(KarriereStart.no):

Navn: Anders Bergfjord Fjellvikås
Alder: 24
Fra: Oslo
Studerer: Siv.øk, NHH

 

Hvorfor valgte du å søke sommerjobb hos DNV GL?

Sommerprosjektet hos DNV GL representerte en unik mulighet for å jobbe med komplekse problemstillinger innen teknologi og innovasjon med tverrfaglig kompetanse fra flere universiteter i landet. Min motivasjon for sommerprosjektet ligger primært i min egen fasinasjon for maskinlæring, teknologi, innovasjon og bærekraftig utvikling, som er områder DNV GL har fokusert mye på.

 

Kan du fortelle litt om hva du jobber med nå?

Akkurat nå jobber jeg og hele gruppen med å utvikle ideer knyttet til å bygge tillit til digitalisering gjennom bedre cyber security-løsninger. Vi er ennå i en tidlig fase, men har gjort lovende fremgang, og satser på å starte mer konkret arbeid snart.

 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?

Vi jobber 08:00-16:00, og dagen pleier å starte med et morgenmøte hvor vi diskuterer status, og videre arbeid. Deretter kan vi dele oss i grupper eller jobbe med individuelle ansvar. Det er også ofte vi må lære om nøkkelindustrier, hvor vi da engasjerer DNV GL-ansatte. Arbeidsoppgavene varierer fra dag til dag, og man får utfordret seg godt.


 

Les også: Slik gjør du et godt førsteinntrykk i ny sommerjobb

 

Hva liker du ved jobben din?

Jeg liker veldig godt arbeidsmiljøet vi har, kompetansen vi har i laget og fasilitetene hos DNV GL ute på Høvik. Ikke minst er det veldig motiverende å oppleve hvor mye støtte teamet vårt har fått av ansatte og administrasjon i DNV GL. Kombinasjonen av tyngde i laget og et sterkt fundament i DNV GL gjør at jeg gleder meg til å komme på jobb hver dag.

 

Hvilket utbytte har du hatt av sommerjobben så langt?

Jeg har blitt kjent med et team av høyt kompetente studenter fra forskjellige studieområder og universiteter. Dette gjør at jeg lærer mer om andre felt som datavitenskap, teknologi, maritim industri og innovasjon. Jeg har også fått en god innføring i cyber security som felt, og Jeg føler jeg blir mer motivert til å lære mer hver dag.


 

Utover det er det en helt unik mulighet for meg som studentenes prosjektleder å lære mer om hvilke ansvar og krav som stilles for å kunne lede høyt engasjerte folk.

 

Hvor går veien videre etter endt sommerjobb?

Jeg drar tilbake til Bergen for å fullføre mastergraden min, og derifra er det ikke lett å si. Det kan godt være at jeg går videre i akademia som doktorgradsstudent, eller at jeg havner i næringslivet umiddelbart.

 

Har du noen tips til andre som vurderer å søke på en sommerjobb?

Jobb hardt med fag, prøv å være engasjert i studentmiljøet (innenfor rimelighetens grenser), og prøv å lære en ferdighet som er nyttig (min var statistisk programmering). Arbeidsgivere leter etter forskjellige egenskaper, så hvis man har noe som skiller seg ut fra andre så burde man prøve å spille på det.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger