<  
>  
Ledig stilling

Åpen søknad – Frico AS Frico AS

Søknadsfrist : Behandles fortløpende

Vi er alltid interessert i komme i kontakt med dyktige kandidater.

Dersom du synes vår bedrift og bransje er interessant og stillingene vi normalt ansetter til er aktuelle for deg, kan du sende oss en åpen søknad. I søknaden ønsker vi at du inkluderer en CV og et søknadsbrev der du forteller om deg selv og hvorfor du er interessert i å jobbe hos oss.

Ved å sende oss en åpen søknad, blir du samtidig registrert i vår CV database slik at vi kan ta direkte kontakt med deg dersom det dukker opp en jobbmulighet.

Les mer om stillingen, fakta og søknadsprosess

Viser 8 relaterte

Vil du bli med på laget for bærekraftighet? Har du erfaring som rørleggerbas/anleggsleder, kjenner faget og ser utfordringene på byggeplassen? Ønsker du å utvikle deg i faget og få nye muligheter?  Vi er i stor vekst og trenger produksjonsledere, som tar hånd om store prosjekter. Som produksjonsleder får du ansvaret for det administrative på byggeplassen. Arbeidsoppgaver: Ansvar for den daglige byggeplassledelsen Utarbeider og følger opp fremdrifts- og timeverksplaner Daglig oppfølging og tilrettelegging for egne rørleggere, underentreprenører og partnere på byggeplass   Sørge for effektiv produksjon på byggeplassen Ansvar for materialhåndtering og logistikk på byggeplass   Oppfølging og innrapportering av avviks- og endringshåndtering på byggeplass   Delta i møter i forbindelse med forberedelser, gjennomføring og avslutting av prosjekter  Være bindeleddet mellom prosjektleder og bas Ønskede kvalifikasjoner/egenskaper: Rørlegger med minimum 5 års bas-erfaring   Forståelse for funksjonen til tekniske anlegg  Dyktig på ressursplanlegging   God kjennskap til akkordtariffen   Løsnings- og resultatorientert  Gode samarbeidsevner  Beherske norsk og engelsk skriftlig og muntlig  Et sterkt ønske om å lykkes Evne til å motivere andre og gå forran som et godt eksempel Vi kan tilby: En interessant og spennende stilling i en offensiv bedrift med solid økonomi   Utfordrende arbeidsoppgaver og gode utviklingsmuligheter   Opplæring til stillingen og utvikling av deg som leder  Kurs og etterutdanning   God fastlønnsordning med individuell resultatlønnsordning  Gode pensjons- og forsikringsforhold   Bil- og telefonordning Godt sosialt miljø med dyktige kollegaer Har du spørsmål, ta kontakt med avdelingsleder Andreas Hellem på tlf 90532703. Vi ser frem til å høre fra deg! Søknader blir vurdert fortløpende.
08.06.2020 Trondheim
AF Gruppen är en ledande norsk entreprenör- och industrikoncern. AF har nu valts av Trafikverket för utbyggnaden av E4 Förbifart Stockholm. Arbetena ska starta sommaren 2020 och färdigställas före december 2024. Kontraktsvärdet uppskattas till 3 400 MSEK.   Förbifart Stockholm är en 21 km lång ny sträckning av E4:an som till stora delar byggs i tunnel från Kungens kurva i söder till Häggvik i norr. Sträckningen planeras vara färdig i december 2024. AF Gruppens entreprenad (FSE 305) är belägen i Ekerö kommun och sträcker sig 6 km från norra delen av Kungshatt, under Lovö till mitten av Lambarfjärden. Entreprenaden omfattar anläggningsarbeten för ca. 6 km huvudtunnlar, 7 km ramptunnlar och 8 schakter. I vägtunnlarna ska vägkroppen byggas med VA-system, OPI-kanalisation samt inklädnadsvalv.   För detta projekt behöver vi komplettera teamet med flera duktiga medarbetare. Vi söker nu: • Kvalitetsingenjör• Projektcontroller• Kontraktsingenjör/-medarbetare (ekonom eller jurist)• Miljöingenjör• Arbetsmiljöingenjör• HR-medarbetare• BIM-tekniker• Mättekniker Du måste ha relevant högre utbildning och bo inom dagpendlingsavstånd från Stockholm. Erfarenhet av anläggningsverksamhet är en fördel.   Vi erbjuder På AF Gruppen blir du en del av en gemenskap av engagerade yrkesmän, som brinner för ämnet och att nå resultat. På AF tror vi att det finns ett samband mellan trivsel och prestation, och vi är stolta över att kunna visa på såväl goda resultat för företaget som hög trivsel bland de anställda. Vi värdesätter entreprenörsanda och ger förutsättningar för att kompetenta medarbetare ska kunna fortsätta att utvecklas.   Vi erbjuder konkurrenskraftig lön med bonussystem och möjlighet till delägande i AF Gruppen genom egna aktieprogram.
08.06.2020 Sverige
Vil du skape fremtidens bærekraftige løsninger? Vil du være med på laget og skape noe av betydning? Vi trenger flere dyktige og motiverte medarbeidere som tar produksjonen og håndverket til rørleggerne på alvor. Hos oss får du mulighet til å være med å påvirke bransjen i førersetet hos en av landets ledende tekniske entreprenør. GK Rør avd. Trøndelag består av 110 motiverte ansatte som setter godt arbeidsmiljø og rørleggerfaget i førersetet.  Med bakgrunn i en økende ordrereserve søker vi medarbeidere som vil ta del i dette. Arbeidsoppgaver: Prosjektering av røranlegg primært innenfor næring og bolig 3D-design og beregninger i Revit/MagiCAD Tett samarbeid med interne avdelinger; marked, entreprise, automatikk, kulde og ventilasjon for et felles og omforent teknisk konsept Følge opp prosjekter mot eksterne kunder og byggherrer Ansvar for egne prosjekter i form av; kvalitetssikring og myndighetsbehandling, møtedeltagelse, planlegging, oppfølging og fremdrift, tett oppfølging av prosjektøkonomi, forskrifter, at prosjektkrav og interne prosedyrer blir fulgt Bidra til utviklingen av nye prosjekteringsverktøy som BIM, beregningsverktøyer etc. Bidra til at prosjekteringsavdelingen fremstår som et ressurs-, kvalitets- og kunnskapssenter for de øvrige avdelingene i GK familien  Ønskede kvalifikasjoner: Formell høyskole/universitetsbakgrunn fra VVS-relaterte fag eller tilsvarende Gode kunnskaper innen rørprosjektering og sprinkler Kjennskap til 3D modellering er en fordel Generell god teknisk forståelse God samarbeidsevne og resultatorientert Nøyaktig, serviceinnstilt og med gode kommunikasjonsevner Gode IT kunnskaper  Vi kan tilby: Å være med på å utvikle avdelingen innen kompetanse på BIM og 3D-prosjektering  En interessant og spennende stilling hos Skandinavias ledende tekniske entreprenør og servicepartner  En offensiv bedrift i vekst og med solid økonomi Kurs og etterutdanning gjennom GK-skolen eller aktuelle eksterne kurs  Gode rutiner for prosjekt- og økonomistyring  Gode pensjons-, lønns- og forsikringsforhold  Godt sosialt miljø med dyktige kollegaer   Har du spørsmål, ta kontakt med avdelingsleder Stian Klette på tlf 958 32 444. Vi ser frem til å høre fra deg! Søknader blir vurdert fortløpende.
08.06.2020 Trondheim
Vi søker en fremoverlent og proaktiv prosjektleder til vår fasadeavdeling. Arbeidsoppgavene består av å styre anskaffelser av prosjekt, planlegging, budsjett, produksjonsovervåking, logistikk og rapporteringer.   Arbeidsppgaver: • Prosjektstyring, økonomi og rapportering. • Koordinere utfordringer på byggeplassen. • Tilby løsninger og dokumentasjon for utførelse og tegninger. • Bistå i evaluering, analyse og valg av utstyr og verktøy. • Opprettholde prosjektstatusrapporter og delta i ukentlige interne / eksterne prosjektstatusmøter ink. kunde og kontraktsoppfølging. • Kontroller materialleveranser for nøyaktighet og fullstendighet. • Lag planer og tegninger for logistikk, installasjonssekvens og utstyrs oppsett på byggeplassen. • Gjennomgå tegninger og koordinere kritiske aspekter ved detaljer med produksjons- og installasjonsteamet. • Koordinere tidsplaner og leveranser med feltinstallasjonsteam og hoved entreprenør etter behov. • Motivere og lede ditt team   Krav: • Høyere ingeniørutdanning (helst bygningsingeniør) • 2+ års erfaring innen fasade • Grunnleggende forståelse av byggemetoder, utstyr, maskiner og rigg som brukes. • Dyktig med MS Project (eller lignende) og evnen til å forstå, tolke og lage prosjektplaner. • Grunnleggende kunnskap med CAD-programvare. • Kunne arbeide like effektivt i forskjellige team både i et kontormiljø, produksjonsmiljø og på byggeplass. • Du er sterk på planlegging, budsjettkontroll, forhandling og konflikthåndteringsevne • Ønskelig med norsk eller russisk språkkunnskap i tillegg til obligatorisk engelsk.   Vi tilbyr: • Spennende og utfordrende arbeidsoppgaver • Konkurransedyktig lønn i en engasjerende motivasjonskultur • Utmerkede muligheter for personlig utvikling og karriere.  
07.07.2020 Norge
AF Bygg Østfold søker nå etter flere dyktige ledere som synes det er spennende å arbeide med entreprenørskap innen større nærings- og boligprosjekter. Vi søker etter ledere i flere kategorier: Prosjektleder Anleggsleder Prosjekteringsleder Kalkulatør med BIM erfaring  Vi tror du kjennetegnes ved at du er nysgjerrig, liker utfordringer, samt trives med å få ansvar. Du har høyere utdannelse og gjerne relevant erfaring fra bransjen, og ønsker å være med å utvikle AF Bygg Østfold videre. Du har bostedsadresse med relativt kort reisevei til Follo og Østfoldområdet og trives med til å jobbe i team, der du får stor mulighet for varierte ansvarsområder og oppgaver. Du må kunne kommunisere godt på norsk muntlig/skriftlig for å bli vurdert.   Vi tilbyr et godt arbeidsmiljø og spennende utfordringer hos en solid entreprenør. Stillingene byr på betydelige muligheter for kompetanseutvikling og personlig utvikling. Vi tilbyr konkurransedyktige, prestasjonsorienterte betingelser og gode forsikringsordninger. I AF vil du også få anledning til å ha eierandeler i bedriften i form av et aksje- og opsjonsprogram.
07.07.2020 Råde
Er du en initiativtaker som motiveres av å se resultater av egen innsats?Ønsker du en sentral lederrolle der du vil arbeide kundenært og samtidig jobbe med å utvikle medarbeidere?Vårt mål er å bli kundens prefererte valg, og samtidig en attraktiv arbeidsgiver i bransjen. Nå søker vi en ny avdelingssjef til vårt kontor på Follo! Som avdelingssjef hos oss vil du få overordnet ansvar for å videreutvikle avdelingen, både operativt og strategisk. Dette innebærer blant annet oppfølging av salg mot nye og eksisterende kunder, i tillegg til ledelse og utvikling av medarbeidere.Gjennom ditt tydelige lederskap, din entusiasme og forretningsforståelse blir du en viktig frontfigur og bidragsyter! Er du den vi ser etter?Andre sentrale arbeidsoppgaver og ansvarsområder: Lede og utvikle avdelingens virksomhet og medarbeidere med utgangspunkt i budsjett og mål Salg og markedsføring av Bravidas tjenester Følge opp avdelingsresultater og iverksette nødvendige tiltak i god tid Sikre at ledelsessystemet etterleves Ivareta personalsaker Rapportering Vi søker deg med høyere relevant utdanning innenfor tekniske fag, og erfaring fra tilsvarende lederrolle. Du har god bransjekunnskap og kan enkelt sette deg inn i tekniske spørsmål og utfordringer. Er du i tillegg godkjent elektroinstallatør, er det et pluss. Vi understreker at lenger relevant arbeidserfaring vil kunne kompensere for manglende utdanning.Som person er du kommersielt anlagt og ser forretningsmulighetene der de dukker opp. Med ditt engasjement og faglige stolthet kommer du raskt i kontakt med mennesker, og blir sett på som en pålitelig samarbeidspartner og ressurs. Hvis du i tillegg trives med å arbeide selvstendig og strukturert, er dette jobben for deg. Vi forutsetter gode skriftlige og muntlige kommunikasjonsegenskaper. Vi tilbyr en spennende og variert arbeidshverdag hos Norges ledende totaltekniske entreprenør. Hos oss kommer du inn i et uformelt, støttende og sosialt arbeidsmiljø, hvor alle har en felles ambisjon om å lykkes sammen. Konkurransedyktige lønnsbetingelser og gunstige pensjons- og forsikringsordninger er en selvfølge. Kontakt vår rekrutteringspartner Head4More ved André Haaland +47 970 77 785, eller Frida Nossen +47 975 35 604 for utfyllende informasjon.  Vis interesse for stillingen ved å laste opp din CV og søknad snarest gjennom www.head4more.com. Alle henvendelser behandles konfidensielt, om ønskelig også overfor Bravida.
07.07.2020 Viken (Akershus, Buskerud og Østfold)
Om avdelingen: Avdelingen består av to nylig sammenslåtte avdelinger, Raufoss Elektro og Moelv Industriautomasjon. Den nye avdelingen besitter sterk fagkompetanse og målet er å skape synergier og å bli den markedsledende aktøren i området Gjøvik og Toten, både på service og små- og mellomstore prosjekter. Avdelingen er en del av Region Innlandet som består av Elektro og VVS avdelinger i området fra Follo til Innlandet. Den sammenslåtte avdelingen vil ha en omsetning på ca. 40 MNOK og består av 2 meget dyktige prosjekt/serviceledere, avdelingsøkonom og 35 ansatte teknikere, montører og lærlinger. Om stillingen: Som Avdelingssjef har du et totalansvar, og en sentral rolle i hvordan avdelingen utvikler seg både faglig og forretningsmessig. Du vil være avdelingens frontfigur i markedet og sørge for synlighet og kjennskap hos eksisterende og nye kunder, samt samarbeidspartnere. Avdelingssjefen vil stå i spissen for en meget kompetent gruppe ansatte og målet er å forvalte det eksisterende samt å utvikle selskapet videre iht fastlagte strategier. Med to sammenslåtte avdelinger, vil arbeidet med å skape en felles kultur og etablering av felles målbilde også stå svært sentralt. God samhandling mellom avdelingene vil gi betydelige synergier og derigjennom økt sannsynlighet for suksess. Stillingen rapporterer til Regiondirektør Innlandet. Arbeidsoppgaver og ansvar: Overordnet ansvar for avdelingen, herunder økonomi, personal, marked og salg Bidra til at avdelingens krav til lønnsomhet i alle prosjekter ivaretas Bistå i kalkulasjon og tilbuds/anbuds-bearbeidelse samt delta i kontraktsforhandlinger Være aktiv og synlig til stede i de ulike prosjektene og ute på byggeplassene Bidra til at Bravidas “best-practice” blir implementert i avdelingen Sikre optimal kostnadsstyring og ressursbruk Ansvar for at virksomheten drives i tråd med lover og forskrifter samt i samsvar med Bravidas kultur og merkevare Gjennom ditt tydelige lederskap, din entusiasme og forretningsforståelse blir du en viktig frontfigur og bidragsyter på reisen mot å bli kundenes prefererte valg, og den mest attraktive arbeidsgiveren i bransjen og regionen. Kvalifikasjoner: Høyere teknisk relevant utdannelse (minimum Teknisk Fagskole), gjerne supplert med merkantil tilleggsutdannelse. Solid bransje- og ledererfaring, og dokumenterbare gode resultater Gode kunderelasjoner/nettverk i bransjen og ideelt også lokal/regional tilhørighet God økonomiforståelse, god skriftlig og muntlig fremstillingsevne og komfortabel med bruk av moderne dataverktøy Sterk forretningsorientering og evne til å se nye muligheter i markedet Personlige egenskaper: Vi søker en motiverende og samlende leder med stort engasjement som ser viktigheten av et velfungerende team. Stillingen krever synlig og tydelig ledelse og du trives med å bevege deg rundt i organisasjonen for å ta pulsen på hvordan medarbeiderne har det og hva som opptar dem i det daglige. Du har solid gjennomføringsevne og kan foreta gode valg og beslutninger der dette er nødvendig, samt kommunisere dette på en tydelig måte. Som leder i Bravida er du fremoverlent og ser kontinuerlig etter forbedringsområder og nye forretningsmuligheter. Bravida tilbyr: Spennende og varierte oppgaver hos Norges ledende totaltekniske entreprenør Faglige utfordringer og muligheten til å gjøre en forskjell i en spennende region Muligheten til å utvikle deg som leder gjennom ulike kurs og programmer Meget gode lønns, forsikrings- og pensjonsordninger Gode systemer som hjelper deg i arbeidshverdagen Et uformelt, støttende og sosialt arbeidsmiljø For ytterligere informasjon om stillingen kan du kontakte våre Senior Rådgivere i Dfind Executive; Hallgeir Bakken på telefon 90 55 12 02 evt. hallgeir.bakken@dfind.no eller Atle Sæther på telefon 91 91 39 99 evt. atle.sather@dfind.no Søknadsfrist er mandag 10. august. Søknader vil bli behandlet strengt konfidensielt.  NB! Grunnet nært forestående ferie, vil annonsen løpe gjennom sommeren og prosessen bli gjenopptatt i beg. av august. 
07.07.2020 Vestre Toten
I forbindelse med at vår serviceleder skal flytte, søker vi etter en ny serviseleder på rør til vår avdeling i Bodø. Avdelingen har mange dyktige medarbeidere og en omsetning på ca. 14 millioner kroner. Oppdragene er i hovedsak i området rundt Bodø. Avdelingen vår vokser, og vi satser på serviceavtaler og det private markedet. Vi har mange faste kunder som våre rørleggere har opparbeidet en god relasjon til over flere år.   Arbeidsoppgaver Som serviceleder i Bravida får du frihet under ansvar. Vi tror på din evne til å overgå kundenes forventninger gjennom din kunnskap, driv og interesse. Rollen innebærer ansvar for hele serviceoppdrag, både små og store, fra kundebearbeiding, til salg og leveranse. Du kommer også til å være ansvarlig for at ethvert oppdrag er i tråd med våre høye krav til kvalitet og sikkerhet. Dine arbeidsoppgaver vil blant annet være: Oppdragsoppfølging; økonomi, personal, innkjøp, kvalitet og HMS Planlegge ressursbehov, administrere og bemanne oppdragene med riktig kompetanse Lede og engasjere medarbeidere Tilbudsregning og oppfølging av serviceoppdrag Aktivt salg mot nye og eksisterende kunder Oppfølging av kunder og leverandører Utvikle og bevare kunderelasjoner Deltakelse i kundemøter Ansvar for mersalg Rapportering til avdelingssjef Tydelig kommunikasjon med kunder og medarbeidere Kvalifikasjoner Teknisk utdannelse på høyskole/fagskole, eller annen relevant bakgrunn Ingeniørutdanning Minimum 2 års erfaring i tilsvarende rolle Svennebrev innen rørfaget er ønskelig Tverrfaglig kompetanse er ønskelig Rett erfaring kan veie opp for manglende utdanning Gode salgsevner God kompetanse innenfor VVS og bransjen generelt God økonomiforståelse God IT-kunnskap God norsk muntlig og skriftlig formuleringsevne Førerkort klasse B Personlige egenskaper Du har faglig stolthet og holder kunnskap og evnene dine ved like Du har gode kommunikasjonsevner Du er selvstendig og jobber strukturert og systematisk Du er serviceinnstilt og løsningsorientert Du er en initiativtaker og tar ansvar for resultater Du er pålitelig og ansvarsbevisst Du samarbeider godt og er en lagspiller Du jobber effektivt under press og håndterer mange oppgaver samtidig Bravida tilbyr Spennende og varierte oppgaver hos Norges ledende VVS entreprenør En stilling i et solid selskap med høyt kvalifiserte kollegaer Gode muligheter for faglig og personlig videreutvikling Konkurransedyktige lønnsbetingelser Meget gunstige pensjons- og forsikringsordninger Gode systemer som hjelper deg i arbeidshverdagen Et uformelt og sosialt arbeidsmiljø Interessert? Vi ser frem til å motta din søknad! Søknadsfrist er satt til 05.08.2020. Vil du vite mer om hvordan det er å jobbe hos oss, kan du følge oss på sosiale medier og besøke vår hjemmeside.   Kontaktpersoner: Bent Braseth Avdelingsleder prosjekt +47 95297134 Bent.braseth@bravida.no Rune Imingen Avdelingssjef +47 920 99 050 rune.imingen@bravida.no      
29.06.2020 Bodø
Vis alle 18.385 ledige stillinger
Les mer om Frico AS

Stillingsbeskrivelse

Vi er alltid interessert i komme i kontakt med dyktige kandidater.

Dersom du synes vår bedrift og bransje er interessant og stillingene vi normalt ansetter til er aktuelle for deg, kan du sende oss en åpen søknad. I søknaden ønsker vi at du inkluderer en CV og et søknadsbrev der du forteller om deg selv og hvorfor du er interessert i å jobbe hos oss.

Ved å sende oss en åpen søknad, blir du samtidig registrert i vår CV database slik at vi kan ta direkte kontakt med deg dersom det dukker opp en jobbmulighet.

Søknadsinformasjon

Du sender din åpne søknad digitalt via søknadssystemet til KarriereStart.no.

Søknadsfrist : Behandles fortløpende

Kontaktperson

Personalsjef

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter