<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Statens vegvesen Leder Dataplattform

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Er du den vi ser etter?

Statens vegvesen sitter på enorme mengder data fra veitransportsystemet. Vi satser for fullt på å bruke disse dataene på en smartere måte, til nytte for samfunnet og for alle som ferdes i trafikken. Vi utvikler nå neste generasjons dataplattform, Saga 2.0. Dataplattformen blir vår motorvei for lagring, behandling og deling av data. Vi bygger plattformen basert på lakehouseprinsipper i arkitektur- og teknologivalg.

Vi bygger Dataplattformteamet med ressurser fra flere ulike fagområder, og ser nå etter deg som vil lede arbeidet med vårt nye satsningsområde Dataplattform. Kontorsted for stillingen er ved ITs hovedsete i Drammen Business Center i Drammen, ved vårt kontor i Skien, eller ved våre lokasjoner i Tromsø eller Bodø. Andre kontorsteder kan eventuelt vurderes for aktuelle kandidater. Ta kontakt, så ser vi hva som kan passe for deg.

 

Ansvar og arbeidsoppgaver:

 • Overordnet kommunikasjon og koordinering med sentrale interessenter i Statens vegvesens ledelse
 • Rapportering til avdelingsdirektør Infrastruktur og drift IT og til divisjonsdirektør IT
 • Bidra til god informasjonsflyt mellom strategisk ledelse og teknisk prosjektleder
 • Strukturere arbeid i korte og innsiktsdrevne aktiviteter, samt i lengre strukturerte aktiviteter som krever leveranser fra flere team
 • Gi råd til ledelsen om prioritering av aktiviteter for å nå målet med etablering av en vellykket dataplattform
 • Økonomioppfølging

Det er ikke personalansvar i dagens oppgavebeskrivelse, men det kan bli aktuelt med personalledelse i framtidig organisering. Det er derfor viktig at du trives med å lede dyktige fagpersoner i et sterkt fagmiljø, og at du har interesse for både fag- og personalledelse.

 

Kvalifikasjoner

 • Relevant høyere utdanning, min. 3 år. For kandidater med sterk og allsidig praksis fra det aktuelle fagområdet og gode personlige forutsetninger for stillingen, kan kravet til utdanning fravikes.

 • Minimum fem års relevant arbeidserfaring innen ledelse av større IT-prosjekter eller tilsvarende - solid erfaring med prosjekter og aktiviteter innenfor IT, og relevante sertifiseringer innen prosjektledelse og smidig metode er ønskelig:

  • dokumentert erfaring med å strukturere og styre tekniske komplekse aktiviteter

  • dokumentert erfaring med å jobbe i målstyrte organisasjoner der man måles på oppnådd nytte gjennom iterativt og smidig arbeid

  • erfaring med Jira og Confluence, eller tilsvarende, og smidig prosjektstyring med disse verktøyene

 • Sterk organisasjonsforståelse er viktig, og erfaring med rådgivning, dialog og rapportering til leder- og styringsgrupper vektlegges

 • Erfaring med personalledelse er en fordel

Arbeidsoppgavene krever svært god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra HKDIR (https:hkdir.no/utdanning-fra-utlandet).

 

For å lykkes i stillingen må du ha utmerkede samarbeidsegenskaper og svært gode muntlige og skriftlige kommunikasjonsevner. God gjennomføringsevne og løsningsorientering er andre sentrale kompetanser vi ser etter.

 

Hvorfor skal du velge oss?

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer. Vi tar godt i mot deg, og du blir en del av et fellesskap med godt arbeidsmiljø i hele landet.

 

Vi tilbyr

 • spennende arbeidsoppgaver og gode utviklingsmuligheter i en kultur som oppfordrer til faglig påfyll
 • god opplæring, onboardingsprogram og buddyordning
 • individuelt tilpasset onboarding av nye ledere
 • godt arbeidsmiljø i fine kontorbygg med sentral beliggenhet. Kontorene våre er universelt utformet, med gode muligheter for individuell tilrettelegging dersom du har behov for hjelpemidler i arbeidshverdagen.
 • mulighet for trening i arbeidstida eller støtte til treningsaktivitet
 • fleksibel arbeidstid og gode ordninger for avspasering
 • god pensjonsordning og muligheter for boliglån i Statens pensjonskasse

Din lønn avtaler vi i samsvar med lønnspolitikken vår.

 

Om søknaden din

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

 

Positiv særbehandling

Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.

 

Søkerlista er offentlig

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

 

Kontaktperson

For nærmere opplysninger om stillingen, kontakt avdelingsdirektør Magne Sneltvedt, tlf. 906 54 659, for en trivelig prat!

Om arbeidsgiveren

Statens vegvesen leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag. 

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.

Les mer om Statens vegvesen

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Rekrutteringskalender

 • MAI 21
  2024
  4 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • MAI 22
  2024
  17 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • MAI 23
  2024
  4 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • MAI 24
  2024
  3 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • MAI 26
  2024
  2 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
 • MAI 27
  2024
  6 STILLINGER UTLØPER I DAG – SISTE FRIST
Kandidatmatch
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 85%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 80%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%
Flere muligheter
27 ledige stillinger
Traineeprogram
Internship / Praktikanter

Se flere annonser

Forsvarsbygg Eiendomsforvaltning har med sine vel 1000 ansatte flere sentrale avdelinger som skal sikre gode premisser og etterlevelse av de
27.05.2024 Oslo
For å styrke IT-støtten til Forsvarsbyggs investeringsprosjekter søker IT-seksjonen etter en ny medarbeider på brukerstøtte. Teamet du går inn i
28.05.2024 Stjørdal
IT-seksjonen i Forsvarsbygg er i vekst og vi søker nå en faglig sterk medarbeider som kan tre inn i en
28.05.2024 Oslo
Forsvarsbygg søker nå etter ny mekaniker som vil jobbe som driftstekniker hos oss!Som driftstekniker vil du være vårt fremste kontaktledd overfor
22.05.2024 Sørreisa
Gjennom vårt arbeid med å bli den foretrukne elektrobedriften til privat- og bedriftsmarkedet i Tromsø opplever vi økt arbeidsmengde. Vi
Fortløpende Tromsø
Om oss I Bane NOR har vi ett felles mål – å sette spor vi er stolte av, som kan
09.06.2024 Levanger
Om oss I Bane NOR har vi ett felles mål – å sette spor vi er stolte av, som kan
03.06.2024 Oslo
Fagmiljøet ingeniørgeologi på hovedkontoret i/tilknyttet Sandvika består for tiden av 27 ansatte, men vi har vekstambisjoner og ønsker å bygge
11.08.2024 Flere steder
Vis alle 23.219 ledige stillinger

Fakta om Statens vegvesen