(KarriereStart.no): 

Navn: Sigrid Løyning
Alder: 21
Fra: Sauda
Studerer: Sivilingeniør i Geomatikk på NMBU

 

Hvorfor valgte du å søke sommerjobb hos AF Gruppen?

Jeg valgte å søke sommerjobb hos AF Gruppen fordi de tilbyr sommerjobber som er relevant for det jeg studerer. Det som er bra med det, er at man får arbeide med oppgaver som ligner på eller tilsvarer det man kommer til å arbeide med etter endt utdanning. Det er alltid positivt med relevant erfaring når man skal søke jobb senere. Dette er andre året jeg er på dette prosjektet, og jeg trives godt!

 

Kan du fortelle litt om hva du jobber med nå?

Jeg arbeider som stikker på prosjektet, og utfører oppgaver innenfor dette faget. Akkurat nå er store deler av jobben min å merke opp hvor det skal støpes betongkonstruksjoner, hvor det skal legges inn utsparinger slik at man får lagt inn rør e.l., skanning av fjell og andre lignende oppgaver.

 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?

En typisk arbeidsdag for meg starter med å være på jobb kl. 0630. Det første som skjer er alltid frokost, før vi setter i gang med arbeidsoppgaver fra kl. 0700. Som stikker på anlegg arbeider jeg både inne på kontoret og ute i fjellet. Arbeidsoppgavene mine ute i fjellet er oppgaver tilsvarende det jeg har nevnt over, mens innearbeidet jeg gjør er å dokumentere hva jeg har gjort og å sjekke at alt ser ut som det skal. Vi arbeider i tre «bolker» på 4 timer hver, noe som vil si at første bolken er frem til lunsj kl. 11, andre frem til middag kl. 15 og siste frem til vi reiser tilbake til brakka ca. kl. 19.


 

Lyst på jobb i AF Gruppen? Les mer om arbeidsgiver og jobbmuligheter her

 

Hva liker du med jobben?

Det jeg liker med denne jobben er at jeg får se teorien vi leser og hører om på skolen i praksis. I tillegg til dette liker jeg godt arbeidsmiljøet jeg er en del av, og det at jeg får tillit til at jobbene jeg utfører blir utført på en god måte. Jeg jobber 12 timer hver mandag, tirsdag og onsdag. Det gjør at jeg er ferdig med arbeidsuka midt på dagen på torsdagen. Jeg liker at jeg kan ha full arbeidsuke, men likevel alltid ha «langhelg». Det gjør at jeg føler jeg har litt ferie likevel.


 

Hvilket utbytte har du hatt av sommerjobben så langt?

Oppgavene jeg får er veldig relevante for oppgaver jeg kan komme til å arbeide med etter at jeg er ferdig å studere. Dette gir meg svært god erfaring, og jeg vil ha relativt god innsikt i det praktiske arbeidet en stikker gjør. Dette er positivt uavhengig av hvilken bransje jeg havner i når jeg er ferdig med studiene om to år.

 

Hvor går veien videre etter endt sommerjobb?

Etter endt sommerjobb skal jeg tilbake til skolebenken. Jeg er ferdig med tredje året på sivilingeniørstudiet i geomatikk nå, og skal fullføre to år til.

 

Les også: Slik gjør du et godt førsteinntrykk i ny sommerjobb

 

Har du noen tips til andre som vurderer å søke på en sommerjobb?

Tipset mitt når en skal søke sommerjobb er å ikke være redd for å ta direkte kontakt med firmaer. Det er ofte lettere å få en fot innenfor om en snakker med bedriften på karrieredag eller telefon, i stedet for å kun søke på sommerjobbportalen som legges ut. Vær litt frempå. Et siste tips er å ikke være redd for å spørre om det du måtte lure på, det er det du lærer av. Spør heller en gang for mye enn en gang for lite.