(KarriereStart.no):

Navn: Sofie Fadum Thingsaker
Alder: 24
Fra: Bekkestua
Studerer: Siviløkonom med økonomisk styring som hovedretning

 

Hvorfor valgte du å søke sommerjobb hos Elkem?

Jeg valgte å søke på stillingen som summer analyst hos Elkem fordi det er en utrolig spennende bedrift. Det som grep min interesse var størrelsen på Elkem sin produksjon og hvordan Elkems produkter blir brukt til så mye forskjellig. I tillegg er det spennende at det er en bedrift i vekst, samtidig som de jobber godt med ansvaret de har overfor samfunnet og den bærekraftige utviklingen. Jeg synes også det er veldig spennende at de har flere produksjonsanlegg i Norge, noe som ikke er så vanlig lenger.

 

Kan du fortelle litt om hva du jobber med nå?

Denne og forrige uke jobber jeg med et prosjekt på Silicon Materials-divisjonen. Jeg arbeider med å se på handelsflyten av silisium, altså hvilke land som importerer og eksporterer silisium og prisene som betales. Min oppgave er å utvikle en overordnet modell for dette, og for å få til det er det mye datamateriale som må analyseres.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?

På en typisk arbeidsdag kommer jeg rundt klokken åtte, setter meg ned ved pulten min og jobber videre med arbeidsoppgavene jeg har. De siste ukene har jeg jobbet mye i Excel, så mye av dagene går med på å skaffe datamateriale og analysere ulike data. Jeg har utrolig flinke kolleger som hjelper når jeg lurer på noe, så det er et godt miljø som er åpent for å svare på spørsmål, noe jeg synes er veldig bra. Etter noen timers arbeid er det lunsj, gjerne ute i solen, sammen med hyggelige kolleger før arbeidsdagen fortsetter til 16-tiden.


 

Les også: Slik gjør du et godt førsteinntrykk i ny sommerjobb


Hva liker du ved jobben din?

Det jeg liker med jobben er at jeg får utfordret meg masse. Hver dag jeg går hjem fra jobb har jeg lært noe nytt. I tillegg liker jeg veldig godt at jeg får være med på så mye forskjellig. Hittil har jeg vært med på tre ulike prosjekter der jeg har fått innblikk i ulike aspekter ved Elkem. Dette er spennende og svært lærerikt, og jeg synes det er veldig interessant å få ta del i dette. Som summer analyst i Elkem er ingen dager like.

 

Hvilket utbytte har du hatt av sommerjobben så langt?

Der jeg foreløpig har lært mest er i Excel. Excel er et relativt nytt arbeidsverktøy for meg, da jeg ikke har brukt dette mye i sammenheng med studiene, så læringskurven i dette programmet har vært bratt. Videre har jeg lært mye om Elkem og deres produksjon. Jeg lærer for hver dag som går, og jeg er helt sikker på at jeg får bruk for kunnskapen jeg tilegner meg videre, enten i studie- eller jobbsammenheng. I tillegg har jeg blitt kjent med hyggelige kolleger og blitt inkludert i et godt arbeidsmiljø.Hvor går veien videre etter endt sommerjobb?

Etter sommerjobben i Elkem går turen tilbake til Kristiansand og Universitetet i Agder, der jeg skal gå siste året på masteren før jeg blir ferdig utdannet siviløkonom. Det blir et spennende år, som jeg tror kommer til å gå veldig fort. Masteroppgaven skal skrives, men hva den skal handle om er ennå ikke bestemt. Men jeg er sikker på at jeg får bruk for mye av det jeg lærer her hos Elkem i sommer.

 

Har du noen tips til andre som vurderer å søke på en sommerjobb?

Hvis man vurderer å søke en sommerjobb så ville jeg absolutt søkt, og ikke tvilt på om jeg skulle sendt inn en søknad eller ei. Å ha en sommerjobb er en veldig god måte å få erfaring fra det man studerer, og man får sett hvordan man kan relatere det man lærer på skolen til det som foregår ute i arbeidslivet. Det er en gylden mulighet og man vil få med seg gode erfaringer man får bruk for resten av livet.


Når det kommer til søknaden vil jeg tipse om å lese stillingsannonsen nøye, og vurdere hvordan og hvorfor nettopp du er kvalifisert for jobben, for så å jobbe med å flette dette på en naturlig måte inn i søknaden. I tillegg ville jeg bedt noen andre lese gjennom søknaden før den sendes, da uklare formuleringer kan oppklares og «skriveleifer» unngås før den sendes til en potensiell arbeidsgiver.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger