(KarriereStart.no):

Sosiale medier er det digitale rekrutteringsverktøyet som forventes å vokse raskest de neste årene, ifølge Adeccos studie «Global Social Recruiting Survey». Undersøkelsen ble gjennomført blant mer enn 17 000 jobbsøkere og 1 500 rekrutterere i 24 land.

 

Rapporten viser blant annet at 7 av 10 rekrutterere bruker sosiale medier for sine daglige aktiviteter. Omtrent halvparten av kandidatene bruker de samme mediene i jakten på sin neste jobb.

 

Funnene i studien står i sterk kontrast til den norske debatten om sosiale medier i rekruttering, mener Guri Larsen, direktør i Adecco Search & Select.


– Nordmenn står fortsatt med hodet i sanden og lurer på om det er farlig å ha profiler på nett. Mange er skeptiske, og debatten bærer preg av frykt for å gjøre feil. Er det ikke på tide å bli med resten av verden for å se de digitale mulighetene? spør hun.

Hovedfunn fra undersøkelsen:
 
• Omtrent en tredjedel av rekrutterere innrømmer å ha avvist en kandidat som følge av informasjon personen har lagt ut på sosiale medier.
• 5 av 10 jobbsøkere bruker sosiale medier i jakten på sin neste jobb.
• 7 av 10 rekrutterere bruker sosiale medier for sine daglige aktiviteter.
• Rekrutterere bruker sosiale medier for å vurdere en kandidats omdømme. De ser mest på LinkedIn (68 %), men også på Facebook (52 %).
 


– De nye kanalene gir kandidatene mulighet til å skille seg positivt ut i søknadsbunken. Jeg får et rikt innblikk i tidligere jobber de har hatt, prosjekter de har bidratt til, og ikke minst hva tidligere kollegaer sier om dem.


 

Nå er det på tide å ha en konstruktiv debatt om sosiale medier i profesjonell sammenheng, mener Larsen.


– Jeg vil mye heller diskutere hvordan vi kan bruke de nye mediene til å finne rett person til rett jobb. Noe annet er å gå baklengs inn i fremtiden.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger