(KarriereStart.no):

Navn: Gunn P. Ødegaard
Stilling: Prosjektingeniør, Jernbane
Arbeidsgiver: Multiconsult

 

Hva jobber du som og hvor?

Jeg jobber på Bane-seksjonen, en del av forretningsområdet Samferdsel og Infrastruktur, hos Multiconsult i Oslo. Der jobber jeg som prosjektingeniør.


Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

En typisk arbeidshverdag tilbringes foran PC-en med prosjektering av ulike oppdrag. Detaljeringsgraden varier ut fra hvilken fase av prosjektet man er inne i. I tillegg til tegningsarbeid og beregninger har jeg en del kundemøter og befaringer. Det er en veldig variert og morsom hverdag.


Hva skal til for å lykkes i din jobb?

Det er en fordel å være ivrig, kreativ, læringsvilling, nysgjerrig og samarbeidsvillig.

 

Klikk her for å se traineeprogrammer i Norge


Hvordan er den typiske karriereveien videre for nyutdannede som starter som jernbaneingeniør?

GODE AKTIVITETSTILBUD: Her er Gunn med klatre-
gruppa i Korsvika i Trondheim.

Som ansatt i Multiconsult har man stor frihet til å lage sin egen karrierevei. Man kan enten utvikle seg som fagspesialist eller gå i retningen prosjekt- og oppdragsleder. Dersom man ønsker det kan du også få en spennende og lærerik kombinasjon av disse.

 

Hva er de typiske startjobbene og arbeidsoppgavene for nyutdannede som starter som jernbaneingeniør?

Konsulentbransjen er oppdragsbasert og som nyansatt vil man kunne få arbeide innenfor alle faser, fra forprosjekt til byggeplan. Hovedsakelig består arbeidet i tegningsproduksjon og ulike beskrivelser av oppdraget.

 

Hva er din utdanningsbakgrunn?

Jeg er utdannet sivilingeniør fra Bygg- og Miljøteknikk ved NTNU. Jeg valgte fordypning Veg med spesialisering Jernbaneteknikk.

 

Hva er dine anbefalinger / råd til personer som vil bli jernbaneingeniør?

Begynn på Bygg- og Miljøteknikk-studiet ved NTNU, eller et annet læringssted som utdanner veg- eller jernbaneingeniører. Det kan være lurt å kombinere anleggsfag og konstruksjonsfag. Da jernbanemiljøet ikke er veldig stort på NTNU eller i Norge for øvrig kan det være lurt å legge en eventuell utveksling til land som er kjent for sin jernbanekunnskap, som for eksempel Tyskland, Sveits eller Frankrike.

 

LES OGSÅ: Birger er prosjektingeniør i Aker Solutions

 

Er det noen spesiell krav som stilles for å få jobb som jernbaneingeniør?

I utgangspunktet kreves det at man har ingeniørutdanning, for eksempel gjennom Bygg og Miljøteknikk. Ellers kreves ofte litt erfaring, enten gjennom tidligere arbeidssteder eller i form av internopplæring på arbeidsplassen.
Jernbaneteknikk er blitt et fagområde med større fokus og det er nå blitt opprettet en egen retning under Bygg- og Miljøteknikk for jernbane. Utover dette bør man like å samarbeide med andre, ha pågangsmot og bidra positivt til arbeidsmiljøet som helhet.


Hva synes du er det beste med å jobbe i ditt yrke/din bransje og har dere noen gode frynsegoder?

I tillegg til en spennende jobbhverdag og gode muligheter til å utvikle seg, har man også stor grad av frihet og fleksibilitet i Multiconsult. På den måten kan man tilpasse sin egen arbeidshverdag og samtidig dyrke andre interesser utenom. Multiconsult har også et fantastisk trenings- og aktivitetstilbud hvor de aller fleste kan finne noe de ønsker å holde på med. Her inngår alt fra klatring til ski og mange benytter seg av disse tilbudene. Vi har også bedriftshytter, god helseforsikring og fri i påsken og jula. Dessuten er det en stor fordel å jobbe i et såpass stort selskap som Multiconsult hvis man for eksempel ønsker å flytte fra Trondheim til Oslo slik jeg har gjort! Her kan man lett få ordnet med bytte arbeidssted, uten å måtte bytte arbeidsgiver!

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger