(KarriereStart.no):

Halvparten sier de vil skaffe seg ny jobb ved å søke stillingsannonser på internett, 38 prosent svarer at de vil bruke stillingsannonser i aviser og fagblader, 45 prosent vil ta direkte kontakt med aktuelle arbeidsgivere, 36 prosent vil bruke venner og kjente og bare 14 prosent vil bruke sosiale medier. 


Dette kommer frem av en ny Work Life-undersøkelse fra ManpowerGroup, som ble gjennomført av Opinion Perduco i mai og juni i år.

Unge bruker ikke sosiale medier i jobbjakten

Heller ikke de yngste har særlig tro på sosiale medier som rekrutteringskanal, 21 prosent av de under 30 år vil bruke sosiale medier i jobbjakten.


- Mange har skjønt verdien av å bruke nettverk og å ta direkte kontakt med ny arbeidsgiver. Men det er overraskende få som sier de vil lete etter sin nye jobb i sosiale medier, som fortsatt ikke er etablert som en bred kanal for jobbsøking, sier konsernsjef Maalfrid Brath i ManpowerGroup i en pressemelding. 


Hun viser til en fersk engelsk undersøkelse fra rekrutteringsselskapet Hyphen som viser en nedgang i antall jobbsøkere som bruker sosiale medier i jobbjakten. I fjor sa en av 10 at søker jobber gjennom sosiale medier, mens det i år er en av 20 som sier det samme.- De fleste arbeidsgivere bruker sosiale medier i større eller mindre grad når de skal ansette nye medarbeidere. Enten for indirekte å sjekke i nettverket sitt for tips og råd eller referanser om passende personer til en stilling, eller for å lete etter CV-er direkte. For mennesker på jobbjakt kan det å delta i debatter på Twitter og LinkedIn være med på å bygge opp merkevaren som arbeidssøker, noe som kan være gull verdt den dagen den nye arbeidsgiveren sjekker hvordan man fremstår på Google.

LES OGSÅ: Personlighetstest i jobbintervjuet brukes stadig mer

Tips til jobbsøkere

  • Lag en plan. Finn ut hva du vil jobbe med, hvilken kompetanse du vil utvikle og hvilke bransjer og arbeidsplasser som er mest aktuelle for deg. 
  • Utnytt sommerjobben godt, det er ofte en rekrutteringsarena for bedrifter som skal ansette. 
  • Bruk nettverket ditt aktivt. 
  • Rydd opp på nettet! Google deg selv og se hva du finner. Fjern uheldige bilder og innlegg på sosiale nettverk.
  • Jobb med CV-en. Tenk på hvilken kompetanse, erfaring og egenskaper du har som er relevant i den jobben du ønsker.
  • Vær fleksibel. Det er mange muligheter i ulike jobber. 
  • All arbeidserfaring lønner seg. Gode attester og jobberfaring er gull for CV-en.

Kilde: ManpowerGroup

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger