(KarriereStart.no):

Hvert år kårer det globale konsulent- og analyseinstituttet Great Place to Work Norges beste arbeidsplasser basert på medarbeider- og praksisundersøkelser hos virksomheter over hele landet.

 

For tredje år på rad har Webstep blitt kåret til Norges beste arbeidsgiver i kategorien for virksomheter med over 250 medarbeidere. Pfizer er vinneren blant de mellomstore bedriftene, som har 50-249 medarbeidere. I kategorien for små bedrifter er det IT-konsulentene i Soco Norge som gikk til topps.

 

- Et fellestrekk for vinnerne er at de er ekstremt dyktige på rekruttering. De mener at det er menneskene som skaper deres konkurransefortrinn, sier Jannik Krohn Falck i rådgivningsselskapet Great Place to Work i en pressemelding.

 

For å vurdere de 30 beste arbeidsplassene har de ansatte svart på spørsmål innenfor fem områder; troverdighet, respekt, rettferdighet, stolthet og fellesskap. I tillegg er det gjort en omfattende kartlegging av kulturen og lederpraksisen.

 

LES OGSÅ: Yrkene hvor vi er minst og mest lykkelige på jobben

 

Store, men personlige

Konsernsjefen i Webstep mener de har lykkes med å være det lille store selskapet.

Soco Norge gikk til topps i kategorien for små bedrifter.
(Foto: Great Place To Work)

 

– Selv om vi har tidoblet antall ansatte på ti-tolv år, har vi ikke blitt upersonlige. Vi har tatt et utradisjonelt valg med en desentralisert kultur med flere mindre avdelinger. Hvert enkelt kontor får stor beslutningsmyndighet og frihet, sier konsernsjef Kjetil Bakke Eriksen.

 

I Webstep er utgangspunktet for alt de gjør å få flinke folk til å trives på jobb, forteller han.

 

– Siden de ansatte tilbringer mye av tiden ute hos kundene, har vi bygget et raust, faglig og sosialt miljø. Hver enkelt avdeling får finne sitt eget uttrykk for en felles kultur, som inkluderer de ansattes ektefeller og barn, sier Eriksen.

 

LES OGSÅ: Dette avgjør om du vil trives i den nye jobben

 

Involverer ansatte

Daglig leder Sissel Lønning Andresen i Pfizer mener de lykkes fordi de har jobbet målrettet i flere år, og investert mye tid i å skape et engasjerende og godt arbeidsmiljø hvor de ansatte føler et eierskap til bedriften.

Pfizer ble vinneren blant de mellomstore bedriftene.
(Foto: Great Place To Work)

 

– Vi involverer de ansatte i beslutninger og prosesser, og bruker mye tid på å dele informasjon i månedlige møter og aktiv bruk av intranettet. Ved å gi oppmerksomhet til hva man oppnår heller enn antall timer man jobber, opplever de ansatte stor grad av fleksibilitet, sier Andresen.

 

Daglig leder Marius Mæle i Soco Norge mener et godt selskap begynner med fornøyde medarbeidere. Han karakteriserer bedriften som en gjeng med genuint nysgjerrige folk som vil hverandre vel.

 

– Jeg har selv jobbet med mange flinke ledere og gode selskaper i min karriere, så vi har plukket det beste fra våre erfaringer med disse for å skape en egen ramme rundt Soco, sier Mæle.

 

– Vi er kompromissløse på rekruttering, og da er vi ikke bare opptatt av fag, men personlig engasjement. For å jobbe i Soco er det en selvfølge at du er dyktig på testfaget, men kan du ikke kommunisere godt med andre har det ingen verdi, sier han.

 

LES OGSÅ: Norge har verdens mest fornøyde ansatte

 

Her er Norges beste arbeidsplasser 2015:


Store bedrifter (250 eller flere ansatte)

1) Webstep

2) Finn.no

3) Sopra Steria

4) Reitangruppen

5) Cisco

6) Microsoft Norge

7) Canon Norge

8) Bouvet

9) Nordic Choice Hotels

10) BDO

 

Mellomstore bedrifter (50 – 249 ansatte)

1) Pfizer

2) AbbVie

3) BearingPoint

4) Eiendomsmegler1 Midt-Norge

5) Relekta (årets klatrer)

6) Terramar

7) Mnemonic

8) Vitari

9) Geodata

10) Metier

 

Små bedrifter (20  49 ansatte)

1) Soco Norge

2) Iterate

3) Appex

4) Janssen

5) Teleplan Consulting

6) Imperial Tobacco

7) PepsiCo

8) Eiendomsmegler1 Ringerike Hadeland

9 ) Eiendomsmegler1 Hedmark Eiendom

10) TAG Arkitekter

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger