(KarriereStart.no):

Navn: Jorid Anne Trandem
Alder: 22
Fra: Trondheim
Studerer: Ledelse og teknologi på NTNUHvorfor valgte du å søke sommerjobb hos Evry?

Evry er et veldig stort konsulentselskap, og jeg ser på dem som en mulig arbeidsplass for meg når jeg er ferdig å studere. De har mange stillinger som er relevante for min utdanning, og har en stor avdeling i Trondheim, der jeg er fra.

 

Jeg studerer selv innen et fagfelt der det foregår mange endringer, og det å få bedre kunnskap innen innovasjon og nyskapning er viktig, slik at jeg ikke blir hengende bakpå. Evry har mye fokus på teknologiutvikling som for eksempel kunstig intelligens og blockchain. Dermed ble de et naturlig valg for meg.

 

Kan du fortelle litt om hva du jobber med nå?

Nå har jeg et sommerprosjekt med syv andre studenter under Evry Innovation Hub. Der har jeg rollen som Business Analyst, så jeg jobber med konseptutvikling og aktuelle teknologier knyttet til Open Banking. Prosjektet vårt skal komme med konkrete forslag som skal presenteres for Evry i august, og så er planen at andre i Evry Innovation Hub skal jobbe med disse forslagene utover høsten.


 

Lyst på jobb i Evry? Les mer om arbeidsgiver og jobbmuligheter her

 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?

Vi jobber agilt i Innovation Hub, så derfor blir det mange endringer hver dag. I tillegg jobber vi med innovasjon, så da blir det litt sånn at ting dukker opp når oppgavene endrer seg underveis. Som regel blir gjerne fylt med arbeidsmøter, brainstorming med gruppa, møter eksternt og internt, samt jobbing med oppgavene vi har delt mellom oss. Da er mine oppgaver gjerne å verifisere behov og ideer, gjøre markedsresearch og gjennomføre ulike analyser av konkurrenter.

 

Hva liker du ved jobben din?

Det at vi får jobbe med veldig aktuelle problemstillinger. Man blir ganske motivert av å måtte finne løsninger på helt nye problemstillinger. Å kunne jobbe med noe så brennende aktuelt som Open Banking er for eksempel veldig inspirerende. I tillegg hjelper det at det er et veldig godt arbeidsmiljø i Evry. Vi har fått mye informasjon og hjelp fra de som jobber i Evry, og har så langt bare møtt åpne dører. Jeo vil også påpeke at de flotte lokalene til Evry på Fornebu er et veldig fint sted å arbeide. Her har vi både badeplass og volleyballbane i nærheten. Det gjør arbeidsdagen bedre!


 

Hvilket utbytte har du hatt av sommerjobben så langt?

Jeg har fått innblikk og forståelse hvor hva jeg ønsker å jobbe med når jeg er ferdig å studere, og vet litt mer om hvordan ting fungerer i arbeidslivet. Jeg har lært mye av å jobbe sammen med studenter og andre i Evry, og de å se at det vi lærer på skolebenken faktisk er relevant i arbeidslivet gir ekstra motivasjon for resten av studietiden. Det å kunne anvende teori i praksis gjør at du har en grunnpillar når du en dag skal ut i arbeidslivet. Samtidig fungerer også sommerjobben som et kunnskapsmessig påbygg til studiene, siden jeg får lære ting som jeg ikke nødvendigvis ville fått kunnskap om på studiet.

 

Les også: Slik gjør du et godt førsteinntrykk i ny sommerjobb

 

Hvor går veien videre etter endt sommerjobb?

Jeg har ett år igjen av masterstudiet. Så jeg drar opp igjen til Trondheim, og i høst begynner jeg nok å søke på jobber til neste år.

 

Har du noen tips til andre som vurderer å søke på en sommerjobb?

Hold øynene oppe og ta sjansen. Når man leser utlysninger er det typisk å tvile på om man faktisk er flink nok og kan håndtere oppgaven. Men du bør tenke at en sommerjobb gir deg mulighet til å lære enda mer, og uansett hvor langt du kommer i søknadprosessen har man likevel blitt en erfaring rikere.