(KarriereStart.no):

Det finnes klare fordeler med å ha hjemmekontor, og stadig flere ønsker seg fleksibilitet i forhold til dette når de er på utkikk etter ny jobb. En undersøkelse Cisco og Insight Express fra 2012 viste faktisk at 56 prosent av de spurte ville valgt en bedrift med friere forhold til hjemmekontor fremfor høyere lønn.


Karriererådgiver Mette Manus i Manus Motivasjon er for fleksibilitet, men ser de potensielle fallgruvene ved å jobbe hjemmefra.


- Jobber du hjemmefra flere ganger i uken risikerer du å bli «glemt». Det er ikke så ulogisk. Å være del av et arbeidsmiljø betyr enormt mye, også for karrieremulighetene dine. Man har en tendens til å undervurdere betydningen av smalltalk i gangene, å være til stede på møter eller spise lunsj med kolleger, sier hun til DN.no.

Jobb hjemmefra, men vær synlig

Forskerne fra Stanford påpeker imidlertid at dette er en liten studie, og enkelte bedriftskulturer kan spille en stor rolle. Om du allikevel vil redusere sjansene for å havne i glemmeboken, har forskerne noen råd til hvordan du bør gå frem:


Ha en jevn kommunikasjon med sjefen og kollegene dine

Dette betyr ikke at du skal være påtrengende og stikke nesen din hvor den ikke hører hjemme, men fordelen til de ansatte som møter på arbeidsplassen er at de har kontinuerlig tilgang og mulighet til å snakke sammen. Sjefer blir dermed mer kjent med dem og får muligheten til å verdsette tilgjengeligheten deres.


La sjefen din vite at du er interessert i forfremmelse

Mange arbeidsgivere vil anta at du liker å jobbe hjemmefra fordi det mest behagelig, og at du ikke er interessert i å avansere videre i karrieren. Når du har medarbeidersamtaler med sjefen bør du fortelle dem om dine mål og ambisjoner.


Synlighet er viktig

Sjefen din er mest sannsynlig veldig opptatt, og har sikkert annet å fokusere på enn å stadig ta i mot telefoner fra deg. Dette betyr ikke at du ikke bør være for masete, men vær heller synlig ved å delta i- og bidra på møter, meld deg frivillig til å jobbe med høyprofilerte arbeidsoppgaver, og hold kommunikasjonen med medarbeiderne på kontoret. Folk snakker, og positive ord om deg vil med tiden nå de rette ørene.


Hold deg oppdatert på hele bedriften, ikke bare på teamet eller avdelingen

En av fordelene med å jobbe eksternt er at du ikke blir distrahert av sladder og tomprat. Dessverre er det nettopp i disse sammenhengene man hører om ledige stillinger, potensielle omorganiseringer og andre muligheter for forfremmelse. Hvis du er interessert i videre muligheter innad i bedriften, må du vite hva som skjer i hele organisasjonen. Hold deg oppdatert ved å lese bedriftens blogg, følg dem i sosiale medier og bidra aktivt i interne diskusjonsforum.


Dra på kontoret hvis du må

Hvis noen er mer produktive og får jobben gjort, skulle man tro det ville telle positivt når du søker forfremmelse - og det er det. Dessverre tilsier vår menneskelige natur at de som er synlige vil bli vurdert først, og anses ofte som mer passende for opprykk enn dem som jobber hjemmefra. Hvis du ønsker å bli forfremmet, kan du med andre ord ikke sitte passivt og forvente å bli lagt merke til. Vær synlig!