(KarriereStart):

Redselen for å gi fra oss noe vi ikke er hundre prosent fornøyd med, i frykt for tilbakemeldingene, følger oss gjerne fra vi får våre første karakterer på ungdomsskolen og ut i arbeidslivet.

 

Vi vet alle at konstruktiv kritikk er viktig og at vi trenger det for å bli bedre. Men likevel er det ikke alltid vi takler det like bra. Det er lett å ha fokus på det negative og alt du ikke får til, istedenfor på det du lærer og tipsene du får som kan gjøre at du gjør jobben mye bedre neste gang.

 

Karrierenettstedet The Daily Muse har listet opp fire punkter som skal gjøre det lettere å takle å få kritikk på jobb.

 

LES OGSÅ: Slik forbereder du deg til medarbeidersamtalen

 

Husk at det kun er en jobb

Tenk på at det faktisk ikke er verdens undergang om du gjør det dårlig på jobb en dag. Det er vanskelig, men veldig sant og veldig viktig å huske i blant. Jobben du gjør trenger ikke si noe om deg som person. Gjør en god innsats, men går det ikke i mål, så tenk ikke for mye på det.

 

Fokuser på innholdet, ikke på måten det blir gitt deg

Ikke alle er like flinke til å gi konstruktiv kritikk, og en litt stresset sjef kan fort la frustrasjon gå utover deg. Om du synes du hører skuffelse eller frustrasjon i stemmen til vedkommende, blokker det ute og fokuser på hva vedkommende sier og hva du må jobbe videre med.


 

Skreddersy tilbakemeldingene så det passer din måte å lære på

Pass selv på at du får noe ut av kritikken. Er du av typen som trenger å se eksempler for å lære noe, be om eksempler. Det er vanskelig å ta i mot kritikk om du ikke en gang helt forstår hva vedkommende mener. Still spørsmål og ta initiativ så du får mest mulig ut av det.

 

Husk at å få kritikk er mye bedre enn alternativet

Det er langt bedre å høre hva du gjør galt én gang, enn å gjøre den samme feilen gang på gang. Du vil ha en stigende læringskurve på jobb og kritikk er et viktig verktøy for å få til det. Å gå rundt og aldri få en tilbakemelding på om jobben du gjør er god eller dårlig, kan også være minst like stressende som å få høre at du må gjøre det litt bedre neste gang.

 

Klikk her for å se tusenvis av ledige stillinger