Fortell om din rolle i NCC!

- Jeg er lærling i betongfaget og jobber med alt av forskaling, mur og dekke på Birkelandskrysset. Det er et stort prosjekt der vi bygger ny bro, kollektivterminal og parkeringshus for Bybanen i Bergen.

Vi er tre lærlinger som jobber sammen i en gruppe. Vi får tett oppfølging underveis og gjør stort sett det samme som de andre. Jeg har vært i NCC i snart ett år og dette er mitt andre prosjekt.

Hvilke utfordringer møter du i jobben?

- Jeg synes det var vanskelig å forstå fagspråket og alle tegningene i begynnelsen. Jeg kan heller ikke gjøre så mye alene ennå og får ikke de største utfordringene.

Hva er det morsomste med jobben i NCC?

- Hele byggeprosessen! Det er gøy å se hvordan alle jobber sammen på de ulike delene av prosjektet frem til prosjektet er ferdigstilt. Jeg merker også hvor viktig det er å relatere teori til praksis, og tar med meg mye av det jeg lærer tilbake til skolen.

Hvilken karrierevei ønsker du å gå?

- Jeg er snart ferdig med første året på tekniske og allmenne fag (TAF), som gir meg både fagbrev og studiekompetanse. De tre første årene jobber jeg som lærling i to dager og går tre dager på skole, det siste året er det tre dager jobb og to dager skole.

Nå studerer jeg bygg- og anleggsteknikk, men jeg har lyst til å fortsette på skolen etter disse fire årene og bli ingeniør.

Hvilke råd har du til ungdommer som vurderer å søke bygg- og anleggsbransjen?

- Det er mulig å bli ingeniør selv om du velger bygg- og anleggsfag først! Jeg tror det er en stor fordel å ha yrkeserfaring i bunn. Ingeniører mangler ofte denne kompetansen og har sjelden vært fysisk ute på prosjekter. Det vil være lettere å forstå tegninger og utførelsen av prosjekter ved å ha vært gjennom begge deler.

Jeg vil også oppfordre flere jenter til å søke – de blir veldig godt tatt i mot!

Bakgrunn

Selskap: NCC Construction
Tittel: Lærling i betongfaget
Utdannelse: TAF-elev, studerer bygg- og anleggsteknikk

LES OGSÅ: Vil du ikke ha jobben? Dra på jobbintervju likevel


Hvilket råd har du til ungdommer som vurderer å søke bygg- og anleggsbransjen: Det er mulig å bli ingeniør selv om du velger bygg- og anleggsfag først!

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger