(KarriereStart.no):

Dette kommer frem den nyeste kvartalsrapporten fra arbeidsmarkedsundersøkelsen Randstad Workmonitor, der over 20.000 arbeidstagere i privat sektor fra 33 land har blitt intervjuet. Konklusjonen er at Norge for første gang er best i verden når det kommer til trivsel på arbeidsplassen.


- Mens gjennomsnittet på verdensbasis ligger på 50 prosent fornøyde, svarer hele 79 prosent av norske arbeidstagere at de er svært fornøyd eller fornøyd med sin nåværende arbeidsgiver. I denne undersøkelsen har vi ligget helt i verdenstoppen på jobbtilfredshet i mange år. Men dette er første gang siden undersøkelsen startet i 2003 at ingen andre land i verden har mer fornøyde ansatte enn oss, forteller Camilla Grana, administrerende direktør i Randstad Norge.

 

I Norge oppgir 32 prosent at de er svært fornøyde, mens 47 prosent svarer at de er fornøyde. Bare fem prosent svarer at de er misfornøyde eller veldig misfornøyde. Det er tre prosentpoeng høyere enn på samme tid i fjor.


Også i Sverige og Danmark er trivselen generelt høy. 30 prosent av svenskene er svært fornøyde med jobben sin, mens tilsvarende tall for Danmark er 29 prosent.

 

Japan har undersøkelsens mest misfornøyde ansatte. Her svarer 22 prosent at de enten er misfornøyde eller svært misfornøyde.


Ifølge undersøkelsen har våre kolleger i Sverige flest arbeidstagere som ønsker jobbskifte i 2015. 45 prosent av svenskene er enten på aktiv jobbjakt eller orienterer seg i markedet, mens bare 24 prosent nordmenn bekrefter at de er på utkikk etter nye utfordringer neste år.


- En stabil, velfungerende økonomi skaper trygge arbeidsplasser. Norske sjefer er også flinke til å oppmuntre til å finne en god balanse mellom jobb og privatliv, og lønnsnivået er generelt høyt. Derfor trives mange av oss på jobben, og vil bli der fremfor å søke nye utfordringer, sier Camilla Grana.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger