(KarriereStart.no):

Global Talent Competetiveness Index er en verdensomspennende undersøkelse utført av Adecco Group i samarbeid med INSEAD og Human Capital Leadership Institute of Singapore. Den måler 118 land på sin evne til å utvikle, tiltrekke og beholde talent.

 

Resultatene for 2017 plasserer Norge på en 10. plass, bak de øvrige nordiske landene. Best i Norden er Sverige på en 5. plass. Øverst på listen troner Sveits, Singapore og Storbritannia. Årsakene til de sterke nordiske resultatene er et utdanningssystem der høyere utdanning er tilgjengelig for de fleste, samt nordisk arbeidskultur.

 

– Overordnet gjør de skandinaviske landene det godt på undersøkelsen, men vi bør ikke være for fornøyde med resultatene, sier Konsernsjef i Adecco Norge, Torben Sneve.

 

– Norge har tradisjonelt fått drahjelp av et høyt lønnsnivå når det gjelder å tiltrekke talent, men vi må bli flinkere til å tenke internasjonalt når det gjelder rekruttering, og ikke minst utvikling av egne talent.

 

Undersøkelsen viser at Norge har en spesiell utfordring tilknyttet rekruttering av talenter med global erfaring.


 

– Internasjonal erfaring og nettverk er avgjørende for innovasjon, og nordmenn er generelt for lite villige til å reise ut. Vår høye levestandard gjør oss for komfortable her hjemme, vi må bli mer eventyrlystne. Arbeidsgivere er heller ikke flinke nok til å verdsette utenlandserfaring, sier Sneve.

 

Han mener dette er en reell utfordring for Norge når man ser hvor viktig internasjonal erfaring er for innovasjon og nytenkning. Han understreker også at det vil bli stadig viktigere med internasjonal erfaring i et globalt arbeidsliv.

LES OGSÅ: Gjesteblogg: Hvorfor du bør evaluere et tapt tilbud

 

SE VIDEO: – Vi må ta godt vare på norske talenter

 

GTCI 2017 toppliste:

    1.  Sveits

    2.  Singapore

    3.  Storbritannia

    4.  USA

    5.  Sverige

    6.  Australia

    7.  Luxembourg

    8.  Danmark

    9.  Finland

   10. Norge

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger