Er du den vi ser etter?
Statens vegvesen akselererer den digitale transformasjonen av transportsektoren, med en fremtid som ser mot intelligente transportsystemer (ITS) og automatiserte kjøretøy. For å nå våre samfunnsmål om forutsigbar fremkommelighet, forbedret trafikksikkerhet og bærekraft er det avgjørende at vi tar i bruk et mangfold av datakilder. Dette inkluderer eksempelvis sensorer langs veiene, bildedata, video, LiDAR og strukturerte informasjonskilder. Vi er overbevist om at data- og analysekapasiteter i sanntid er i kjernen av fremtidens transportsystemer, og forbereder oss for en fremtid hvor datamengdene vil øke fra dagens petabyte-nivå totalt til 3-5 petabyte nye data hver måned.
Infrastruktur og drift IT er Statens vegvesens sentrale kompetansemiljø på drift av IT-løsninger og -tjenester. Avdelingen består av over 100 høyt kvalifiserte medarbeidere. Vi har IT-infrastruktur og -systemer som driftes i topp moderne datasentre med 24/7 oppetid i egen regi, eller i offentlig sky innad i Norge. Forenkling, automatisering og raske leveranser er satsningsområder for avdelingen. IT står stadig mer sentralt som virkemiddel i etatens arbeid, og IT-strategien vår har som mål å gjøre oss til en foregangsetat innen offentlig sektor på levering av elektroniske tjenester.
Vi har nylig lansert vår nestegenerasjons hybride dataplattform Saga, der vi har produkt-team som jobber med selve plattformen og andre produktteam som legger til rette eller bruker data. Saga er ikke bare en dataplattform for innsamling, lagring, prosessering, analyse, og deling av data, men representerer en milepæl i vårt arbeid mot en datadrevet fremtid. Plattformen skal være en sentral felleskomponent for hele Vegvesenet og gjennom datadeling kunne gi stor nytte for samferdselssektoren generelt.
Vi søker nå flere ansatte til vårt dataplattform-team, både seniorer og nyutdannede med friske perspektiver. Teamet skal sammen gi datautviklere (data engineers) og dataanalytikere en best mulig brukeropplevelse og minst mulig teknisk kompleksitet slik at de kan jobbe effektivt med integrasjon, tilrettelegging og analyse av data. Teamet jobber som et bemyndiget og ansvarliggjort produkt-team med hyppig leveransetakt og med eierskap til både utvikling, forvaltning og drift.
Som en dataplattformutvikler hos oss vil du være sentral i å forme plattformens kapabiliteter og bruksmønster slik at den stadig forbedrer seg og holder seg relevant over tid. Etter hvert som organisasjonen modnes innen datadrevet arbeid vil plattformen måtte tilby stadig mer avanserte, spesialiserte og automatiserte tjenester. Vi kommer framover til å utforske et stadig voksende landskap av teknologier innen big data, maskinlæring/KI, Industriell IoT, og teste ut de nyeste teknologiene for å møte våre komplekse behov.
Vi ser etter teknologientusiaster som er drevet av utforskning og innovasjon, som ønsker å utvikle robuste og skalerbare løsninger, og som ser verdien i å bruke teknologi til å skape tryggere, mer effektive og bærekraftige transportløsninger. Ved å bli en del av vårt dataplattform-team, vil du være med å forme fremtiden for samferdsel i Norge.
Arbeidsoppgaver
Som Dataplattformutvikler hos oss vil du blant annet jobbe med:
- Testing av nye teknologier for å støtte kommende behov hos brukere.
- Utvikling av kjernekomponenter for Vegvesenets Dataplattform.
- Oppgradering av kjernekomponenter.
- Integrering av teknisk komplekse deler på en måte som gir dataplattformens brukere en best mulig utvikleropplevelse.
- Være med på å bygge virksomhetskritiske løsninger og en felleskomponent for hele Statens vegvesen.
Relevant kompetanse for stillingen
Vi søker dataplattformutviklere til vår videre satsing på Saga dataplattform. Om du har erfaring med flere av punktene under så vil vi gjerne høre fra deg!
Du må selvsagt ikke kunne alt vi ramser opp her, men jo mer du kan, jo raskere vil du komme inn i flyt-sonen i din nye jobb.
Teknisk kompetanse:
- Kubernetes: Kunne administrere og deploye applikasjoner i Kubernetes-klynger.
- Controllere: Forståelse for spesialtilpassede Kubernetes-controllere og automatisering med Golang.
- IaC (Infrastructure as Code): Erfaring med å definere og automatisere infrastruktur ved hjelp av kode (f.eks. Terraform eller Flux).
- GitLab: Kjennskap til GitLab for versjonskontroll og CI/CD-pipeliner.
- Public cloud: Kjennskap til å benytte infrastruktur tjenester i public cloud via tjenestegrensesnitt.
- Kjennskap til verktøy som eksempelvis Airbyte, Trino, Spark, dbt, Airflow og Jupyter Hub. Vi krever ikke at du kan noen av disse ut og inn, men det er en fordel om du har vært borte i en eller flere av de fra før.
- Lakehouse-arkitektur, medaljong-struktur, S3-lagring og parquet-filer: Om dette er kjent materie fra før eller om du gjerne vil fordype deg i det hos oss så er det bare å søke.
Metode- og prosesserfaring:
- Forståelse for hva en dataplattform er, og hvordan den brukes for å lage gode dataprodukter fra kildeintegrasjon til analytisk bruk.
- DevOps-prinsipper: du er både interessert i nyutvikling og å sikre at det produksjonssatte holder seg stabilt for brukerne over tid.
- Forståelse av CI/CD-prosesser og hvordan automatisering av test og utrulling spiller inn på produktets suksess.
- Erfaring med IT drift er en fordel. Kanskje du kan bidra til at produktet er både skalerbart og sikkert også på lang sikt?
Personlige egenskaper:
- Samarbeid: Det er store forventninger til teamet og vi har avhengige av at team-medlemmene samarbeider åpent og tett gjennom både rolige og stressende perioder.
- Kundeperspektiv: Vi er produktutviklere i bunnen og må forstå at vi virkelig er nyttige når brukerne og kundene får gjort jobben sin på en god måte.
Kvalifikasjonskrav
- Utdannelse: Du har minimum treårig relevant høyere utdannelse fra universitet eller høgskole. Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, må du legge ved en autorisert oversettelse av papirene dine og godkjenning fra NOKUT (www.nokut.no).
- Minst fem års utviklererfaring
- Kommunikasjon: Sterke muntlige og skriftlige kommunikasjonsevner på norsk for å formidle komplekse tekniske konsepter til ulike målgrupper.
- Sikkerhetsklarering: For å være aktuell for stillingen er det en forutsetning at du kan sikkerhetsklareres.
Hvorfor skal du velge oss?
Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer. Vi tar godt i mot deg, og du blir en del av et fellesskap med godt arbeidsmiljø i hele landet.
Vi tilbyr deg også disse godene:
- fleksitid og gode ordninger for avspasering
- god pensjonsordning og muligheter for lån i Statens pensjonskasse
- mulighet for trening i arbeidstida eller støtte til treningsaktivitet
- gode muligheter for faglig påfyll
Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.
Krav til søknaden
Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.
Positiv særbehandling
Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.
Søkerlista er offentlig
Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.
Har du spørsmål om stillingen?
Kontakt leder Vidar Fjellhammer på tlf. 91548379.