(KarriereStart.no):

En av fire menn føler seg mer attraktive i en rosa skjorte, og dette gjenspeiles i at de også oftere får komplimenter fra kvinnelige kolleger. De som oftest lar seg friste av romanser på jobben er derimot de som favoriserer lilla, mens de som foretrekker blått sjeldent lar seg friste av sånt.


En typisk rosa skjorte -bærer tjener i gjennomsnitt rundt 10 000 kroner mer i årslønn enn de som velger andre farger. Det er også dobbelt så sannsynlig at en mann i rosa skjorte har mastergrad, sammenlignet med dem som foretrekker hvite skjorter. En av ti som foretrekker rosa skjorter har også en doktorgrad på CV-en. I løpet av de siste fem årene har menn som foretrekker lilla skjorter hatt den største lønnsøkningen. Da er det ikke så rart at en av tjue av dem kjører biler i det øvre prissjiktet.

Stephanie Thiers-Ratcliffe, som er «International Marketing Manager» for Cotton USA, mener man kan lære mye om en person ved å se på fargene de bærer.

- Rosa er en farge flere menn har blitt komfortable med de siste årene, og det er oppmuntrende at de ikke er redde for å eksperimentere med lysere farger.


Undersøkelsen fant også at menn som favoriserer skjorter med grønne toner oftere kommer for sent på jobben, mens hvitskjorte-fans er de mest punktlige.

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger