(KarriereStart.no):

Nittini prosent av din karrierefremgang avhenger av dine evner til å kommunisere, dyrke frem gjensidige, fordelaktige relasjoner på jobben og til å gjøre deg fortjent til respekt og lojalitet fra sjefer, kollegaer, kunder og klienter, skriver atferdsanalyst og karriereveileder Beverly Flaxington på American Management Associations nettsider.


Her får du Flaxingtons tips til ni atferdsøvelser som vil kunne bedre dine mellommenneskelige ferdigheter og hjelpe deg til å ta store steg videre i karrieren:

 

1. Gi konstruktive tilbakemeldinger

Når du ønsker å konfrontere en person om for eksempel forstyrrende atferd eller et ytelsesproblem er det viktig at du lærer deg å gi tilbakemeldinger på en god og konstruktiv måte. Lær å gi både positiv og negativ feedback.

2. Ikke anta noe

Antakelser er skyld i mange misforståelser på arbeidsplassen og mislykkede forretningsforhandlinger. Prøv derfor å gå inn i ethvert møte med åpne øyne og et nysgjerrig sinn. Ikke gjett hva den andre tenker eller ønsker, still heller spørsmålet, ”Hvorfor?” 


LES OGSÅ: Fire metoder for å øke produktiviteten på jobb

 

3. Vær oppmerksom på arbeidskulturen

Følg med på hva som er akseptabelt og hva som ikke er akseptabelt på arbeidsplassen din. Mange havner i trøbbel rett og slett fordi de ikke har vært oppmerksomme nok på hvilke verdier som er gjeldende for den bedriften de jobber i.

 

4. Fei for egen dør

Ofte kan det være lettere å legge merke til andres feil enn sine egne, og vi er ofte flinke til å påpeke hvordan de ved en liten atferdsendring kan rette opp i disse feilene. Slutt med dette! Fokuser heller på deg selv, og la andre få gjøre sine feil.

 

5. Unngå vanskelige personer

Du vil alltid ha ”vanskelige” kolleger som du ikke kommer godt overens med. Cluet er at du ikke trenger å omgås disse personene hele tiden. Du kan alltids unngå dem, men du kan også bruke deres oppførsel til å lære mer om deg selv.

 

6. Bli bedre på kommunikasjon

Mange hardtarbeidende arbeidstakere oppdager at det ikke alltid er nok å bare gjøre en god jobb. Du må også lære deg å observere, lære av andre og ikke minst kunne endre din tilnærming for å gjøre deg forstått. Jobb derfor mye med dine kommunikasjonsevner.  


 

LES OGSÅ: Dette er hva effektive mennesker gjør bedre enn deg

7. Ikke avbryt

Dette er et enkelt grep som vil forbedre din interaksjon med kolleger og resten av omverdenen. La alltid den andre personen få prate uforstyrret. Du skal ikke avbryte, komme med kommentarer eller gi tilbakemeldinger før han/hun har pratet ferdig.

 

8. Identifiser dine triggere

Tenk på personer som setter sinnet ditt i kok. Kanskje er det en kollega som stadig vekk dumper alt sitt arbeid og sine problemer i fanget ditt og setter deg i en martyr/redningsmann-posisjon. Reflekter så over hvorfor dette gjentar seg og over hvordan du selv bidrar til å opprettholde dette mønsteret.

 

9. Forandring fryder

Identifiser hvilke kommunikasjonsmønstre som oftest skaper problemer i karrieren din og i dine jobbrelasjoner. Gjør deretter et bevisst forsøk på å korrigere dem.

LES OGSÅ: Kler du deg riktig til din bransje?

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger