(KarriereStart.no): 

Kommer du alltid ti minutter for sent til møter eller er over gjennomsnittet glad i å syte og klage? Ikke la dumme uvaner stå mellom deg og en suksessfull karriere. 

Her er ti unoter det amerikanske nettstedet Businessinsider.com råder deg til å kvitte deg med dersom du ønsker å gi et godt inntrykk på jobben

 

1. Ikke tilpasse seg bedriftskulturen

Enhver arbeidsplass har sitt eget sett med sosiale normer. Gjør du ikke en innsats for å tilpasse deg kulturen på arbeidsplassen din fremstår du fort som avvisende eller fordømmende, og det kan virke som om du ikke er interessert i å skape gode relasjoner til kollegene dine.

 

2. Komme med unnskyldninger

Sjefen blir ikke imponert dersom du til stadighet er nødt til å komme med unnskyldninger for hvorfor du ikke er ferdig med arbeidsoppgavene dine til avtalt tid. Dette gir sjefen inntrykk av at du ikke klarer å styre tiden din på en god måte. 

 

3. Ikke holde avtaler

Når du ikke gjør det du sier at du skal gjøre, enten det er å skifte blekk i printeren eller hjelpe en kollega med en presentasjon, vil andre oppfatte deg som upålitelig. Holder du avtalene dine viser du derimot at du er ansvarlig og til å stole på. Dette vil gange deg når sjefen skal vurdere om han vil forfremme deg eller ikke. 


 

4. Ikke følge kleskodene

Det er lett å la utseendet gå i glemmeboken når man har funnet seg godt til rette i en stilling. Du trenger selvsagt ikke stille stivpyntet på jobb hver dag, men ser du ut som en boms vil både troverdigheten og autoriteten din få seg en knekk.  

 

LES OGSÅ: Tegnene på at du bør bytte karriere  

  

5. Negativ holdning

Stadig sutring og syting gjør at du blir ubehagelig å være rundt, og det gjør deg heller ikke til noen favoritt hos sjefen. 

 

6. Defensiv holdning

Går du i forsvarsmodus hver gang sjefen forsøker å gi deg negative tilbakemeldinger vil du fremstå som uprofesjonell. Er du ikke åpen for å ta i mot konstruktiv kritikk vil sjefen dessuten tenke at du ikke er villig til å jobbe for å forbedre deg. 

 

7. Usette ting

Når du utsetter prosjekter til siste liten utsetter du ikke bare deg selv for unødvendig stress, men skaper også vanskeligheter for alle andre som er avhengige av ditt bidrag. Går noe galt vil du sannsynligvis også være den første som får pekefingeren rettet mot seg. 


 

LES OGSÅ: Fire metoder for å øke produktiviteten på jobb 

  

8. Komme for sent

Hvis du stadig vekk kommer for sent til møter gir du inntrykk av at du har viktigere ting fore og ikke anser andres tid som verdifull. Dette tegner et bilde av deg som respektløs og lite omtenksom, noe som igjen gjør det vanskelig for kollegene dine å stole på deg. Forsøk derfor alltid å være punktlig.  

 

9. Ignorere e-poster

Lar du være å svare på e-poster innenfor en rimelig tidsramme, er det ikke bare frustrerende for dem som trenger svar fra deg, det kan også føre til at du går glipp av viktige tidsfrister og gjøre at andre får et uprofesjonelt inntrykk av deg. Selv om du ikke alltid har anledning til å svare på en e-post med en gang, bør du likevel gjøre en bevisst innsats for å sikre at du har kontroll på hva som befinner seg i innboksen din. 

 

10. Være frekk

Det spiller ingen rolle at arbeidet ditt er bra dersom ingen på kontoret har lyst til å jobbe sammen med deg. Frekkhet støter kollegene dine bort, og de aller fleste sjefer vil heller ikke tolerere frekke og hensynsløse ansatte.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger