Du må være litt seig

Det som kjennetegner NCC er det gode arbeidsmiljøet, det er dyktige medarbeidere som jeg lærer mye av. Jobben er fysisk utfordrende, du må være seig for å vare. Det er tunge tak, men det er noe av det som er spennende også! Jeg får virkelig brukt kroppen min, og det er en god følelse.

Varierende arbeidsdager og oppdrag

Arbeidsdagene er svært forskjellig, og det er alltid noe nytt som skjer! Det er gøy å se at vi faktisk får utrettet noe når vi er på jobb, vi jobber kjapt og får ofte skryt for det. Vi kan komme til en oppkjørsel tidlig en morgen som er fylt med grus, og når de som bor der kommer hjem fra jobb, har vi gjort om på hele gårdsplassen deres med asfalt. Det er artig å se hvor glade de blir for jobben vi gjør.

Oppdragene er veldig varierte, og jeg får stadig utviklet meg. Jeg har blant annet jobbet med å legge asfalt i en tunnel, noe som var en kul erfaring. Her fikk vi også mange kurs gjennom Jernbaneverket, blant annet ulike sikkerhetskurs.

Egen mentor

Det som gjør at jeg trives ekstra godt i NCC er at jeg har fått min egen mentor gjennom lærlingtiden min. Dette er en kollega som jeg kan ringe når som helst og spørre om hva enn jeg måtte lure på. Det er godt å ha en god samtalepartner på hverdagene. Jeg anbefaler alle som har muligheten til å få en mentor om å benytte seg av denne muligheten! For meg har dette vært en faktor som har gjort at jeg trives enda bedre på jobb.

Aktivitetsleder på Barnas Byggeskole

NCC er en stor bedrift, og man har mange muligheter. I sommer fikk jeg for eksempel mulighet til å jobbe som aktivitetsleder på Barnas Byggeskole. Dette er en aktivitetsuke for 50 barn mellom 8 og 10 år. Dette var en veldig spennende uke, barna var kjempeengasjerte og det var gøy å se byggegleden deres. Jeg tror jeg fikk inspirert noen av barna til å satse på asfaltfaget da vi var i Lier på asfaltfabrikken der. Det er viktig å begynne tidlig! –avslutter Bror med et lurt smil.

Bakgrunn

Selskap: NCC Roads
Tittel: Lærling i asfaltfaget
Utdannelse: Snart fagbrev i asfalt


Hva er det morsomste med jobben i NCC? Det må være arbeidsmiljøet og kollegaene. Jeg stortrives også med så varierte arbeidsoppgaver.