(KarriereStart.no):

Navn: Thea Øverli
Alder: 24
Fra: Sunndalsøra
Studerte: Sivilingeniør, elkraft (Electric Power Engineering)

 

Hvorfor valgte du å søke sommerjobb hos Agder Energi?

Jeg søkte på stillingen fordi det virket som et veldig spennende prosjekt og var midt i blinken for min bakgrunn. Jeg har jobbet med forbrukerfleksibilitet gjennom hele studiet og det er noe Agder Energi også har fokus på. I tillegg har jeg hatt et godt inntrykk av Agder Energi veldig lenge, og hatt lyst til å oppleve hvordan det er å jobbe i bedriften.

 

Kan du fortelle litt om hva du jobber med nå?

Nå jobber vi en tverrfaglig gruppe, der temaet er muligheter i fremtidens kraftmarked. Vi skal se etter nye energiløsninger og prøve å komme opp med kule og spennende ideer. Vi er en gruppe på fire sommer-ansatte som jobber i team, og min oppgave er å se på forbrukerfleksiblitet, altså hvordan man kan gjøre kundene mer fleksible i forhold til forbruket sitt, for eksempel hva som skal til for at kundene skal kunne si seg villig til å dusje til en gitt tid på døgnet mot en lavere strømregning totalt.

 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?

Vi har akkurat kommet i gang med selve jobbingen, for hittil har det vært mest faglig påfyll med foredrag og lignende. Vi jobber 8-4 hver dag, og veksler på å jobbe i team og individuelt.


 

Les også: Slik gjør du et godt førsteinntrykk i ny sommerjobb

 

Hva liker du ved jobben din?

Det jeg liker best er at jeg får mulighet til å lære og tilegne meg ny kunnskap. Vi har fått mulighet til å prate med folk som kan veldig mye på sine felt og har delt sine tanker om hvordan de tror ting vil se ut i fremtiden. Det å få en slik faglig input har vært veldig givende. Jeg føler at jeg har lært mye nytt og fått øynene opp for alt som kommer i fremtiden. Jeg setter også pris på det tverrfaglige i det. Det er gøy å kunne jobbe i et tverrfaglig team etter å ha jobbet med mastergrad i et år helt for meg selv. Det er godt å komme ut av masterbobla og få fortløpende innspill på tankene man har.

 

Hvilket utbytte har du hatt av sommerjobben så langt?

De faglige inntrykkene er nok det største utbyttet. Elllers er det jo interessant å bli bedre kjent med seg selv. I dag tok vi for eksempel en personlighetstest og det var nytt for meg. Jeg tenker at det kan være en fordel å vite litt om hvordan man er som menneske når man skal ut i arbeidslivet.


 

Hvor går veien videre etter endt sommerjobb?

Jeg er nettopp ferdig med masteren min, og begynner i full jobb hos Skagerak Nett til høsten. Det blir veldig spennende, og jeg har lært mye her hos Agder Energi som jeg kommer til å få nytte for i den jobben.

 

Har du noen tips til andre som vurderer å søke på en sommerjobb?

Ja. Tipset mitt er egentlig å bare søke, selv om du er usikker. Man vet aldri, plutselig kan man bli innkalt til intervju. Selv om man ikke skulle nå helt opp så er det uansett en verdifull erfaring å gå på jobbintervju. Så må man ikke bli knust hvis man får avslag, heller. Det er sånn som skjer, og det er god erfaring i det å få avslag, også.

 

Det beste tipset jeg har når det gjelder selve søknaden, er å fortelle litt i et eget avsnitt om hvorfor du har lyst til å jobbe hos akkurat den bedriften du søker sommerjobb hos. Hvis du klarer å knytte dine ferdigheter og ønsker opp mot selve bedriften, så vil mulighetene dine for å få jobben øke betraktelig. Fortell bedriften hvordan jobben passer med dine ambisjoner, og hvorfor de bør ansette akkurat deg.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger