(KarriereStart.no):

Når det er stille i kontorlandskapet skal det mye til for at stillheten brytes. Dette er fordi ansatte etterligner hverandre og senker sitt eget lydnivå når kollegene er stille, viser en ny undersøkelse som Analyse Danmark har gjennomført for Ugebrevet A4.


Blant de 1.224 respondentene i undersøkelsen, som enten sitter i- eller har sittet i et åpent kontorlandskap, svarer rundt en tredjedel at de demper sitt eget lydnivå når det er stille rundt dem. Hele 47 prosent oppgir å gjøre det i noen grad. Mer enn hver tredje unngår også i høy eller i noen grad å snakke i telefonen når kollegene er stille.


Pelle Guldborg Hansen fra Roskilde Universitet forklarer at den endrede adferden henger sammen med sosilae koder på arbeidsplasser og i samfunnet generelt.


- Hvis jeg som medarbeider beveger meg utenfor normen og snakker utrolig høyt, eller snakker i telefonen, vil kollegene kanskje synes dårligt om meg. Så det er ikke nødvendigvis kun av hensyn til dem at jeg ikke snakker ikke telefon, men fordi jeg ikke har lyst til å stikke meg ut i feil retning, sier han til Ugebrevet A4.


Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger