(KarriereStart.no):

Systemutviklere og programmerere som har mer enn fire års utdanning har i snitt 4300 kroner høyere avtalt månedslønn enn dataingeniører ett til tre års utdanning. Det kommer frem av lønnsstatistikk fra SSB.


I andre næringer tjener de med over fire års utdanning mellom 9000 og 10 000 kroner mer i avtalt månedslønn enn de med høgskoleyrker med 1-3 års utdanning. Dette vil si at det lønner seg med en mastergrad eller sivilingeniørgrad i for eksempel byggenæringen og oljebransjen, men ikke like mye i IT-bransjen.


Divisjonsdirektør Steinar Husa i Experis IT jobber med rekruttering av personer til IT-bransjen. Hans erfaring er at det er ikke hvor lenge man har studert som definerer lønnsnivået, men hva man spesialiserer seg på.


Til de som vil ta en utdanning innen IT, anbefaler han å satse bredere enn det som tidligere har vært vanlig.


– Det er en tendens i IT-markedet at rene programmeringsjobber på lavere nivå i større grad blir outsourcet til lavkostland. Derfor bør de som utdanner seg til den type jobber i Norge skaffe seg mer kompetanse rettet mot forretningen, for eksempel innenfor bank, finans eller olje og gass, sier Husa til TU.no.Husa sier at bredere kompetansefelt trygger arbeidsplassen fremover.


– Skal du for eksempel utvikle forsikringssystemer så må du kunne forsikring i tillegg til IT. Ønsker man å jobbe mer med prosjektledelse og utvikling av nye systemer kan det være lurt å ta fag innenfor ledelse, sier han til TU.no.

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger