(KarriereStart.no):

Navn: Tone Alexandra Dale
Alder: 22
Fra: Oslo
Studerer: Marin Teknikk, 5-årig mastergrad ved NTNU

 

Hvorfor valgte du å søke sommerjobb hos DNV GL?

Jeg har blitt godt kjent med DNV GL gjennom bedriftspresentasjoner og karrieredager på NTNU. Vi jobber også en del med DNV GL-regelverk på studiet mitt, og jeg har alltid hatt inntrykk av at det er en bedrift med mange spennende muligheter innenfor fagområdet jeg studerer.

 

Kan du fortelle litt om hva du jobber med nå?

I min sommerjobb i DNV GL har jeg vært i Oil & Gas, Safety Risk Management og jobbet med en av de nye datatjenestene på plattformen Veracity. En av mine oppgaver har vært å lese rapporter fra tilsynsmyndighetene og legge inn data i databasen, slik at vi får informasjonen på et aggregert nivå.

 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?

Hver dag starter og slutter med shuttlebuss som går til og fra Skøyen/Lysaker/Sandvika et par ganger i timen, før og etter jobb. Så langt har alle mine arbeidsdager vært litt forskjellige. Jeg har fått jobbe med to kollegaer som jeg sparrer med fra dag til dag angående arbeidsoppgaver. I tillegg har jeg deltatt i prosjekter som har dukket opp underveis, og sånn sett har jeg fått noen veldig varierte og spennende uker.


 

Noen dager har lunsjen vært kombinert med Lunch & learn, der man kan ta med lunsjen og høre på inspirerende foredrag fra andre i DNV GL. Hver dag de siste ukene har jeg badet etter jobb fra badebrygga rett utenfor døren.

 

Lyst på jobb i DNV GL? Les mer om arbeidsgiver og jobbmuligheter her

 

Hva liker du ved jobben din?

Det jeg liker best med sommerjobben min er at jeg har fått prøve meg på så mye forskjellig. Jeg har fått et godt innblikk i varierte prosjekter og blitt enda bedre kjent med DNV GL. Jeg har fått møte mange spennende mennesker gjennom eventer arrangert av Connect, som er et initiativ for at nye og unge i DNV GL kan møtes. Det var gøy at den første uken startet med grilling og bading etter jobb. Beliggenheten til lokalene er for øvrig helt fantastisk, rett ved vannet på Høvik.


 

Hvilket utbytte har du hatt av sommerjobben så langt?

Jeg har fått et godt inntrykk av hvordan en arbeidshverdag kan se ut etter endt studie. Det er en sterk motivasjon jeg vil ta med meg inn i de siste to studieårene. Det har vært givende å merke at det vi har lært så langt kan anvendes i praksis, og at man lærer nye ting så fort. Jeg har også blitt kjent med mange hyggelige og interessante folk i DNV GL.

 

Hvor går veien videre etter endt sommerjobb?

Nå skal jeg ett år på utveksling til Sydney før jeg skal ha det siste året i Trondheim og skrive masteroppgave. Jeg håper at den erfaringen jeg har fått denne sommeren kan bidra til at jeg får sommerjobb neste år.

 

Les også: Slik gjør du et godt førsteinntrykk i ny sommerjobb

 

Har du noen tips til andre som vurderer å søke på en sommerjobb?

Ikke vær redd for å søke på stillinger der du ikke har så mye forkunnskaper. Du kan mer enn du tror og man lærer så utrolig mye når man først begynner.