(KarriereStart.no):

Det har blitt mer og mer populært å ha praksis gjennom internships under studiene, og de fleste praksisprogrammer er lagt opp likt over alt med én praksisperiode i én bedrift. BA-HR ønsket å finne på noe nytt, noe som kunne gi studentene en bredere erfaring. BA-HR tok derfor kontakt med DNB og Aker Solutions og fortalte om planene sine om å tilby studentene en mer helhetlig pakke. Sammen skapte selskapene praksisprogrammet "Corportate legal Intern" der studenten tilbringer seks uker i hver bedrift. Gjennom dette tre-delte praksisprogrammet får studentene et innblikk i tre ulike inhouse-miljøer.

Vanessa var i praksis hos BA-HR advokatfirma våren 2013. På grunn av hennes faglige kvalifikasjoner og personlighet fikk hun tilbud om å delta i ordningen. Det takket hun selvfølgelig ja til, og nå har hun akkurat blitt ferdig med oppholdet i Aker Solutions. Til sommeren venter det henne et traineeopphold hos DNB.

VANESSAS ARBEIDSPLASS I SOMMER: DNBs nye
hovedkontor i Bjørvika i Oslo består av tre bygg og er
arbeidsplassen til hele 4200 ansatte.

– Det er mange jusstudenter som får mulighet til å være trainee hos et advokatfirma i løpet av studietiden. De store bedriftene med egne juridiske avdelinger har generelt tatt imot langt færre studenter fra jusstudiet. Jeg anså derfor dette som en unik mulighet til å bli kjent med virksomheten også i slike bedrifter, forteller Vanessa.


Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge

Arbeidsdagene som intern har vært ganske varierte.

– Noen dager har jeg sittet mye for meg selv med diverse arbeidsoppgaver, andre dager har jeg nesten bare sittet i møter eller deltatt i forhandlinger. Både hos BA-HR og Aker Solutions var det et sterkt fokus på internopplæring med foredrag og gruppemøter. Dette var selvfølgelig nyttig for meg som praktikant, ettersom jeg ønsket å lære mest mulig på de ukene jeg var der.

Så langt i programmet har Vanessa opplevd mye morsomt. I BA-HR fikk hun blant annet være med å forberede og delta i en rettssak. Under oppholdet hos Aker Solutions fikk hun være med på et seminar i Paris med deltakere fra land over hele verden.

LES OGSÅ: Thea har sommerjobb i Agder Energi: – Har fått øynene opp for alt som kommer i fremtiden


– Det ble holdt mange gode foredrag og jeg lærte masse. Jeg opplevde et inkluderende miljø begge steder og ikke minst et høyt faglig nivå blant de ansatte. Jeg gleder meg veldig til å få oppleve DNB til sommeren.

Klikk her for å se alle internships i Norge

Praksisprogrammet har også bydd på utfordringer:

– Det var morsomt og utfordrende å lære mer om virksomheten i Aker Solutions. Jeg synes olje- og gassindustrien er spennende og fikk en svært god innføring i deler av denne virksomheten mens jeg var der.

Til høsten skal Vanessa skrive masteroppgave, og deretter er planen å komme seg ut i arbeid.

– Jeg håper og tror at Corporate Legal Intern-programmet vil gi meg et bedre grunnlag for å vurdere hva jeg vil gjøre i fremtiden.

LES OGSÅ: Arbeidserfaring fra utlandet med AIESEC

Vanessa råder alle interesserte jusstudenter til å søke på praktikantstillingen. Til de som har lyst til å søke om plass i Corporate Legal Intern, sier hun:

– Det er en helt unik mulighet til å bli kjent med hverdagen som advokat i et forretningsadvokat-firma og i bedrifter med egne juridiske avdelinger. Det er selvfølgelig viktig å prestere godt faglig, men også annen erfaring ved siden av studiene og personlighet teller nok mye ved valg av kandidater til stillingen. Hvis du er engasjert og samarbeidsvillig, kommer du langt med det.

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger