IA-avtalen (Inkluderende arbeidsliv) er en intensjonsavtale mellom regjeringen, arbeidstakernes og arbeidsgivernes foreninger. Målet er å forebygge sykefravær og hindre at folk faller ut av yrkeslivet. 

Dette gjøres gjennom å kartlegge ansattes behov og organisere arbeidsplassen, slik at vi kan planlegge og gjennomføre tiltak. Slik tilrettelegger vi for større mangfold og gode arbeidsplasser.

Les IA-avtalen om inkluderende arbeidsliv på regjeringen.no. (åpnes i ny fane)

 

Dilemmatrening, etikk og nulltoleranse 

Våre medarbeidere tar stadig obligatoriske kurs i dilemmatrening. Det skal bidra til å ivareta våre verdier. Vi handler etter retningslinjer for nulltoleranse mot mobbing, trusler, og trakassering.

Vi ønsker å stadig bedre måten vi jobber på. Vi skal være flinke til å utfordre hverandre, så vi sikrer fokus på inkludering og støtter opp om mangfoldet vi ønsker på jobb.

 

Ansattgoder 

Vi kan tilby en rekke ansattgoder, som blant annet: 

 • Fleksibilitet rundt arbeidstid og hjemmekontor
 • Sommertid 15. mai til 14. september
 • Gode pensjonsordninger med høye sparesatser
 • Konkurransedyktige bank- og forsikringsordninger
 • Moderne lokaler med sentral beliggenhet
 • Personalbillett med GoAhead, SJ NORD og VY's tog

 

Les mer om Bane NOR

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Rekrutteringskalender

 • MAI 27
  2024
  7 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • MAI 28
  2024
  2 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
 • MAI 29
  2024
  4 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • MAI 31
  2024
  1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
 • JUN 02
  2024
  8 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • JUN 03
  2024
  14 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
Kandidatmatch
QHSE Manager and Principal Consultant
Denne teksten er anonymisert
Match 85%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 80%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 80%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 80%
Flere muligheter
33 ledige stillinger
Traineeprogram
Lærlinger

Se flere annonser

Aleris Tromsø har nylig flyttet inn i topp moderne lokaler i Stakkevollveien 41. Vi har i dag 3 operasjonsstuer og
Snarest Tromsø
Aleris Agder i Lillesand holder til i moderne og funksjonelle lokaler, hvor pasientene skal føle seg i sentrum. Vi har
Snarest Lillesand
Er du klar for et interessant år som prosjektingeniør i Ymber-konsernet? Har du nylig fullført, eller nærmer du deg fullført
09.06.2024 Nordreisa
Vi søker en dyktig rådgiver/seniorrådgiver innen fagområdet naturrådgiving.  Vi søker etter deg som har en god grunnkompetanse innen relevant fagfelt, men
30.05.2024 Harstad
Om stillingaDet nasjonale regelverket innan avfall er under omfattande utvikling for å støtte opp om ein sirkulær økonomi og for
02.06.2024 Oslo
Til vår avdeling i Oslo ser vi etter en serviceingeniør innen ventilasjon. Vi bistår kunder over hele regionen med service, vedlikehold, og
Snarest Oslo
Om oss I Bane Nor har me eitt felles mål – å setja spor me er stolte av, som kan
11.06.2024 Ål
I Bane NOR har vi ett felles mål – å sette spor vi er stolte av, som kan drive samfunnet
11.06.2024 Tønsberg
Vis alle 21.211 ledige stillinger

Fakta om Bane NOR