(KarriereStart.no):

Navn: Trygve Nybakk Vang
Alder: 22
Fra: Bodø
Studerer: ingeniørfag – data / datateknologi

 

Hvorfor valgte du å søke sommerjobb hos Acando?

Jeg møtte representanter fra Acando på karrieredagen til dataingeniørstudentene ved OsloMet i fjor høst, og ble overbevist om at det er en attraktiv og spennende arbeidsplass.

 

Kan du fortelle litt om hva du jobber med nå?

Sammen med tre andre studenter sitter jeg hos Mattilsynet hvor vi implementerer en løsning for digitale sunnhetssertifikater knyttet til import av planter. Vi henter disse sertifikatene fra utlandet, bearbeider dataene, og lager en webapplikasjon som presenterer informasjonen til relevante ansatte i Mattilsynet. Dagens løsning går ut på at fysiske sunnhetssertifikat utstedes av myndighetene i eksportlandet, og denne papirlappen medfølger enhver vareforsending.

 

Ved å digitalisere disse sunnhetssertifikatene vil både ansatte i Mattilsynet samt importører sin jobb bli lettere. I tillegg muliggjør det blant annet å automatisere visse prosesser samt gjøre risikoberegning på vareforsendinger, og se statistikk. Noen ildsjeler i Mattilsynet har jobbet for å få på plass denne digitale standarden i over 12 år, så det er utrolig spennende å kunne være en del av det. Prosjekt er som sagt veldig interessant, og det har reell nytteverdi.


 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?

Det flotte med denne type jobb er at arbeidsdagen er svært variert. Det er oftere at dagene er helt ulike hverandre, enn at jeg gjør det samme dag inn og dag ut. Enkelte dager kan kun gå til å programmere, mens andre dager kan gå til møter, kurs, eller andre aktiviteter.

 

Som regel starter jeg dagen med å hente meg en kopp kaffe, og planlegge dagen min sammen med teamet mitt. Det vil si at vi avklarer hvor mye tid kommer til å gå til møter, og andre administrative oppgaver, og hvor mye tid har vi til å implementere brukerhistorier.


 

Hvis jeg ikke har møter eller andre aktiviteter planlagt sitter jeg og teamet med brukerhistoriene som skal gjøres frem til klokken 11:05, for da har vi daily standup med resten av kollegaene våre. Når vi har daily standup forteller vi hverandre hva vi har jobbet med, hva vi skal gjøre, og eventuelle problemer vi opplever. Etter standup-møtet har vi lunsj. Når lunsjen er spist fortsetter vi dagen med de resterende oppgavene som vi planla på morgen.

 

Lyst på jobb i Acando? Les mer om arbeidsgiver og ledige stillinger her

 

Hva liker du ved jobben din?

Det korte svaret: alt! Jeg jobber med et utrolig kult prosjekt som har reell nytteverdi for samfunnet. Det finner jeg veldig motiverende. Jobben gir meg både god erfaring i ny og spennende teknologi som en ikke lærer bak skolebenken, i tillegg til at jeg får et innblikk i hvordan det er å jobbe som IT-konsulent.

 

Acando har også lagt opp til mange sosiale aktiviteter gjennom sommeren, og jeg liker at de jobber aktivt for at studentene skal trives. Sist men ikke minst jobber jeg med en jovial og hyggelig gjeng som gjør at jeg gleder meg til å dra på jobb hver dag.

 

Hvilket utbytte har du hatt av sommerjobben så langt?

Jeg har fått innblikk i mye ny teknologi som jeg ikke har erfaring med fra tidligere, og jeg har lært mye om hva det vil si å være IT-konsulent. Man kan lese så mye teori man vil om prosessmodeller og de ulike rollene i et team, men lærer utrolig mye mer av å anvende denne kunnskapen i praksis.

 

Hvor går veien videre etter endt sommerjobb?

Jeg flytter til Trondheim for å begynne på master i datateknologi ved NTNU. Jeg planlegger å spesialisere meg i kunstig intelligens, og være aktiv i studentmiljøet.

 

Les også: Slik gjør du et godt førsteinntrykk i ny sommerjobb

 

Har du noen tips til andre som vurderer å søke på en sommerjobb?

Det er viktig å vise interesse for fagfeltet ditt! Uansett hva man studerer bør en gjennomføre noen personlige prosjekter. Prosjektene kan gå ut på hva som helst! Man får mye god erfaring av å gjøre dette, og som resultat har man gjerne et bedre utgangspunkt ved første møte med den potensielle arbeidsgiveren.

 

Det er også viktig å delta aktivt på karrieredager på skolen, og et absolutt must er å gjøre litt research på de aktuelle bedriftene som deltar. Det tar seg uendelig mye bedre ut å starte samtalen med en mening eller et spørsmål om et prosjekt firmaet har drevet med, sammenliknet med «Uhm... hva driver dere med?»

Se video: Erling jobber som utvikler i Acando

 

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger