<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Fylkesmannen i Troms Rådgiver (jurist)

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Jobbnorge ID: 132835

Vi søker etter en dyktig jurist med interesse og engasjement for helsejuss.

Dine arbeidsoppgaver vil spenne fra saksbehandling, tilsynsoppgaver og generell rådgivnings- og veiledningsvirksomhet. Arbeidet er utadrettet og variert, og utøves i et knutepunkt mellom sentrale helsemyndigheter og aktørene i helse- og omsorgstjenesten (kommuner, helseforetak og private utøvere). Arbeidet er utpreget tverrfaglig og den som ansettes må like å arbeide i team.

Helse- og omsorgsavdelingen har til sammen 17 ansatte hvorav 5 er jurister. Avdelingen er inndelt i 2 faggrupper med to fagansvarlige som har ansvar for å kvalitetssikre, koordinere og utvikle arbeidet på hvert sitt område. Helse- og omsorgsdepartementet besluttet i 2014 å styrke Fylkesmannens juristkompetanse for å følge opp endringene i pasient- og brukerrettighetsloven, spesialisthelsetjenesteloven og helse- og omsorgstjenesteloven.

Dette er en faglig utviklende stilling.

Kvalifikasjonskrav:

  • Juridisk embetseksamen/master i rettsvitenskap
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne
  • Gode samarbeidsevner og interesse for å veilede
  • Evne til å arbeide selvstendig, målrettet og effektivt

Kjennskap til offentlig forvaltning, og erfaring med helsejuridiske problemstillinger vil bli tillagt positiv vekt. Personlig egnethet vil også bli vektlagt, og ved vurdering av søkerne vil det bli tatt hensyn til hvordan søkerne kan komplettere vår øvrige avdeling.

Det må påregnes noe reisevirksomhet.

Vi kan tilby:

  • Et godt faglig miljø med dyktige og engasjerte kollegaer
  • Faglig mangfold og en utviklingsorientert organisasjon
  • Lønn fra kr 470 000 til kr 577 400 kr brutto pr. år som rådgiver i kode 1434
  • Fleksibel arbeidstid og statlig avtaleverk
  • Pensjonsordning gjennom Statens pensjonskasse
  • En aktiv velforening for ansatte

Generelt for stillingen:

Arbeidsoppgavene kan endres etter Fylkesmannens bestemmelser dersom avdelingens behov skulle tilsi det. Tilsetting skjer etter gjeldende lover, instrukser og reglement. Prøvetiden er 6 måneder. Fra lønnen blir det trukket 2% innskudd til Statens pensjonskasse.

Vi legger vekt på at arbeidsstyrken i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen når det gjelder kjønn, alder, nedsatt funksjonsevne, religion, nasjonal eller etnisk bakgrunn. Fylkesmannen er IA virksomhet og vil forsøke å legge arbeidsforholdene til rette

for tilsatte med nedsatt funksjonsevne.

Spørsmål om stillingenkan rettes til fylkeslege Svein Steinert tlf. 913 64 577 eller til fagansvarlig Frank Mengkrogen tlf. 93490349.

Vi foretrekker at du søker elektronisk via vår internettside www.fmtr.no eller www.jobbnorge.no. Vi viser også til fylkesmannens hjemmeside, www.fmtr.no. Du må legge ved relevante vitnemål og attester.

Søknadsfrist 29. januar 2017.

Velkommen som søker!



Se annonsen og søk på stillingenwww.jobbnorge.no



Adresse: 9007 TROMSØ


Om arbeidsgiveren

Fylkesmannener Kongens og Regjeringens fremste representant i fylket. Vi har ansvaret for å iverksette statlig politikk, sørge for at den blir best mulig lokal tilpasset og kommer innbyggerne til gode. Vi har derfor oppgaver på mange felt:Tilsyn med kommunenes økonomi og forvaltning, vergemål, sosial- og barnevernfaglige saker, samfunnssikkerhet og beredskap, samt oppgaver innen landbruk, reindrift og miljø, helse- og utdanningssektoren. Embetet har ca. 135 medarbeidere.

Helse- og omsorgsavdelingensoverordnede mål er å bidra til bedre helse- og omsorgstjenester, og bedre folkehelse i fylket og på Svalbard. Avdelingens hovedoppgaver er tilsyn (både hendelsesbasert og planlagt tilsyn) rådgivning og iverksetting av nasjonal helsepolitikk. Lovpålagte oppgaver skal prioriteres, og da særlig saker som omhandler enkeltpersoners rettigheter, og saker der konsekvensene av svikt er alvorlige. Avdelingen skal tilstrebe en lik fordeling av ressurser mellom oppgaver under Statens helsetilsyn og Helsedirektoratet.

Les mer om Fylkesmannen i Troms

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Jus

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Kandidatmatch
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 80%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 80%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 80%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 80%

Se flere annonser

Aleris Frogner er Norges største, private sykehus og holder til i Frederik Stangs gate på Frogner i Oslo. Sykehuset har
Snarest Oslo
Bli en del av et fremadstormende og energisk team i Tromsø og Bardufoss! Les mer om stillingene her
Fortløpende Flere steder
Vil du spille en viktig rolle i et samfunnskritisk oppdrag? Nettpartner er en av Norges ledende entreprenører innen elektrisk infrastruktur. Fra
30.04.2024 Flere steder
I Aleris har vi som mål å bidra til en bedre helsetjeneste. For den enkelte pasient og for samfunnet. Vi
Snarest Oslo
Om oss Jernbanesektoren satser på vedlikehold – for at flere kan ta mer tog må vi ta vare på det
01.04.2024 Oslo
I forbindelse med økt oppdragsmengde, søker vi etter Prosjektleder VVS/Ventilasjon til vår avdeling. Avdelingen har 80 medarbeidere og en omsetning
15.04.2024 Trondheim
I forbindelse med økende oppdragsmengde søker vi etter en/flere servicefolk til vår avdeling. Avdelingen har 20 medarbeidere og en omsetning
30.04.2024 Lillehammer
Bravida er en ledende aktør innenfor tekniske tjenester i byggebransjen, med fokus på å levere kvalitetsprodukter og -tjenester innen elektro,
Snarest Oslo
Vis alle 39.101 ledige stillinger