Hei, Stian! Hva gjør du nå som traineeperioden er ferdig?

Jeg er fast ansatt som ingeniør hos Asplan Viak AS på Vann og miljø i Sandvika, avdeling Jessheim. Under vann og miljø er jeg på gruppen VA-transportsystemer. Jobber da for det meste med prosjektering og sanering av nye og gamle VA-anlegg. Arbeidsdagen består av mye tegning/modellering og beregning av løsninger for oppdragsgiver.

Andre ting jeg gjør er blant annet å skrive tilbud og mengdeoppsett. Trives veldig med det jeg gjør og holder på med spennende prosjekter rundt omkring på Østlandet.

Kan du fortelle mer og Asplan Viak som bedrift og arbeidsplass?

Asplan Viak er et av Norges største rådgivende ingeniør- og arkitektfirmaer. Selskapet har i snart 60 år bistått med tverrfaglig rådgivning og analyser til offentlig og privat virksomhet. Vi har ca. 900 medarbeidere, fordelt på 31 kontorsteder. Våre rådgivere representerer mange fagfelt.

Vi jobber ofte i tverrfaglige team og ønsker å utvikle helhetlige, miljøriktige og funksjonelle løsninger – i dialog med våre oppdragsgivere. Asplan Viak følger prosjektene hele vegen fra tidligfase utredninger og overordnet planlegging, via prosjektering, ferdigstillelse, igangsetting og drift.

Hvordan får du brukt dine erfariner fra traineeperioden i den nye jobben?

Som trainee jobbet jeg hovedsakelig med VA, både i Fet og i Skedsmo. Jeg fikk ikke prosjektert så mye da jeg var trainee, da dette er ikke noe kommunene vanligvis gjør selv, men jeg gjorde veldig mye forskjellig og variert innfor VA.

De erfaringene jeg sitter igjen med etter traineeprogrammet er gull verdt. Spesielt de erfaringene jeg fikk med å være så mye ute på VA-anlegg som jeg var, jeg fikk sett og gjort så mye forskjellig som jeg ikke ville gjort i vanlig fast jobb. Det er noe med det å få sett ting i praksis.

De kontaktene jeg skaffet meg som trainee, bruker jeg fortsatt nå etter endt periode. Er litt morsomt når jeg nå holder på med prosjekter der gamle arbeidskollegaer er prosjektledere. Også det å se hvordan ting er fra kommunen sitt ståsted kontra det private, som jeg er nå, er veldig fint å ha med seg.