(KarriereStart.no):

Great Place to Work utnevner og rangerer hvert år de 30 beste virksomhetene i kategoriene store, mellomstore og små virksomheter i Norge.
Årets kåring er gjort blant 162 bedrifter som selv har valgt å delta i medarbeiderundersøkelsen fra Great Place to Work. Undersøkelsen dreier seg om områdene troverdighet, respekt, rettferdighet, stolthet og fellesskap.


– Tradisjonelt har omtalen av «medarbeiderne som bedriftens viktigste ressurs» vært forbeholdt de spesielle anledningene og festtalene. Nå ser vi at dette fokuset er omsatt i handling – det innlemmes i stadig flere selskapers strategier, og følges opp med målrettet arbeid forankret hos toppledelsen, sier Jannik Krohn Falck, administrerende direktør i Great Place to Work.

– En helt utrolig god følelse!

Microsoft er kåret til Norges beste arbeidsplass i kategorien «Store virksomheter», som innebefatter selskaper med over 250 medarbeidere.


– Microsoft vinner denne kåringen, som en følge av at de jobber systematisk og strategisk med mennesker og kultur. De viser tro på at det er medarbeiderne som er avgjørende for deres suksess, og dette gir utslag når det nå er medarbeiderne som har sagt sin mening, kommenterer Jannik Krohn Falck.


Administrerende direktør Hege Skryseth i Microsoft Norge sier de er svært glade for at mange år med innsats gir så gode resultater.


- Det gjør oss til en attraktiv arbeidsplass for nye talenter, og ikke minst; vi tror den daglige innsatsen for en god bedriftskultur gjør oss til tillitvekkende og gode kunnskaps-medarbeidere i møte med alle våre kunder. Det er et privilegium å få lov til å lede en så fantastisk gjeng hver dag, sier Skryseth.


I kategorien «Mellomstore virksomheter» er det selskapet Webstep som går av med seieren som Norges beste arbeidsplass.


– En helt utrolig god følelse! Nesten 250 medarbeidere har fortalt oss at tilliten, stoltheten og fellesskapsfølelsen deres er i Norges-toppen. Førstereaksjonen er ydmykhet og takknemlighet. Deretter full jubel, selvfølgelig, sier Kjetil Bakke Eriksen, administrerende direktør i Webstep.


Trondheims-selskapet Itema går av med seieren som Norges beste arbeidsplass av de små virksomhetene med 20 til 50 medarbeidere.


Jannik Krohn Falck ser blant annet at Itema har et sterkt familiefokus, som gjør at medarbeiderne har gode ordninger for hvordan arbeidssituasjonen kan tilpasses familielivet.


- I tillegg har de en utstrakt og integrert bruk av sosiale medier i internkommunikasjonen, noe som styrker fellesskapsfølelsen, sier han i pressemeldingen.

Norges 30 beste arbeidsplasser:

Store virksomheter (over 250 medarbeidere)


1.  Microsoft
2.  FINN
3.  Steria
4.  Reitangruppen
5.  Berg-Hansen
6.  Cisco
7.  Canon
8.  Hewlett-Packard
9.  McDonald's
10. Adecco


Mellomstore virksomheter (50-250 medarbeidere)

1.  Webstep
2.  SAS Institute
3.  EiendomsMegler 1 Midt-Norge
4.  Terramar
5.  Kantega
6.  Umoe Consulting
7.  AbbVie
8.  mnemonic
9.  SKAGEN Fondene
10. Geodata


Små virksomheter (20-50 medarbeidere)

1.  Itema
2.  Iterate
3.  Conceptos Consulting
4.  EiendomsMegler 1 Ringerike Hadeland
5.  Appex
6.  Compendia
7.  Mundipharma
8.  EiendomsMegler 1 Østfold og Akershus
9.  Adidas Group
10. Norgeshus

Kilde: Great Place to Work Norge