(KarriereStart.no):

Er du redd for at sjefen skal få et dårlig inntrykk av deg? Det amerikanske nettstedet About.com har laget en liste over ting du absolutt ikke bør gjøre når sjefen er i nærheten. 

1. Miste temperamentet 

Vi har alle behov for å få ut litt aggresjon en gang i blant, men prøv å unngå de store sinneutbruddene når du er på jobb. Du ønsker ikke at sjefen skal oppfatte deg som en person som ikke kan kontrollere sinnet sitt.

2. Være frekk mot en klient eller en kunde 

Kunder og klienter er sjefens levebrød. Føler en kunde at du har behandler han/hun dårlig risikerer du at han/hun avslutter samarbeidet, eller vegrer seg for å anbefale bedriften du jobber i til andre.

3. Bruke arbeidstiden til å gjøre ting som ikke er jobbrelatert 

De fleste sjefer har forståelse for at de ansatte en gang i blant tar en personlig telefonsamtale eller bruker et par minutter på å sjekke siste nytt hos nettavisene. De forventer imidlertid også at du holder deg til arbeidsoppgavene dine. Blir du tatt på fersken i å bruke tid på ting som ikke har noe med jobben å gjøre en gang for ofte, vil sjefen få inntrykk av at du ikke gjør arbeidsoppgavene dine.


4. Gi uttrykk for at du kjeder deg 

Dersom du klager over at du kjeder deg vil sjefen anta at du ikke har nok å gjøre (noe som ofte vil være en korrekt antakelse). Deretter vil han/hun lure på hvorfor du ikke har nok å gjøre. Har du fullført alle arbeidsoppgavene dine? Spør om å få tildelt nye, ikke bare stirr ut i luften resten av arbeidsdagen!

LES OGSÅ: Norges mest sexy yrker 2015

5. Stjele 

Kontorartikler som post-it notes og penner er ikke særlig kostbare ting og mange tenker derfor at det ikke er så farlig å ta med seg en penn eller to hjem til personlig bruk. Ser imidlertid sjefen din at du tar ting fra kontoret vil han fort begynne å lure på hva annet du har tatt, og hva du kommer til å ta neste gang.  


Klikk her for å se alle traineeprogrammene i Norge 

6. Snakke stygt om sjefen 

Ingen liker å høre at man blir snakket stygt om, heller ikke sjefen din.

LES OGSÅ: Inkompetente har overdreven tro på egne evner

7. Oppdatere CV-en (eller søke på jobber) 

Man oppfordres til å holde CV-en oppdatert til enhver tid, men ikke bruk arbeidstiden til å gjøre dette!

LES OGSÅ: Ti uvaner som kan ødelegge karrieren din

8. Ha private telefonsamtaler med kjæreste, barn eller foreldre 

Du ønsker vel ikke at sjefen din skal få vite om alt som foregår i privatlivet ditt? Ta de personlige telefonsamtalene når du har pause og kan forlate kontoret.  

LES OGSÅ: Hvordan få lojale og fornøyde ansatte? Still dem disse spørsmålene

9. Bruke telefonen til å tekste, være på sosiale medier eller spille spill under møter 

Før kunne vi enkelt legge mobiltelefonen vekk og dermed lettere motstå fristelsen til å bruke den til underholdende formål i møtesammenheng. I disse dager brukes mobilen som både notatblokk, kalender og kalkulator, og vi har ofte ikke noe annet valg enn å ha den fremme til enhver tid. Er du en person som lett lar deg friste til å tekste og spille spill på mobilen når du er på møter? Da bør du jobbe med selvkontrollen. Det tar seg nemlig ikke godt ut å hvis man er så opptatt med et spill eller av en tekstmelding at man ikke få med seg hva som foregår på møtet. 

(Kilde: about.com) 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger  

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger