(KarriereStart.no):

Navn: Sofie Rønvik Aslaksen
Alder: 23
Fra: Hosle i Bærum
Studerer: Industriell økonomi og teknologiledelse på NTNU i Trondheim

 

Hvorfor valgte du å søke sommerjobb hos Siemens?

Jeg fikk denne sommerjobben gjennom deltakelse på et hackathon som Siemens arrangerte under Arendalsuka i fjor. Der var jeg med på en casekonkurranse, og sammen med tre andre jenter vant vi førsteplassen, som var sommerjobb i Siemens i år. Grunnen til at jeg valgte å søke på hackatonet var at jeg synes Siemens virket som en spennende arbeidsplass, og jeg ønsket å lære mer om hvordan en teknologibedrift fungerer. Siemens jobber med veldig mange spennende og innovative løsninger, og spesielt det som går på miljø og bærekraft synes jeg er gøy å få jobbe med. I tillegg hadde jeg lyst til å få muligheten til å anvende fagkunnskapene jeg har fra skolen i en relevant arbeidssituasjon.

 

Kan du fortelle litt om hva du jobber med nå?

Denne sommeren er jeg på et prosjekt som ser på hvordan infrastrukturen må se ut for å få til utslippsfri transport i Norge i 2030. Dette innebærer å se på ny teknologi, nye transportvaner og beregne nødvendige innvesteringer. I tillegg må vi ta hensyn til de som er brukerne av transportmidler og sørge for at fremtidens løsninger blir effetive og smarte alternativer til det vi har i dag.


 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?

Dagen starter med at jeg møter resten av teamet på hovedkontoret til Siemens i Oslo. Deretter pleier vi fire i prosjektgruppen å ta et morgenmøte, der vi planlegger spørsmål til vår mentor som vi møter klokken 9 hver dag. Etter møtet med mentoren tar vi en recap der vi planlegger og fordeler arbeidsoppgaver resten av dagen. De første ukene brukte vi mye tid på research for å innhente den informasjonen vi trenger, men nå har vi begynt med beregninger og jobber mer i excel.

 

Lyst på jobb i Siemens? Les mer om arbeidsgiver og jobbmuligheter her

 

Hva liker du ved jobben din?

Jeg synes det er veldig gøy å få jobbe med noe som er så relevant og viktig for fremtiden. For å kunne løse oppgavene jeg er satt til må jeg hele tiden utvikle meg og lære nye ting. Det var utfordrende å bli kastet ut i et så omfattende prosjekt, men det er utrolig gøy når vi ser resultater og sammen klarer å finne nye løsninger. I tillegg er det spennende å jobbe i en så stor bedrift som Siemens som driver med veldig mye forskjellig innenfor flere områder og i mange land.


 

Hvilket utbytte har du hatt av sommerjobben så langt?

Først og fremst har jeg lært veldig mye nytt innenfor temaer som miljø og teknologi. Det har vært mye researcharbeid, og jeg har fått et innblikk i hvordan vi står når det gjelder framtidens utfordringer.I tillegg har jeg fått erfare det å jobbe i team i en arbeidssituasjon og ikke bare gjennom et skoleprosjekt, noe som definitivt vil komme til nytte senere. Jeg har også fått erfare det å jobbe med veldig dyktige folk som er eksperter innenfor sitt fagfelt, noe som både har inspirert meg og gitt meg mye kunnskap. Som indøk-student har jeg fag som går både på økonomi og teknologi, og i denne jobben har jeg virkelig fått andvendt begge deler i praksis.

 

Hvor går veien videre etter endt sommerjobb?

Etter sommeren skal jeg tilbake til Trondheim og NTNU, der jeg har to år igjen av mastergraden min. I år er det mange fagvalg som skal tas og jeg tror nok jobben i Siemens i sommer har gjort meg mer bevisst på hvilken retning jeg ønsker å gå i.

 

Les også: Slik gjør du et godt førsteinntrykk i ny sommerjobb

 

Har du noen tips til andre som vurderer å søke på en sommerjobb?

Selv om jeg ikke har søkt direkte på jobben jeg har i sommeren var det en søknadsprosess i forkant av Hackathonet . Det viktigste tipset er vel bare å søke uansett om du tror du er kvalifisert eller ikke. Mitt inntrykk er at man ofte blir begrenset av seg selv og henger seg opp i alt man ikke kan istedenfor å tenke på det man faktisk får til. Jeg tror det beste er å bare kaste seg ut i det og se at det som regel går mye bedre enn man tror.